Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3649841 razy)
|
Gavroche
|
Dzisiaj dobrze mi się trenowało, bo założyłam na uszy słuchawki i miałam kontaktu z ukraińskim MTV czyli takim disco polo. Wyciskanie sztangi, butterfly, pompki z kolan (a jak 3x10 ), unoszenie gryfu z maszyny Smitha pod brodę, wyciskanie na maszynie, rozpietki na ławce skośnej. No i powiedziałam, że chcę większe obciążenia a mniej powtórzeń i ok. Po 10- 8. Good. W sobotę pewnie nogi i też zażyczyłam sobie martwy ciąg , ale już prawdziwy a nie tam mizianie gryfem. Za to potem....... ale fengszuj. Było pusto na basenie, w jacuzzi i w saunie. Wszystko dla mnie. Mizianie gryfem Tak sobie myślę, że przy pompkach powinnaś zadbać o oddech. I przy wszystkich ćwiczeniach też Nie ma znaczenia, czy wdech podczas opuszczania, a wydech podczas podnoszenia czy odwrotnie, ważna jest rytmika. Kiedy się "boisz" jakiegoś ćwiczenia, zapominasz o oddechu. Oddech to pierwszy i podstawowy wzorzec ruchowy, który trenujemy Odpowiedni rytm, a w trudnych momentach wstrzymanie powietrza, to podstawa każdego ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mh, jak pilnuję oddechu nie męczę się tak.
Najgorzej gubię się w Polsce, bo nikt nade mną nie stoi i nie pilnuje. A ostatnio przy szrugsach oj, oj straciłam równowagę i poczułam zawrót głowy. Aha i do każdej serii dokładałam po 1 kg. Także skończyłam z 9 kg sztangielkami.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj nogi i pośladki. Było ciężko. Na początek przysiady ze sztangą na maszynie Smitha 4x 10 35 kg Prostowanie nóg na maszynie 3x 10 20 kg naprzemiennie z przysiadami i łapaniem się za kostki. Potem martwy ciąg ze sztangą łamana 3x 15 30 kg i tu technika, technika . Pierwsza seria z okrągłymi plecami i Jurij strofował, żebym nie uszkodziła sobie odcinka lędźwiowego potem weszłam w rytm i już ładniej. Uginanie nóg na maszynie 3x15 15 kg Wspięcia na palce 3 x 30 Przyciąganie nóg do brzucha 3x 18 Przysiady na ławce 3 x 15 (bokserskie) Ponieważ powiedziałam, że chcę chodzić na rękach no, to Jurij powiedział, że ma lepsze ćwiczenie. W mordę jeża. To były jakieś pompki ze wspinaniem się jedną ręka na ławkę i schodzeniem na rękach. Wykonałam 1 (słownie jedno) ćwiczenie. Potem marny fengszuj , bo nie miałam siły pływać za bardzo , tylko jacuzzi mi pomogło i sauna , ale krótko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, nie masz litości dla siebie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, nie masz litości dla siebie... Dzisiaj miałam, ale Jurij był nieugięty i nie darował mi powtórzeń, choć sam przyznał, że trening ciężki a wszystko stara ruska szkoła.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ruska szkoła na Ukrainie? Ładny bukiet.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale to już stara szkoła.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Hm, Reniu. Na początek , jak nie jesteś w takim "ciągu" to bardzo trudno narzucić sobie w domu samodyscyplinę. Wiem po sobie. Stąd siłownia. Jestem wśród ludzi i płacę za czas. Więc to mnie mobilizuje. Może odpowiedz sobie, co chcesz osiągnąć ćwicząc?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Hm, Reniu. Na początek , jak nie jesteś w takim "ciągu" to bardzo trudno narzucić sobie w domu samodyscyplinę. Wiem po sobie. Stąd siłownia. Jestem wśród ludzi i płacę za czas. Więc to mnie mobilizuje. Może odpowiedz sobie, co chcesz osiągnąć ćwicząc? Ja nie chce tak zbyt intensywnie ćwiczyć, ale bym chciała bardziej systematycznie., nieraz cora mnie mobilizuje i ćwiczymy razem. Z ćwiczeniami to jest tak jak z angielskim...jak się zapisze i zapłaci to się chodzi. A samemu w domu to ni... czorta...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Hm, Reniu. Na początek , jak nie jesteś w takim "ciągu" to bardzo trudno narzucić sobie w domu samodyscyplinę. Wiem po sobie. Stąd siłownia. Jestem wśród ludzi i płacę za czas. Więc to mnie mobilizuje. Może odpowiedz sobie, co chcesz osiągnąć ćwicząc? Ja nie chce tak zbyt intensywnie ćwiczyć, ale bym chciała bardziej systematycznie., nieraz cora mnie mobilizuje i ćwiczymy razem. Z ćwiczeniami to jest tak jak z angielskim...jak się zapisze i zapłaci to się chodzi. A samemu w domu to ni... czorta... Właśnie o tym piszę. Przecież są różne inne zajęcia. Pilates, aerobic, teraz popularna zumba. Ja robię po prostu to co lubię. Dzisiaj tez pojechałam do innego Klubu , gdzie Jurij ma drugą pracę zobaczyć jak tam jest co można trenować. Uuuu tam to wszystko kapitał amerykański i powierzchnia konkretna. Do samego TRX ze 20 stanowisk. Oddzielna VIP sala. Basen, solna komnata, sauna fińska, rosyjska bania, sauna parowa i małe baseniki z zimną wodą do skakanie po wyjściu z sauny. Menedżerka , która mnie oprowadzała była zainteresowana dlaczego ja chodzę na "żelastwo" ? Kobiety chodzą na zajęcia grupowe a ja nie lubię. Może nie całkiem i coś tam poćwiczę, ale na razie nie. Więc trzeba znaleźć przyjemność w jakiś zajęciach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|