Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wróciłam właśnie z zajęć pilates. Super. Godzina solidnych rozciągań, oddechu, równowagi. Ale jak mnie chwyciły skurcze prostowników grzbietu to zrozumiałam, ze będę chodzić, bo nie dopuszczę do skracania się mięśni. Oprócz tego tym sposobem lepiej uruchomię staw kolanowy, bo po kontuzji mam fibrozy i zdębiałe lekko więzadło krzyżowe.
Jednym słowem, sypiesz się Chyba Zyon tu chwalił pilates... A tak, fajna rzecz. Znacznie zwieksza swiadomosc ciala, zwieksza gibkosc, wyszczupla i ogolnie swietnie odpreza. Oczywiscie taki prawdziwy a nie aerobikowy jak na tych roznych zajeciach. Zreszta pierwotnie zostal wymyslony dla rehabilitacji tancerzy i wiekszosc baletnikow to stosowala w latach 50-70. Dzisiaj te rozne takie cwiczenia-uklady rozciagajaco-odprezajace tak modne w crossficie sa oparte na takim pilatesie obdartym z teorii i ideologii.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Czyli komercha postkomunistyczna.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ponieważ , wczoraj czułam się po zajęciach pilates odprężona, wyciszona, bo ma tez elementy jogi, ćwiczeń izometrycznych a i kolano jakby się rehabilituje to i dzisiaj pojechałam na zajęcia. Było znowu super. Wyciszenie, oddech, elementy jogi, świetne rozciągania. Wyszłam odnowiona. Ale , hm zobaczyłam, że dziewczyny idą na jakieś zajęcia. No i z ciekawości poszłam a potem już głupio było się wycofać. Było to TBC, o w mordę jeża. Dobrze, że wzięłam sobie niewielkie ciężarki , a i tak się wyczołgałam. No , to se poćwiczyłam 2 godziny w sumie pilatesem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzień w dzień ćwiczysz. Ostro jedzesz z koksem...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzień w dzień ćwiczysz. Ostro jedzesz z koksem... Pilates to taki bardziej statyczny, dostojny. Pilates możesz ćwiczyć codziennie. Nie ma ryzyka kontuzji a wręcz przeciwnie. Bezpieczne rozciągania, uelastycznianie. Jest znakomity. TBC też nie niesie w sobie ryzyka kontuzji, ale jest wyczerpujący. A koksuję słoninką , żółtkami, masłem.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Na tych zajęciach z TBC średnia wieku ze 25 lat. To im popsułam statystykę.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie to samo chciałam napisać...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Reniu poczytaj o pilates. Jest świetny, znakomity. Gorąco polecam. Myślę , że byłabyś zadowolona chodząc na takie zajęcia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trochę czytałam. Kilka lat temu chodziłam na yogę. Ale teraz jestem leniwa...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trochę czytałam. Kilka lat temu chodziłam na yogę. Ale teraz jestem leniwa... A mówi się, że optymalni taką naturalną potrzebę ruchu posiadają...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj te rozne takie cwiczenia-uklady rozciagajaco-odprezajace tak modne w crossficie sa oparte na takim pilatesie obdartym z teorii i ideologii. Zyon a tak swoja droga to gdzie Ty masz w crossficie ćwiczenia rozciągająco - odprężające?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Trening VI Trzy rundy w danym czasie: Bieg 800m 50 podciągnięć Trening VII 50 burpees Skos na 12” skrzynie Trening VIII 50 przysiadów 50 podwójnych skoków na skakance 50 brzuszków Marsz wykroczny, 50 kroków 50 brzuszków 50 burpees 50 brzuszków Trening IX 7 rund 10 przysiadów jednonożnych 12 pompek na poręczach 15 podciągnięć Trening X Dziesięć rund: 12 burpees 12 podciągnięć Przykładowe treningi crossfitowe. Co tu jest wspólnego z pilates?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trochę czytałam. Kilka lat temu chodziłam na yogę. Ale teraz jestem leniwa... A mówi się, że optymalni taką naturalną potrzebę ruchu posiadają... Dużo się mówi (szczególnie na DD ) a życie jest życiem... Każdy jest inny i ma inne potrzeby...
|
|
|
|
|
|
|
|
|