forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 22:34:35

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3638716 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #1600 : 2014-01-16, 22:41:24 »

Dzisiaj te rozne takie cwiczenia-uklady rozciagajaco-odprezajace tak modne w crossficie sa oparte na takim pilatesie obdartym z teorii i ideologii.
Zyon a tak swoja droga to gdzie Ty masz w crossficie ćwiczenia rozciągająco - odprężające?  Rolling Eyes Rolling Eyes

Pewnie jak się rozciągnie na kanapie to się odpręża... Cool Laughing

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #1601 : 2014-01-16, 22:56:20 »

Trening VI
Trzy rundy w danym czasie:
Bieg 800m
50 podciągnięć

Trening VII
50 burpees
Skos na 12” skrzynie
Trening VIII
50 przysiadów
50 podwójnych skoków na skakance
50 brzuszków
Marsz wykroczny, 50 kroków
50  brzuszków
50 burpees
50 brzuszków

Trening IX
7 rund
10 przysiadów jednonożnych
12 pompek na poręczach
15 podciągnięć

Trening X
Dziesięć rund:
12 burpees
12 podciągnięć

Przykładowe treningi crossfitowe. Co tu jest wspólnego z pilates? Rolling Eyes
Zyon Ci pewnie coś zgrabnie odpowie, a ja się ostatnio mocniej interesuję giriewoj sportem i tam jest sporo ćwiczeń odprężających po sesji, jako żywo przypominających skrzyżowanie pilatesu z ashtanga jogą Very Happy
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1602 : 2014-01-16, 22:56:53 »

Dzisiaj te rozne takie cwiczenia-uklady rozciagajaco-odprezajace tak modne w crossficie sa oparte na takim pilatesie obdartym z teorii i ideologii.
Zyon a tak swoja droga to gdzie Ty masz w crossficie ćwiczenia rozciągająco - odprężające?  Rolling Eyes Rolling Eyes

Pewnie jak się rozciągnie na kanapie to się odpręża... Cool Laughing
Laughing
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1603 : 2014-01-17, 05:52:52 »

Trening VI
Trzy rundy w danym czasie:
Bieg 800m
50 podciągnięć

Trening VII
50 burpees
Skos na 12” skrzynie
Trening VIII
50 przysiadów
50 podwójnych skoków na skakance
50 brzuszków
Marsz wykroczny, 50 kroków
50  brzuszków
50 burpees
50 brzuszków

Trening IX
7 rund
10 przysiadów jednonożnych
12 pompek na poręczach
15 podciągnięć

Trening X
Dziesięć rund:
12 burpees
12 podciągnięć

Zyon Ci pewnie coś zgrabnie odpowie, a ja się ostatnio mocniej interesuję giriewoj sportem i tam jest sporo ćwiczeń odprężających po sesji, jako żywo przypominających skrzyżowanie pilatesu z ashtanga jogą Very Happy
Ja odpowiem?  Shocked Przeciez ja sie na niczym nie znam  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1604 : 2014-01-17, 06:44:01 »

Zyonku to po rosyjsku nazywa się отмазка. Laughing Mr. Green
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1605 : 2014-01-17, 06:58:02 »

Gavroche, jest różnica jak piszesz "po sesji" czyli te ćwiczenia nie są w гиревом спорте (w giriewom sporcie) a "po". I to jest ok. Zyon nie отмазался. Mr. Green

Гиревой спорт - циклический вид спорта, в основе которого лежит подъём гирь максимально возможное число раз за отведённый промежуток времени, в положении стоя.

A crossfit eto:
КроссФит можно описать как программу силовых упражнений состоящую из «постоянно меняющихся функциональных упражнений высокой интенсивности», с конечной целью улучшения общей физической формы, реакции, выносливости и готовности к любой жизненной ситуации, требующей активных физических действий. Упражнения обычно длятся не более 20 минут, отличаются повышенной интенсивностью.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1606 : 2014-01-17, 07:22:35 »

Gavroche a tu masz dla ciekawostki b.dobrego giriewika. I adres do strony o giriewom sporcie w Rosji. Wink

http://www.girevik-online.ru/index.php/personalities/120-benidze
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1607 : 2014-01-17, 07:42:35 »

Gavroche, jest różnica jak piszesz "po sesji" czyli te ćwiczenia nie są w гиревом спорте (w giriewom sporcie) a "po". I to jest ok. Zyon nie отмазался. Mr. Green
Da, da, jako wyciszające.
Często też używa się do tego krótkiego biegu przełajowego czy koszykówki.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1608 : 2014-01-17, 07:48:05 »

Gavroche a tu masz dla ciekawostki b.dobrego giriewika. I adres do strony o giriewom sporcie w Rosji. Wink

http://www.girevik-online.ru/index.php/personalities/120-benidze
Świetny, dzięki.
To mali twardziele są.
Podobno giriewik nigdy nie mówi: "nie uda się", tylko "dam z siebie wszystko" Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1609 : 2014-01-17, 07:57:08 »

Trochę czytałam. Kilka lat temu chodziłam na yogę. Ale teraz jestem leniwa... Cool
A mówi się, że optymalni taką naturalną potrzebę ruchu posiadają... Cool

Dużo się mówi (szczególnie na DD Laughing) a życie jest życiem... Laughing Wink Każdy jest inny i ma inne potrzeby...

... i lepiej by było, aby nie kosztem drugiego- innego. Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #1610 : 2014-01-17, 08:22:19 »

A niech pokręci tego Cyryla za literki...  Confused
Na zawsze podzielił Naród.  Sad
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1611 : 2014-01-17, 08:33:21 »

Matka, no mi sie wydawalo oczywiste, ze wiadomo, ze chodzilo o "po sesji" a nie o sama sesje cwiczeniowa crossfit Very Happy

Work Buy Consume Die
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57193

« Odpowiedz #1612 : 2014-01-17, 08:43:42 »

Kolejny z misją, tylko że jemu wyszło.  Confused Wink
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #1613 : 2014-01-17, 09:29:31 »

Zgoda! Szefu. Laughing
Naród to jedność! Jest niepodzielny. Na zawsze. Very Happy
To nie Cyryl kręcił, a ten który mu do michy nakładł. Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1614 : 2014-01-17, 12:36:03 »

Matka, no mi sie wydawalo oczywiste, ze wiadomo, ze chodzilo o "po sesji" a nie o sama sesje cwiczeniowa crossfit Very Happy
Ojciec, nic na tym świecie nie jest oczywiste i mnie teraz лапшу на уши вешаешь, no ale polemika na ten temat to spór o pietruszkę, więc odpuszczam.  Laughing Laughing
Gavroche, właśnie Zyon zgrabnie mi odpowiedział. Na męża się nadaje. Po prostu skarb. Argumentacja przednia. Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #1615 : 2014-01-17, 12:38:40 »

Miałem czutkę Laughing
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1616 : 2014-01-17, 12:45:03 »

Co sala i miasto to crossfit inny, a nawet nasz i "amerykancki" inne sa ale wszystkie z reguly opieraja sie na szalenczym i durnowatym skakaniu i beiagniu po sali bez ladu i skladu. No gdzie tam masz jakies spokojne relaksujace figury w planach Very Happy Ale po oni wszyscy robia takie smieszne przekladanki rozluzniajace typu "przejdz do pozycji pompki, potem przeloz lewa noge w prawa strone, a lewa reke oderwi i przeloz do gory, wytrzymaj w pozycji tyle a tyle a nastepnie etc".  Laughing
Jest tych filmikow od cholery, ale jak patrze na nie to zasze widze taki wykoslawiony pilates, obdarty z tego jego mistycymzu  Very Happy

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1617 : 2014-01-17, 12:57:42 »

Co sala i miasto to crossfit inny, a nawet nasz i "amerykancki" inne sa ale wszystkie z reguly opieraja sie na szalenczym i durnowatym skakaniu i beiagniu po sali bez ladu i skladu. No gdzie tam masz jakies spokojne relaksujace figury w planach Very Happy Ale po oni wszyscy robia takie smieszne przekladanki rozluzniajace typu "przejdz do pozycji pompki, potem przeloz lewa noge w prawa strone, a lewa reke oderwi i przeloz do gory, wytrzymaj w pozycji tyle a tyle a nastepnie etc".  Laughing
Jest tych filmikow od cholery, ale jak patrze na nie to zasze widze taki wykoslawiony pilates, obdarty z tego jego mistycymzu  Very Happy
Ojciec, nie wiem jakie filmy Ty oglądasz, pardon filmiki z figurami.  Cool Laughing Brzmi interesująco.

Ja tam pilatesu nigdzie w crossficie nawet tym wykoślawionym się nie dopatrzyłam, No, ale Tobie marzą się spokojne , relaksujące figury. Laughing Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #1618 : 2014-01-17, 12:58:39 »

Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #1619 : 2014-01-17, 12:59:41 »

Ale po oni
Matka, czytaj mnie Very Happy no moze powienienem wziac to "po" <<wlasnie tak  Laughing PO, PO i nie chodzi mi o partie ani o imie pewnej uroczej kung fu pandy  Laughing

Work Buy Consume Die
Strony: 1 ... 76 77 78 79 80 [81] 82 83 84 85 86 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.054 sekund z 20 zapytaniami.