Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3639443 razy)
|
Dasna
Go
|
Jako, żem się zbuntowała przeciwko 15 min. rozgrzewce na steperze a i w niedzielę zdążyłam nieco Jurijowi przez telefon powiedzieć, że chcę ćwiczyć więcej ze sztangą a w ogóle to podoba mi się Crossfit to dzisiaj ze stoickim spokojem, ale z diabelskim błyskiem w oku powiedział, "nie ma sprawy". Rozgrzewka była- zarzuty gryfu na klatkę , dumbbel snatch (lekkie 5 kg), power clean ot , tak do lekkiego spocenia. Tylko potem 1.wyciskanie sztangi w leżeniu 4x 10 25 kg 1 x 8 30 kg 2.Butterfly 4x 10 20 kg 3.No i unoszenie nad głowę piłki 20 razy, potem pady i wyskoki w górę 15 razy i tak 3 serie. O w mordę. Jurij tylko lekko pokrzykiwał, że jak nie uderzę piłką w podłogę to się nie liczy i poganiał mnie, szybciej , szybciej. Potem jak jęczałam , że już nie mogę to usłyszałam , że nie ma takiego słowa. 3. Potem samym gryfem , bo już nie dałam rady z jakimkolwiek obciążeniem zarzut na klatkę, przysiad i rwanie. O matko i córko. :shock:To to z treningu bokserskiego jak mi wyjaśnił. 4. Na deser brzuszki w rożnych wariacjach No, ale bardzo mi się podobało i oczywiście rwania, zarzuty itd. będziemy trenować. Teraz czuje się znakomicie. Mnie się tak zdaje, że crossfit to słuszny kierunek dla Ciebie Za kilka lat wciągniesz nosem Annie Thorsdottir A dziękuje , dziękuję. Wiara czyni cuda. Tylko troszkę jakbym metrykę zmieniła. Annie ma 23 lata. Niestety teraz leczy kontuzję pleców. A w ogóle to Islandki rządzą. http://www.youtube.com/watch?v=KktEX8ouUWs
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A w ogóle to Islandki rządzą. Nic dziwnego, co druga pewnie córka Thora
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A w ogóle to Islandki rządzą. Nic dziwnego, co druga pewnie córka Thora Thor, Odin's son, protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits Thor, Hlôdyn's son, protector of mankind, ride to meet your fate, ragnarök awaits
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Taaak. Cóż Jednak Jurij mnie zagonił do rozgrzewki. Dobrze, że tylko 10 min. I do maszyny Smitha też. Generalnie przyszło mi być dzisiaj posłuszną . Choć nie do końca. Ale uważam go za świetnego trenera, więc ...... No, i wyjasnia mi wszystko , dlaczego robimy tak a nie inaczej. I tak. 1.Przysiady m.Smitha 4 x 10 37 kg 2.Martwy ciąg na prostych nogach 4 x 10 21 kg czyli cтанова тяга (stanowa tiaha ukr. cтановая тяга,stanowaja tiaga po ros.) 3.Wypychanie nogami do góry gryfu na m.Smitha 4x 15 30 kg (coś nowego, podobało mi się). 4.Uginanie nóg w leżeniu na brzuchu (nienawidzę) 3 x 15 15 kg 5.Prostowanie nóg na maszynie 3 x 15 20 kg. No i ja powiedziałam, że ja chcę ćwiczyć. 2 godz albo jeden dzień więcej. To Jurij wyjaśnił, że robimy intensywne , ciężkie treningi i ja muszę mieć czas na regenerację , to jedno a drugie to po 1 godz. takiego treningu nie ma potrzeby więcej, chyba , że chcę przejść na cardio. Ale ja jeszcze mam parę i chciałam po prostu poćwiczyć technikę w dumbbel snatch i power clean a potem push press. Małymi ciężarami, gryfem i z wielką przyjemnością potłukłam to 45 min. Potem fengszuj i jest OK.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Teraz jestem spokojniejszy, bo fengszuj był!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale tyrasz, pszepani Dasna, nie masz kłopotów ze snem, nie jesteś poirytowana, masz apetyt, nie męczysz się zbyt szybko(poza salą ćwiczeń)i żadnych innych niepokojących symptomów?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale tyrasz, pszepani Dasna, nie masz kłopotów ze snem, nie jesteś poirytowana, masz apetyt, nie męczysz się zbyt szybko(poza salą ćwiczeń)i żadnych innych niepokojących symptomów? Wręcz przeciwnie. Apetyt mam, wysypiam się, lekko mi na ciele. Super. Mam power.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sztangi dzisiaj były łamane?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Sztangi dzisiaj były łamane? Jedna łamana, jedna prosta.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
O! Teraz jestem spokojniejszy, bo fengszuj był! Był nawet fengszuj wzbogacony, bo zamówiłam sobie do sauny miętę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale tyrasz, pszepani Dasna, nie masz kłopotów ze snem, nie jesteś poirytowana, masz apetyt, nie męczysz się zbyt szybko(poza salą ćwiczeń)i żadnych innych niepokojących symptomów? Wręcz przeciwnie. Apetyt mam, wysypiam się, lekko mi na ciele. Super. Mam power. Ślicznie! Bądź czujna i używaj przestrzeni między uszami
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dluga droga Najpierw handstand opanuj, potem przy scianie....ale tutaj musi ci odpasc polowa tych cwiczen ktore wykonujesz, bo wtedy zbedna masa jest twoim przeciwnikiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Dluga droga Najpierw handstand opanuj, potem przy scianie....ale tutaj musi ci odpasc polowa tych cwiczen ktore wykonujesz, bo wtedy zbedna masa jest twoim przeciwnikiem Raz, że chudnę. I tu jest nieporozumienie ,bo albo robisz masę albo rzeźbę. A ja robię 2 w 1. Dwa, że ja powiedziałam, że chcę chodzić na rękach, to Jurij dał mi takie ćwiczenie też z boksu. Chodzenie w pozycji "pompkowej" na ławeczkę rękami. No i kicha. Ale, jeszcze trochę i będzie ok. A zobaczę trening w sobotę. Mamy w planie górę. Jurij daje mi ćwiczenia z waga mojego ciała, więc to nie jest trening kulturystyczny.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
albo robisz masę albo rzeźbę. A ja robię 2 w 1. To kulturystyczne bzdury, nie wierz w to OPd jakiegos czasu istnieje tez cos takiego jak body recomposition/rekompozycja, co jest tym 2w1. A tak naprawde masa to bezsens, wrzucanie miesa, ktore potem chce sie zgubic. Ale jako nuworyszka musisz przejsc przez to, kazdy musi a nikt nie chce pominac tego etapu uczac sie na bledach innych Ja mam gdzies mase i rzezbe, mam cele i chce je osiagnac, nic wiecej Dwa, że ja powiedziałam, że chcę chodzić na rękach, to Jurij dał mi takie ćwiczenie też z boksu. Chodzenie w pozycji "pompkowej" na ławeczkę rękami. No i kicha. Ale, jeszcze trochę i będzie ok.
Zeby sie nauczyc chodzic na rekach, najpierw musisz sie nauczyc na nich stac. Trenerzy gimnastyki maja takie powiedzenie: "po 1000 godzin stania na rekach przy scianie, sciana nie bedzie ci juz potrzebna" I to jest klucz. Stawaj przy scianie kiedy tylko mozesz, Zblizaj sie coraz bardziej rekami do sciany, az dotkniesz palcami rak sciany. Wtedy mozesz cwiczy "ceche gimnastyczna" czyli wyprostowane cialo. Ale to dluga droga. Ja gdzies od kwietnia staje przy scianie i dopiero od niej odeszlem. Do chodzenia daleka droga.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
albo robisz masę albo rzeźbę. A ja robię 2 w 1. To kulturystyczne bzdury, nie wierz w to OPd jakiegos czasu istnieje tez cos takiego jak body recomposition/rekompozycja, co jest tym 2w1. A tak naprawde masa to bezsens, wrzucanie miesa, ktore potem chce sie zgubic. Ale jako nuworyszka musisz przejsc przez to, kazdy musi a nikt nie chce pominac tego etapu uczac sie na bledach innych Ja mam gdzies mase i rzezbe, mam cele i chce je osiagnac, nic wiecej Dwa, że ja powiedziałam, że chcę chodzić na rękach, to Jurij dał mi takie ćwiczenie też z boksu. Chodzenie w pozycji "pompkowej" na ławeczkę rękami. No i kicha. Ale, jeszcze trochę i będzie ok.
Zeby sie nauczyc chodzic na rekach, najpierw musisz sie nauczyc na nich stac. Trenerzy gimnastyki maja takie powiedzenie: "po 1000 godzin stania na rekach przy scianie, sciana nie bedzie ci juz potrzebna" I to jest klucz. Stawaj przy scianie kiedy tylko mozesz, Zblizaj sie coraz bardziej rekami do sciany, az dotkniesz palcami rak sciany. Wtedy mozesz cwiczy "ceche gimnastyczna" czyli wyprostowane cialo. Ale to dluga droga. Ja gdzies od kwietnia staje przy scianie i dopiero od niej odeszlem. Do chodzenia daleka droga. No, toż napisałam , że robię 2 w 1, bo dla mnie jest to logiczne i sama to wymyśliłam. Nie słyszałam o rekompozycji. Po prostu obserwuję siebie i mam takie wnioski. Pomyślałam dlaczego albo to albo to.? Kiedy widzę po sobie coś innego. A za drugą poradę dzięki. Zastosuję , tylko muszę utrzymywać ciężar swego ciała na rękach. W tej chwili mam z tym problemy. Poczuje się pewniej i zrobię.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Teraz jestem spokojniejszy, bo fengszuj był! Był nawet fengszuj wzbogacony, bo zamówiłam sobie do sauny miętę. A sidano nie mieli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|