forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 00:41:00

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3638930 razy)
Radzio
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #1480 : 2014-01-09, 16:47:05 »

Co mi tam, niech będzie i wścibstwo do kompletu. Smile
Spacer farmerki, Very Happy
albo spacer matki Polki, gdyby się okazało, że akurat tak geny ją przysposobiły.  Laughing
Eee, tam.
Ćwiczenie to ćwiczenie, robi się, a nie odmienia.
A Twoje nartowe szuranki, to co?

Jak to co, parytetowa postawa roszczeniowa, może być początkowo z powodu braku "nartek", a teraz z braku śniegu. Very Happy
Spadnie śnieg, przejdzie mi, więcej grzechów nie pamiętam na ten czas. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1481 : 2014-01-11, 13:30:37 »

Trening ok. Very Happy

Jurij wie, że lubię martwy ciąg to serwuje mi go na każdym treningu. Dzisiaj 40 kg sztangą łamaną na ugiętych nogach. Najpierw 1x 15 i się zdziwił, że na początku ciężko.  Potem 2x 10. Argumentował, że przecież powiedziałam, że w Polsce robiłam 43,5 kg. No, tak, ale na 6-4 powtórzenia. Confused Laughing

Jedno nowe ćwiczenie. Fajne. Na ławce skośnej, na brzuchu , prawie w klęku takie a'la wiosłowanie sztangielkami po 8 kg 3x 15 i jeszcze szrugsy 3x 15 9kg,  ale nie całkiem klasyczne, bo z takim ściągnięciem do tyłu.

Potem pełny fengszuj i zażyczyłam sobie miętę do sauny. Ba, żyć nie umierać. Very Happy Very Happy
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #1482 : 2014-01-11, 15:22:23 »

Trening ok. Very Happy
Potem pełny fengszuj i zażyczyłam sobie miętę do sauny.
Mięta podobno obniża poziom testosteronu  Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1483 : 2014-01-11, 16:51:48 »

Trening ok. Very Happy
Potem pełny fengszuj i zażyczyłam sobie miętę do sauny.
Mięta podobno obniża poziom testosteronu  Wink
Rolling Eyes Neutral
Niech obniża. Laughing
Cytat:
Picie miętowej herbaty dwa razy dziennie obniża poziom męskiego hormonu płciowego - testosteronu i może ograniczać nadmierny wzrost owłosienia u kobiet, np. na brzuchu, piersiach i twarzy - wynika z tureckich badań.

Artykuł na temat właściwości herbaty zamieściło pismo "Phytotherapy Research". Autorzy pracy uważają, że herbata miętowa może stać się alternatywną metodą terapii łagodnego hirsutyzmu. W leczeniu tego zaburzenia stosuje się obecnie środki antykoncepcyjne, które hamują produkcję androgenów, bądź związek osłabiający reakcję organizmu na te hormony (tzw. spironolakton).

Badacze przypominają, że kobiety wytwarzają pewne niewielkie ilości testosteronu. Do nadmiernego rozwoju owłosienia (hirsutyzmu) dochodzi wówczas, gdy produkcja tego hormonu rośnie ponad normę. Czasem hirsutyzm może być wynikiem poważnego schorzenia, jak np. zespołu policystycznych jajników, który jest spowodowany zaburzeniami hormonalnymi.

Naukowcy tureccy z Uniwersytetu Suleyman Demirel w Isparcie badali skuteczność herbatki miętowej w obniżaniu poziomu testosteronu u 21 kobiet z hirsutyzmem, z czego 12 cierpiało na zespół policystycznych jajników.

Na brzuchu ani na piersiach, tym bardziej na twarzy nie posiadam. Chyba , że meszek.Jak większość. I musiałabym sporo żłopać tej mięty. Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1484 : 2014-01-11, 16:54:21 »

Żarcik taki, pewna ilość testosteronu jest wam tak samo potrzebna, jak nam estrogeny... Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1485 : 2014-01-11, 16:57:58 »

Żarcik taki, pewna ilość testosteronu jest wam tak samo potrzebna, jak nam estrogeny... Cool
Znaju, znaju. Wink
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

« Odpowiedz #1486 : 2014-01-11, 17:17:50 »

...ale nie panimaju... Rolling Eyes Wink

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1487 : 2014-01-11, 17:46:35 »

Jedno nowe ćwiczenie. Fajne. Na ławce skośnej, na brzuchu , prawie w klęku takie a'la wiosłowanie sztangielkami.
Takie:
www.youtube.com/watch?v=tVa6wcgZirA
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1488 : 2014-01-11, 17:54:01 »

Jedno nowe ćwiczenie. Fajne. Na ławce skośnej, na brzuchu , prawie w klęku takie a'la wiosłowanie sztangielkami.
Takie:

Pozycja podobna, choć nie do końca, bo nie mogłam się na tej ławce ułożyć. Przeszkadzało mi to i owo. Laughing Natomiast bardziej przypominało to rozpętki chwytem młotkowym.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1489 : 2014-01-11, 17:57:01 »

Takie:

Pozycja podobna, choć nie do końca, bo nie mogłam się na tej ławce ułożyć. Przeszkadzało mi to i owo. Laughing Natomiast bardziej przypominało to rozpętki chwytem młotkowym.
Dobrze.
Jurij nie traktuje Cię jak kobietę, tylko wojownika Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1490 : 2014-01-11, 17:59:06 »

Takie:

Dobrze.
Rolling Eyes Laughing Laughing No, nie wiem czy tak do końca to jest dobre. W ogóle to jednak mężczyzny nie przypominam. Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1491 : 2014-01-11, 18:02:44 »

Takie:

Dobrze.
Rolling Eyes Laughing Laughing No, nie wiem czy tak do końca to jest dobre. W ogóle to jednak mężczyzny nie przypominam. Laughing
Wojownik to stan ducha Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1492 : 2014-01-11, 18:07:48 »

Takie:

Dobrze.
Uff.  Very Happy No, toś mnie pocieszył, bo jednak się zaniepokoiłam. Confused Laughing
Ale, ale. Na podstawie takiego ćwiczenia tak wnioskujesz? Zaintrygowałeś mnie. A nie na podstawie po prostu zwiększania obciążeń. Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1493 : 2014-01-11, 18:14:11 »

Takie:

Dobrze.
Uff.  Very Happy No, toś mnie pocieszył, bo jednak się zaniepokoiłam. Confused Laughing
Ale, ale. Na podstawie takiego ćwiczenia tak wnioskujesz? Zaintrygowałeś mnie. A nie na podstawie po prostu zwiększania obciążeń. Rolling Eyes
Na ogół kobietom nie poleca się ćwiczeń leżąc przodem, ze względu na biust Very Happy
Nawet amazonkom Very Happy
A obciążenia słuszne, tylko ilość powtórzeń babska Wink
Nic to, chwyt poprawisz.

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1494 : 2014-01-11, 18:21:28 »

sama chcialas,to....
Nie jestes twarda,bo masz bardziej 'oplywowe ' ksztalty czyt 'miekka' . Uwazaj,bo zbyt szybko dojdziesz do 'sciany' i siem zniechecisz Very Happy moze ...
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1495 : 2014-01-11, 18:24:26 »

Laughing Laughing.
No, tak. Faktycznie. Choć jak widzę to i nie ma tak ćwiczących kobiet. W Polsce to samo. To znaczy w ogóle są. Ale tam gdzie ja ćwiczę to nie ma. Muszę przyznać , że widzę , że budzę emocje.  Laughing Laughing W Polsce w siłowni wielu chce mi pomagać a tu widzę , że Jurij dumny i podkreśla znajomość ze mną. Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1496 : 2014-01-11, 18:28:06 »

sama chcialas,to....
Nie jestes twarda,bo masz bardziej 'oplywowe ' ksztalty czyt 'miekka' . Uwazaj,bo zbyt szybko dojdziesz do 'sciany' i siem zniechecisz Very Happy moze ...
Nie, no Mariusz chwała Bogu, że mam opływowe kształty. Biodra i talię mam osy. Laughing A pośladki najlepsze maja ciężarowcy. Razz Właśnie przez te ciężkie ćwiczenia siłowe. Mnie jednak wygląd obchodzi. Wink
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #1497 : 2014-01-11, 18:53:02 »

mnie kreci plec 'slabsza' z talia osy i siadamí jak orzeszki Wink Laughing he he raz widzialem lol
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1498 : 2014-01-11, 18:56:21 »

sama chcialas,to....
Mnie jednak wygląd obchodzi. Wink
Sama napisałaś: na "lubię" nie ma rady Very Happy
Czerp z obu światów.
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1499 : 2014-01-11, 19:00:30 »

opływowe kształty.

Opływowe kształty to ma foczka...  Very Happy
Albo Pik Pok!  Wink Mr. Green
Strony: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.044 sekund z 20 zapytaniami.