Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3640337 razy)
|
Dasna
Go
|
jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.
Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza. Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę. Ja bym to napisała prosciej. W śmietance niskotłuszczowej jest więcej węglowodanów niż w śmietance z większą zawartością tłuszczu. I jeszcze, że śmietana ukwaszona ma mniej węglowodanów niż śmietanka słodka (tej samej zawartości tłuszczu). Tak Panie? Reniu, bardzo przystępnie i zrozumiale.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba, że coś pokręciłam... Nie, bardzo dobrze. Ale to nie takie proste...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.
Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza. Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę. Ja bym to napisała prosciej. W śmietance niskotłuszczowej jest więcej węglowodanów niż w śmietance z większą zawartością tłuszczu. I jeszcze, że śmietana ukwaszona ma mniej węglowodanów niż śmietanka słodka (tej samej zawartości tłuszczu). Tak Panie? Gdyby w powyższe, ostatnie zdanie wkradł się wytłuszczony zwrot "... więcej węglowodanów względem tłuszczu niż..." zdanie stałoby się nieco bardziej matematycznie zrozumiałe. Ktoś korzysta jeszcze z Liczydła? Pani.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wskoczyłam dosłownie do Klubu i przemknęłam. dziś czas goni, goni. Szrugsy dziś zrobiłam i sporo z hantlami poćwiczyłam na skośnej ławce. Zwiększyłam ciężar, zmniejszyłam liczbę powtórzeń. Po treningu taki niedosyt. Jeszcze wiele mogę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wskoczyłam dosłownie do Klubu i przemknęłam. dziś czas goni, goni. Szrugsy dziś zrobiłam i sporo z hantlami poćwiczyłam na skośnej ławce. Zwiększyłam ciężar, zmniejszyłam liczbę powtórzeń. Po treningu taki niedosyt. Jeszcze wiele mogę. Takie szybkie sesje dobrze robią. A niedostyt powinien być lekki zawsze. To dużo lepiej niż wlec za sobą ogon ze zmęczenia...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No patrzcie, a u Teresy piszą, że tu na tym Forum powinni być wszyscy chorzy najlepiej na raka i takich powinno się leczyć przez drut! I nosy na kwintę powinni mieć... Bosze, co za wymagania!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
i w dodatku . Ja chciałem się też zalogować na forum, ale nie zamierzam uczestniczyć w takich tematach, przecież to się robi forum kulturystyczne i Syn Pana Doktora Kwaśniewskiego do tego dopuszcza? To nie ma nic wspólnego ze zdrowiem. ojej......
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
i w dodatku . Ja chciałem się też zalogować na forum, ale nie zamierzam uczestniczyć w takich tematach, przecież to się robi forum kulturystyczne i Syn Pana Doktora Kwaśniewskiego do tego dopuszcza? To nie ma nic wspólnego ze zdrowiem. ojej...... Coś w tym jest...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu. Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu. Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!! Brzmi jak Edysia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu. Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!! Brzmi jak Edysia To moje autorskie ale starelem sie uchwycic styl , a cytat z jakiegos frustrata internetowego, tutaj masz http://www.stachurska.eu/?p=9218#comment-13225Maniek chyba cie nie lubi, choc musze przyznac, ze troszku mu sie zapomnialo, ze on tez dzwigal zelastwo i wtedy nic a nic mu to nie wadzilo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Bo my polacy mamy w sobie geny martyrologii Musimy cierpiec za milijony.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu. Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!! Brzmi jak Edysia To moje autorskie ale starelem sie uchwycic styl , a cytat z jakiegos frustrata internetowego, tutaj masz http://www.stachurska.eu/?p=9218#comment-13225Maniek chyba cie nie lubi, choc musze przyznac, ze troszku mu sie zapomnialo, ze on tez dzwigal zelastwo i wtedy nic a nic mu to nie wadzilo Ten Maniek to idiota. Lata, krzyczy, teraz zdaje się, że jest wielkim biegaczem, któremu udało się ustrzec sugestywności Adasia... Zafascynowany DDP nie widzi, że to idiotyzm i zaprzeczanie samej sobie ze strony Lekarki. Jest na niewiadomojakiej diecie, ale cukier chce mieć taki jak podaje tradycyjna medycyna dla schorowanych korytkowców. To jest pewno ta czynność, o której pieje Szkoda czasu na kundelki, niech sobie szczekają.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No patrzcie, a u Teresy piszą, że tu na tym Forum powinni być wszyscy chorzy najlepiej na raka i takich powinno się leczyć przez drut! I nosy na kwintę powinni mieć... Bosze, co za wymagania! Dali by jaką instrukcję- po Polsku jeśli można. Zyon! Przestaniesz Ty ten fajans wreszcie znosić i uszczęśliwiać mnie nim na siłę! Kompleksy edycji korytowej w sobie leczysz, czy co?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No patrzcie, a u Teresy piszą, że tu na tym Forum powinni być wszyscy chorzy najlepiej na raka i takich powinno się leczyć przez drut! I nosy na kwintę powinni mieć... Bosze, co za wymagania! Dali by jaką instrukcję- po Polsku jeśli można. Zyon! Przestaniesz Ty ten fajans wreszcie znosić i uszczęśliwiać mnie nim na siłę! Kompleksy edycji korytowej w sobie leczysz, czy co? Fajans. Co za słowo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|