Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640451 razy)
|
Radzio
Go
|
Trochę dzisiaj pobolewa, ale jest to przyjemna bolesność. Dzisiaj zrobię nogi i pośladki.
A ja dzisiaj poszedłem na targ, też robić nogi i pośladki.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Trochę dzisiaj pobolewa, ale jest to przyjemna bolesność. Dzisiaj zrobię nogi i pośladki.
Ja to zgrzytam zębami nawet na cień obolałości Ty to sobie możesz zgrzytać po tylu latach treningu. Ja zgrzytam jak mnie nic nie boli, albo za bardzo boli, vide Apokalipsa pachwinowa. Poczytałam trochę o crossfit". Za cienka jestem na razie. Na TRX też. Powrócę do tematu za pól roku. Na razie wzmocnienie garnituru mięśniowego, poprawa wydolności, elastyczne ścięgna i wzmocnienie stawów to mój plan. I wystrzeganie się kontuzji po doświadczeniach z bieganiem i fitness. Crossfit to masakra jakaś. Dla twardych twardzieli. Ja odkrywam ostatnio niepokojącą rzecz, mianowicie, nie latam już z takim entuzjazmem na siłownię, jak dawniej, ale za to łapy mnie świerzbią do odważników... Nie wiem co o tym myśleć... Idż za głosem serca to znaczy....łapy. Sam mi pisałeś o przyjemności z treningu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj postanowiłam się zasuplementować intensywnie. 1. 5 żółtek gotowanych 2. Gruby plaster słoniny 3.Cienki , mały plasterek sera żółtego 4.Plaster masła. Jednak ledwo co zjadłam. za duuuużo dla mnie. muszę teraz odczekać zanim pójdę na trening. Przynajmniej 2 godziny.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dzisiaj poszedłem na targ, też robić nogi i pośladki. A podgardle? Jak robić podgardle? Na boki główką na "nie" i góra-dół na "tak"? O jaja nie zapytam...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podgardle robi się, gdy chce się zostać posłem. Mam czas.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj zrobiłam pull throught . 4 x 15 z 10 kg obciążeniem. Co prawda technika była a w zasadzie jej nie było, bo nikt nie umiał mi pomoc, ale po przyjściu do domu jeszcze raz obejrzałam dokładnie i ok, nie było tragicznie. Oooo dzisiaj się zaparłam i skłony tułowia z linka siedząc 3x 20 kg uginanie nóg stojąc 3 x 15 20 kg prostowanie nóg w siadzie 3x 15 20 kg wypychanie ciężaru na suwnicy 1 x 15 40 kg 1 x 15 50 kg 1 x 15 60 kg , ale jestem dumna. potem pull through też jestem dumna potem maszyny ginekologiczne (pachwiny pokonane) 3 x 30 kg machnęłam szybko lekkie pompowanie na bicepsik i wyciszenie na bieżni 10 min. Prysznic ciepło - zimno i jest good. Wszystkie ćwiczenia w dobrym tempie. Pot na pierwszych trzech , później łagodniej. A głodna byłam , jak wilk. I żołądek przysychał mi do kręgosłupa. No , to wiejski tłusty kurczaczek z pieczonym jabłkiem . Wszystko tłuściutkie. I jeszcze jedna kawa ze śmietanką. Aha, widziałam tę grupę dla emerytów i rencistów co nie tak gorąco zapraszali a przede wszystkim właściciel. No z całym szacunkiem i pokorą. Ale .....w mordę jeża grupa dla paralityków. Boże czy ja tak tragicznie wyglądam.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dasna, po co Ci te maszyny ginekologiczne na uda? Raz się uda, drugi raz się nie uda-szkoda na nie czasu. Przysiady,wykroki z hantlami szybko Cię "wysmuklą"
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z lenistwa i ze strachu, że przy wykrokach kolana uszkodzę, że nie tak ugnę nogę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, po co Ci te maszyny ginekologiczne na uda? Raz się uda, drugi raz się nie uda-szkoda na nie czasu. Przysiady,wykroki z hantlami szybko Cię "wysmuklą" Nie chce wysmuklenia nóg. mam je za chude. Chcę dobrze je umięśnić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj zrobiłam pull throught . 4 x 15 z 10 kg obciążeniem. Co prawda technika była a w zasadzie jej nie było, bo nikt nie umiał mi pomoc, ale po przyjściu do domu jeszcze raz obejrzałam dokładnie i ok, nie było tragicznie. Oooo dzisiaj się zaparłam i skłony tułowia z linka siedząc 3x 20 kg uginanie nóg stojąc 3 x 15 20 kg prostowanie nóg w siadzie 3x 15 20 kg wypychanie ciężaru na suwnicy 1 x 15 40 kg 1 x 15 50 kg 1 x 15 60 kg , ale jestem dumna. potem pull through też jestem dumna potem maszyny ginekologiczne (pachwiny pokonane) 3 x 30 kg machnęłam szybko lekkie pompowanie na bicepsik i wyciszenie na bieżni 10 min. Prysznic ciepło - zimno i jest good. Wszystkie ćwiczenia w dobrym tempie. Pot na pierwszych trzech , później łagodniej. A głodna byłam , jak wilk. I żołądek przysychał mi do kręgosłupa. No , to wiejski tłusty kurczaczek z pieczonym jabłkiem . Wszystko tłuściutkie. I jeszcze jedna kawa ze śmietanką. Aha, widziałam tę grupę dla emerytów i rencistów co nie tak gorąco zapraszali a przede wszystkim właściciel. No z całym szacunkiem i pokorą. Ale .....w mordę jeża grupa dla paralityków. Boże czy ja tak tragicznie wyglądam. Kiedy się przerzucasz na prawdziwe ćwiczenia i budowę mięśni? Melody Melo http://promotingwomen.blogspot.com/2010/11/melody-dominican-bulldozer-melo.htmlCiągnie chyba prawie ćwierć tony
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ma 17 lat.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ile przeciętnie waży gryf? A ile waży w tej maszynie co się tak go posuwa do góry?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Posuwa.....do gory.............na maszynie Dasna co wy tamr opbicie na tej silce?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ile przeciętnie waży gryf? A ile waży w tej maszynie co się tak go posuwa do góry? Około 20 kg. Na suwnicy Smitha 25-27,5 kg, bo tuleje i zaczepy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ma 17 lat. Excuses, excuses
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ma 17 lat. Excuses, excuses Maybe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No, takie dla chłopczyka i dziewczynki. Przypuszczam, że z obawy o jakieś uszkodzenia trzymasz się maszyn i wyciągów. A jest dokładnie odwrotnie, to one wymuszają nienaturalną dla 90% ludzi trajektorię i powodują kontuzje. Sztanga, ławka i stojaki, to wszystko czego potrzeba. Ile trwa Twój trening przeciętnie?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, takie dla chłopczyka i dziewczynki. Przypuszczam, że z obawy o jakieś uszkodzenia trzymasz się maszyn i wyciągów. A jest dokładnie odwrotnie, to one wymuszają nienaturalną dla 90% ludzi trajektorię i powodują kontuzje. Sztanga, ławka i stojaki, to wszystko czego potrzeba. Ile trwa Twój trening przeciętnie? 1,5 godz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|