forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 05:39:20

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3639386 razy)
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #1280 : 2013-12-20, 08:55:12 »

Gavroche, nie no przesadziłeś. Confused
Większość ludzi nie wygląda lepiej niż kulturyści. Swoją drogą , nie rozumiem u Was chłopaki tej niechęci. Większość znakomita żre ciasteczka, pije soczki i siedzi przed telewizorem. Jeśli ktoś wybrał kulturystykę, bo mu pasuje to jego sprawa. Ja bym tak w czambuł nie potępiała.

Chodzę na siłownie w dwóch krajach i widzę kto przychodzi. Najpierw wchodzi brzuch potem reszta. A co Młody rzecze: "Mama Ty masz mięśnie jakich nie mają moi koledzy, znajomi"
Ja rozumiem, że macie inny pogląd i fajnie, bo ja też mogę skorzystać z waszej wiedzy i faktycznie zgadzam się i otwierają mi się oczy na wiele zagadnień treningowych, ale nie wszyscy mają dostęp, czas i chęć do przyglądania się temu co ordynuje trener.

A sprawa wyszkolenie trenera, jego osobistego podejścia i doświadczeń sportowych to też już inna sprawa.

Nie wyśmiewałabym się z tego "pompkowego chodzenia na rękach", po prostu to fajne ćwiczenie na plecy, ręce i Młody jak je wykonywał to poczuł je konkretnie.
Przykład musi być przejaskrawiony Laughing
Mi się bardziej podoba facet z lekkim brzuszkiem typu trójboista czy exciężarowiec, niż 130 kilogramowy, zarzeźbiony na maksa i ledwo wchodzący na scenę kolos.
Rozwijanie mięśni jako cel sam w sobie, to śmiech na sali.
Dla mnie Cool

Druga sprawa to trening złożony.
Zawsze jest gorszy niż trening celowany czy ukierunkowany.
Co to znaczy?
Droga naokoło.
Zamiast robić od razu wskakiwanie na stopień z obciążeniem, często robi się serię siadów tylnych, a potem natychmiast serię naskoków na skrzynię bez obciążenia.
Owszem, zapisuje się to w układzie nerwowym jako jedna umiejętność, tylko, że potem trzeba się jeszcze nauczyć wskakiwania na stopień z obciążeniem, bo jednak identyczne nie są...
Mimo to się tak robi, bo na przykład nie ma dostępu do odpowiedniego sprzętu i trzeba improwizować.

Także, ok, wzmocnisz treningiem ciężarowym odpowiednie partie, ćwiczeniami paragimnastycznymi poprawisz kontrolę motoryczną, ale żeby robić pompki w staniu na rękach, musisz robić pompki w staniu na rękach.
A tego jeszcze nie potrafisz.
Ot paradoks Laughing

Jest taki popularny pogląd, że po odfajkowaniu pewnej liczby zwykłych pompek w podporze przodem, przechodzi się na pompki jednorącz.
Nie wiem w jakiej głowie się to ulęgło, bo to dwa zupełnie różne ćwiczenia i tak się po prostu nie da.
Albo robimy zwykle pompki na ilość, albo od początku uczymy się pompki jednorącz.

Nie wiem czemu się obruszasz, bo Ty kulturystką nie jesteś przecież, trening Ci pięknie ewoluuje w zacnym kierunku, git Very Happy
Sam Ci poleciłem przecież trening złożony składający się z zarzutu i wyciskopodrzutu, tak jest czasem łatwiej.
Zyon też zaproponował zanim zaczniesz pompować w staniu, samo stanie i pozycję kruka, co nie przeszkadza nam się troszkę ponabijać z drogi naokoło, wtedy, kiedy nie jest ona konieczna Laughing
Swiete slowa Very Happy W ramke matka Very Happy

Pamietam jak zaczynalem pompki w staniu na rekach. Oczywiscie nie dalem rady zrobic jednej, to robilem polpomki a miedzy rekami kladlem poduszke, zeby leb nie bolal jak sie opuscze za mocno Very Happy
To samo z pompka na 1 lapie. Cwiczac lafayem doszedlem do 82 czy cos kolo tego a na 1 lapie nie moglem zrobic i tak.

Zaczynalem od smiesznych taki cwiercpompek w wielkim rozkroku, co moze nawet mocno uwierac ego i ambicje Very Happy ale srednio po 1,5-32 miesiacach dochodzi sie do pelnych powtorzen i to wcale nie pilujac sie na maksa, ot 2 treningi tygodniowo malej objetosci gora 3x3.

I nic a nic wtedy czlowieka nie obchodza miesnie, czy fajnie puchna, czy fajnie sie rozrastaja a wylacznie wykonanie ruchu, nic wiecej. Kazdy centymetr wiecej to postep Very Happy

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1281 : 2013-12-20, 08:56:23 »

Good. Very Happy  Laughing Ja rozumiem.

Ponabijać się zawsze można. No, takim świętym oburzeniem nie zapałałam. Laughing
Po prostu wzięłam w obronę biednych kulturystów . Laughing Laughing
PS. I swojego trenera. Choć muszę przyznać, z niechęcią, że pewne jego braki czy może inne poglądy dostrzegam. Confused Laughing Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #1282 : 2013-12-20, 09:04:17 »

Zyon, matka jest tylko jedna. Każdy ma swoją.

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1283 : 2013-12-20, 09:10:03 »

Gavroche, nie no przesadziłeś. Confused
Większość ludzi nie wygląda lepiej niż kulturyści. Swoją drogą , nie rozumiem u Was chłopaki tej niechęci. Większość znakomita żre ciasteczka, pije soczki i siedzi przed telewizorem. Jeśli ktoś wybrał kulturystykę, bo mu pasuje to jego sprawa. Ja bym tak w czambuł nie potępiała.

Chodzę na siłownie w dwóch krajach i widzę kto przychodzi. Najpierw wchodzi brzuch potem reszta. A co Młody rzecze: "Mama Ty masz mięśnie jakich nie mają moi koledzy, znajomi"
Ja rozumiem, że macie inny pogląd i fajnie, bo ja też mogę skorzystać z waszej wiedzy i faktycznie zgadzam się i otwierają mi się oczy na wiele zagadnień treningowych, ale nie wszyscy mają dostęp, czas i chęć do przyglądania się temu co ordynuje trener.

A sprawa wyszkolenie trenera, jego osobistego podejścia i doświadczeń sportowych to też już inna sprawa.

Nie wyśmiewałabym się z tego "pompkowego chodzenia na rękach", po prostu to fajne ćwiczenie na plecy, ręce i Młody jak je wykonywał to poczuł je konkretnie.
Przykład musi być przejaskrawiony Laughing
Mi się bardziej podoba facet z lekkim brzuszkiem typu trójboista czy exciężarowiec, niż 130 kilogramowy, zarzeźbiony na maksa i ledwo wchodzący na scenę kolos.
Rozwijanie mięśni jako cel sam w sobie, to śmiech na sali.
Dla mnie Cool

Druga sprawa to trening złożony.
Zawsze jest gorszy niż trening celowany czy ukierunkowany.
Co to znaczy?
Droga naokoło.
Zamiast robić od razu wskakiwanie na stopień z obciążeniem, często robi się serię siadów tylnych, a potem natychmiast serię naskoków na skrzynię bez obciążenia.
Owszem, zapisuje się to w układzie nerwowym jako jedna umiejętność, tylko, że potem trzeba się jeszcze nauczyć wskakiwania na stopień z obciążeniem, bo jednak identyczne nie są...
Mimo to się tak robi, bo na przykład nie ma dostępu do odpowiedniego sprzętu i trzeba improwizować.

Także, ok, wzmocnisz treningiem ciężarowym odpowiednie partie, ćwiczeniami paragimnastycznymi poprawisz kontrolę motoryczną, ale żeby robić pompki w staniu na rękach, musisz robić pompki w staniu na rękach.
A tego jeszcze nie potrafisz.
Ot paradoks Laughing

Jest taki popularny pogląd, że po odfajkowaniu pewnej liczby zwykłych pompek w podporze przodem, przechodzi się na pompki jednorącz.
Nie wiem w jakiej głowie się to ulęgło, bo to dwa zupełnie różne ćwiczenia i tak się po prostu nie da.
Albo robimy zwykle pompki na ilość, albo od początku uczymy się pompki jednorącz.

Nie wiem czemu się obruszasz, bo Ty kulturystką nie jesteś przecież, trening Ci pięknie ewoluuje w zacnym kierunku, git Very Happy
Sam Ci poleciłem przecież trening złożony składający się z zarzutu i wyciskopodrzutu, tak jest czasem łatwiej.
Zyon też zaproponował zanim zaczniesz pompować w staniu, samo stanie i pozycję kruka, co nie przeszkadza nam się troszkę ponabijać z drogi naokoło, wtedy, kiedy nie jest ona konieczna Laughing

Pamietam jak zaczynalem pompki w staniu na rekach. Oczywiscie nie dalem rady zrobic jednej, to robilem polpomki a miedzy rekami kladlem poduszke, zeby leb nie bolal jak sie opuscze za mocno Very Happy
To samo z pompka na 1 lapie. Cwiczac lafayem doszedlem do 82 czy cos kolo tego a na 1 lapie nie moglem zrobic i tak.

Zaczynalem od smiesznych taki cwiercpompek w wielkim rozkroku, co moze nawet mocno uwierac ego i ambicje Very Happy ale srednio po 1,5-32 miesiacach dochodzi sie do pelnych powtorzen i to wcale nie pilujac sie na maksa, ot 2 treningi tygodniowo malej objetosci gora 3x3.

I nic a nic wtedy czlowieka nie obchodza miesnie, czy fajnie puchna, czy fajnie sie rozrastaja a wylacznie wykonanie ruchu, nic wiecej. Kazdy centymetr wiecej to postep Very Happy

Niech będzie w ramkę ojciec. Laughing

Ot, a teraz tak napisałeś, że Cię też w ramkę wezmę. Pokazałeś ludzką twarz. Laughing Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1284 : 2013-12-20, 09:11:01 »

Tulic go do piersi nie będę. Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #1285 : 2013-12-20, 09:11:55 »

Ponabijać się zawsze można. No, takim świętym oburzeniem nie zapałałam. Laughing
PS. I swojego trenera. Choć muszę przyznać, z niechęcią, że pewne jego braki czy może inne poglądy dostrzegam. Confused Laughing Laughing
Kulturyści nie są biedni, często nie mają wyboru, bo jak Cooleś czy inny Opty nie widzą różnicy między sportami siłowymi.
Kulturysta, trójboista, ciężarowiec, strongman, armwrestler same shit Very Happy
Popularne poglądy to nic dobrego, jak piramida żywieniowa Very Happy
Co innego nabrać 10 kg mięśni by być lepszym obrońcą w futbolu amerykańskim, co innego, by chodzić po osiedlu rozbujanym krokiem Very Happy

A Jurija się nie czepiaj, jest o całe niebo lepszy od AWFowca i zna mnóstwo ciekawych ćwiczeń z mało popularnej w siłowniach dziedziny.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #1286 : 2013-12-20, 09:17:12 »

Tulic go do piersi nie będę. Laughing Laughing

Laughing Pewnie jakieś braki z dzieciństwa ma... Cool  Laughing Wink

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1287 : 2013-12-20, 09:20:29 »

Dasno Matko kulturystów Wink, co Ty chłopaków nie znasz.....?  Cool Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1288 : 2013-12-20, 09:34:19 »

Dasno Matko kulturystów Wink, co Ty chłopaków nie znasz.....?  Cool Very Happy
Laughing Laughing Znam , znam .
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1289 : 2013-12-20, 09:35:42 »

A Jurija się nie czepiaj, jest o całe niebo lepszy od AWFowca i zna mnóstwo ciekawych ćwiczeń z mało popularnej w siłowniach dziedziny.
A mówią, że to kobiety są przewrotne. Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1290 : 2013-12-20, 09:36:34 »

Mariusz, w ogniu dyskusji rodzą się ciekawe wnioski. Laughing
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1291 : 2013-12-20, 09:42:16 »

Wink
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1292 : 2013-12-20, 09:51:37 »

Jak ma.  Rolling Eyes
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1293 : 2013-12-20, 09:59:53 »

Dobra, dobra, chcialem ci tylko podniesc troszku cisnienie, nic wiecej, za niskie jest zle  Very Happy

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1294 : 2013-12-20, 10:01:54 »

Dobra, dobra, chcialem ci tylko podniesc troszku cisnienie, nic wiecej, za niskie jest zle  Very Happy
Mnie czy Reni? Rolling Eyes

A może taki "gotowy" syn to nie najgorsza perspektywa. Może na jakaś zapomogę na stare lata można liczyć?  Rolling Eyes  Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #1295 : 2013-12-20, 10:03:05 »

Popularne poglądy Laughing
Biorę tylko w obronę biednego Jurija Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1296 : 2013-12-20, 10:03:46 »

Popularne poglądy Laughing
Biorę tylko w obronę biednego Jurija Very Happy
Laughing Laughing To już razem go bronimy. Laughing
renia
Hero Member

« Odpowiedz #1297 : 2013-12-20, 10:07:05 »

Mi nie trzeba podnosić ciśnienia... Laughing

Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1298 : 2013-12-20, 10:07:37 »

Mnie czy Reni? Rolling Eyes

A może taki "gotowy" syn to nie najgorsza perspektywa. Może na jakaś zapomogę na stare lata można liczyć?  Rolling Eyes  Laughing Laughing
Ach to faktycznie renia byla  Shocked Az mnie zdziwilo co cie taka ponurosc dopadla nagle  Shocked Renia markotna po tym jak ja admin wnerwil  Shocked

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member

« Odpowiedz #1299 : 2013-12-20, 10:08:59 »

Ah, jo... Laughing

Strony: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 20 zapytaniami.