Radzio
Go
|
Pomóc Ci. Redzę se No to Ci pomogę.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mama, która robi z synem rwanie, pyszne! I "bierze" więcej niż testosteron (syn).....
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mama, która robi z synem rwanie, pyszne! I "bierze" więcej niż testosteron (syn)..... Ja przeczytałem, że podskakuje. Być może wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zmęczonam. Potem martwy ciąg ze sztangą łamaną 1 x 10 26 kg Ostro ćwiczysz, że aż sztangę połamałaś... A już chciałem życzyć połamania sztangi, a tu masz - juz po ptokach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zmęczonam. Potem martwy ciąg ze sztangą łamaną 1 x 10 26 kg Ostro ćwiczysz, że aż sztangę połamałaś... A już chciałem życzyć połamania sztangi, a tu masz - juz po ptokach. Gryfu, połamania gryfuuu. Czepiam się.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Gryf, to szarpidruty łamią.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No niech będzie, że muzykanty.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Yes, yes, yes. Opanowuje ten ruch w dumbell snatch. Najtrudniej zrobić ten przysiad jednocześnie prostując rękę. Zaczęłam podskakiwać a to nie tak. Podskakiwać będę przy clean power. Super.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uuuuuuu, panieeee Gavroche zarzut sztangi na klatkę to jest dopiero ćwiczenie. Nie mówiąc o tym , że zaliczyłam sama od siebie podbródkowy gryfem. Dobrze, że miałam zamkniętą paszczę. A jakie zainteresowanie wzbudziłam. Matko święta , zawsze lubiłam podnoszenie ciężarów , ale teraz to chylę czoła.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Power clean ujawniło bezlitośnie wszystkie braki. Słabe plecy - bo ten przytup to potrzebny do wejścia pod sztangę i dopiero później ciągniemy w jednej linii i wypychamy łokcie i przekręcamy nadgarstki. O kurka wodna. Pomógł mi trener , który trenował trochę podnoszenie ciężarów i bardzo, bardzo pozytywnie wypowiadał się o tym sporcie. Był też akurat zawodnik MMA i tez trochę podpowiadał. I faceci jacy zainteresowani . A dlaczego ja to ćwiczę? Najpierw ćwiczyłam samym gryfem a później z obciążeniem 5 kg czyli razem 16 kg. Ilem ja dzisiaj się napociła. A ilem naskakała. O w mordę. Push press idzie Ok. Tylko muszę pamiętać o schowaniu głowy tzn. pociągnąć głową tez i zablokować. Właśnie szczęki nie schowałam i"zaliczyłam gryfa". Nie liczyłam powtórzeń tylko tak się zawzięłam, że młóciłam godzinę. Potem tylko na koniec zrobiłam martwy ciąg 4 x 4 36 kg , już byłam zmęczona i jeszcze pull throught 4 x 10 15 kg. I do domu. Mam nadzieje , że jutro będę się mogła ruszać.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
zrobiłam martwy ciąg 4 x 4 AWD z reduktorem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uuuuuuu, panieeee Gavroche zarzut sztangi na klatkę to jest dopiero ćwiczenie. Nie mówiąc o tym , że zaliczyłam sama od siebie podbródkowy gryfem. Dobrze, że miałam zamkniętą paszczę. A jakie zainteresowanie wzbudziłam. Matko święta , zawsze lubiłam podnoszenie ciężarów , ale teraz to chylę czoła. Mówiłem, uwaga na zęby? Na początku zwykle sztanga ląduje za wysoko i za blisko, często też jest zbyt lekka Pamiętaj: Przy rwaniu i podrzucie ruch wychodzi z biodra; nogi i pośladki generują siłę, napięty brzuch i prostowniki pleców przenoszą ją na tułów, gdzie dołączają się plecy. Ramiona to tylko haki-trzymaki Można to porównać do dwóch sprężyn, ustawionych jedna na drugiej, a biodra to łącznik. Ruch bioder to najważniejszy element dynamicznych ciągów! Troszkę przypomina potężny ruch frykcyjny o bardzo małej amplitudzie Jak go opanujesz, to energię wygenerowaną w dowolnej części ciała, będziesz mogła posłać gdzie dusza zapragnie. Dlatego właśnie można wyciskać nad głowę czy na ławce olbrzymie ciężary, na efekt pracuje całe ciało. To przeciwieństwo izolacji - integracja Zainteresowaniem współćwiczących się nie przejmuj, to zwykle szacunek i trochę zazdrości
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mówiłem, uwaga na zęby? Ale odpowiedzialności nie brałeś!
|
|
|
|
|
|
|
|