forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 12:44:03

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3640348 razy)
administ
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #900 : 2013-11-12, 21:17:34 »

Wujek Goooooooooogle jest niezawodny...  Laughing
Ale po anglosasku bing jest chyba lepszy.  Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #901 : 2013-11-12, 21:19:38 »

Przyznam szczerze, że wzbogaciłam swoją wiedzę o treningu znacząco. Very Happy Dzięki naszym sportowcom. Very Happy i wujkowi G. Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #902 : 2013-11-12, 21:22:14 »

Very Happy
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #903 : 2013-11-12, 21:26:07 »

Te skłony good morning to ze sztangą na karku. A co to takie dobre ćwiczenie?
Świetne.
Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia.
Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach.
Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami...

Widzę, że żeby rozumieć co do mnie piszesz muszę ganiać po Internecie i rozszyfrowywać teraz box squat.  Laughing Laughing Oooo, b. ciekawie wygląda i przysiąść sobie można.
Odsapnąć Laughing
Przysiad do skrzyni uczy angażować dwugłowy uda i pośladek, by pomagały w przysiadzie czworogłowemu.
Wzmacnia też "wyjście" z przysiadu, dzięki temu, że wstaje się z "martwego" punktu.
Ale nie ma potrzeby wchodzić w specjalizacje, "zwykły" siad i ciąg starczają na lata Very Happy
Babka robiąca ciąg budzi, zasłużenie zresztą, emocje na sali i jak już chyba Blade zauważył, diablo seksownie wygląda Very Happy
Zwłaszcza podczas startu Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #904 : 2013-11-12, 21:30:12 »

Laughing

Może i nie trzeba wchodzić w specjalizacje, ale ..... bardzo mi się spodobało to "posiedzenie". Przecież spróbować można. Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #905 : 2013-11-12, 21:36:11 »

Laughing

Może i nie trzeba wchodzić w specjalizacje, ale ..... bardzo mi się spodobało to "posiedzenie". Przecież spróbować można. Rolling Eyes
Jasne Very Happy
KAŻDY rodzaj przysiadu jest wartościowym ćwiczeniem.
A jest ich tyle, że jeśli kto twierdzi, że ciężary są nudne, to brak mu wyobraźni.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #906 : 2013-11-14, 15:10:48 »

No, to dzisiaj sam Jurij stwierdził, że trening był ciężki, przy czym bardzo się cieszył.

Rozgrzewka 15 min.orbitrek.Jakoś mnie zmęczył.

Potem przysiady z gryfem maszyny Smitha na karku 4 x 10
wyprosty nóg na maszynie 3x 15  15 kg przeplatane z przysiadami przy drabinkach i łapaniem się za kostki
uginanie nóg w leżeniu 3x 15  15 kg
martwy ciąg gryfem 3x 15 przeplatany takim, typu spacerem farmera z hantlami z dużym wykrokiem i jeszcze wspięciami na palce.
Na koniec przysiady z odważnikiem 3x 15 i już nie wiem ile ważył ten odważnik.
Mój spacer farmera to był spacer pijanego farmera a Jurij tylko mnie łapał. Laughing Laughing
Nie no, masakra.
Potem fengszuj po połnoj programie , bo się zaopiekowałam sobą basen, sauna , jacuzzi.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #907 : 2013-11-14, 15:25:33 »

Szacun, diewoczka Very Happy
Należał Ci się fengszuj.
Tylko po co tyle tych powtórzeń?
Nie panimaju Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #908 : 2013-11-14, 15:31:54 »

Należał Ci się fengszuj.
Nie panimaju Laughing
A czort znajet? Może było za lekko? Laughing Laughing

Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. Laughing Laughing I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. Laughing
Ale ciąg miałam OK. Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #909 : 2013-11-14, 15:50:27 »

Należał Ci się fengszuj.
Nie panimaju Laughing
A czort znajet? Może było za lekko? Laughing Laughing

Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. Laughing Laughing I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. Laughing
Ale ciąg miałam OK. Laughing
O to to, za lekko to dobry kierunek Laughing
Więcej kilogramów, mniej powtórzeń, w końcu to trening siłowy! Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #910 : 2013-11-16, 11:24:42 »

Jak dzisiaj fatalnie mi się ćwiczyło. Confused I to nie forma fizyczna szwankuje a forma post stres. Confused

Co prawda Jurij dokłada kilogramów, ale dzisiaj po prostu nie miałam serca do ćwiczeń, choć się starałam. Machnęłam ręką na fengszuja , zabrałam się i pojechałam do siebie do biura.  Confused
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #911 : 2013-11-16, 11:43:42 »

Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... Wink A po nocy przychodzi dzień, a po....  Very Happy Wink

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #912 : 2013-11-16, 12:27:16 »

Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... Wink A po nocy przychodzi dzień, a po....  Very Happy Wink
Jasne, tak to jest. Wink
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #913 : 2013-11-16, 12:32:18 »

Jasne, tak to jest. Wink
zbadaj sobie puls z rana  Laughing
A tak na poważnie przeanalizuj swoją miseczkę Wink

Dieta optymalna dla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie. W pewnych dyscyplinach wskazane byłyby pewne jej modyfikacje w zależności od tego czy chcemy u zawodnika rozwinąć szybki refleks, szybkość, wytrzymałość czy siłę.

Żywienie optymalne człowieka opiera się na następujących zasadach:

@Maksymalnie zwiększa się ilość białka w diecie, głównie białka zwierzęcego, do takiej ilości jaką człowiek ma ochotę zjeść.

@Zwiększa się znacznie ilość tłuszczów w diecie, szczególnie tłuszczów twardych, zwierzęcych, nasyconych (łój, smalec, ceres, margaryna, masło). Tłuszcze twarde są najlepszym, najbardziej wydajnym źródłem energii dla człowieka, są bardzo łatwo spalane.

@Węglowodany ogranicza się do minimum.

@Należy wyłączyć zupełnie z diety produkty zawierające głównie cukry proste ( glukoza, owoce, soki owocowe, miód, cukier, słodycze, czekolada, ciasta, torty). Cukier jest złym, mało wydajnym źródłem energii dla człowieka. Spalanie cukru w ustroju człowieka jest bardzo trudne i uciążliwe.
Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj Wink
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #914 : 2013-11-16, 12:36:57 »

P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek . Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #915 : 2013-11-16, 12:41:18 »

Mariusz dzięki.
Widzę od razu, że zapomniałam w ogóle o mięsie. Confused
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #916 : 2013-11-16, 12:45:31 »

Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. Confused
renia
Hero Member

« Odpowiedz #917 : 2013-11-16, 13:13:32 »

Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj Wink[/color]

To jest stosunek B:W?

renia
Hero Member

« Odpowiedz #918 : 2013-11-16, 13:15:27 »

Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. Confused

A pamiętasz o węglowodanach? Tak jak pisałam, w stresie człowiek ich potrzebuje więcej...

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #919 : 2013-11-16, 13:42:45 »

P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek . Wink

A ja też się wkręcę i wytłuszczę...

dla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie
zawodnika

Należy uwzględnić również, a może przede wszystkim, znaczenie słów ciężko pracujący fizycznie, sportowiec-zawodnik i DOpiero wtedy pakować w siebie DOdatkowe jaja. Wink
Na przykład. Smile

Gavroche, poprzeszkadzasz? Wink
Fitness z gołą Gryfą to...
Ciężka praca zawodowca-sportowca-zawodnika to...

Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 20 zapytaniami.