Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3638312 razy)
|
|
Dasna
Go
|
Hm, czyli rekordy naciągane. Wiele obrosło mitem, zdaje się. Niemniej siły, pewnie im odmówić nie można. Ręce a plecy. Czyli zaparł sie nogami jak na suwnicy i dźwignął plecami. Tak to rozumiem. Czyli Saxona bent press też może być naciągany. Tu współczesna wersja back lift (na dole strony): http://www.oocities.org/colosseum/9748/dino2005.htmlBudowali jeszcze rodzaj jarzma na ramiona i wtedy "backi" były w bardziej pionowym ustawieniu ciała. Tak czy siak ruchu jest z 5 cm, ale kilka ton robi wrażenie... Na tej stronce pokazane jest wiele "dino style" ćwiczonek, między innymi podnoszenie Jeffersona: http://www.weightliftingdiscussion.com/jefferson.html Ciekawe. O matko a ta mama niedzwiedż , jaka kobiecinka. Alternating Hand Bench Press, to jakieś wyciskanie podchwytem. Misty Fritz , 14 lat, w back lift podnosi 454 kg. Ciekawe zestawienie na koniec. A ten lift Jeffersona polecają jeszcze robić na blokach. I przysiąść można super nisko. Uuu, zabójcze dla nóg, jak mi się wydaje.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ano , właśnie. We poniedziałek jak robiłam przysiady to właśnie o tym myślałam bo, żeby zrobić przysiad tylny i tak muszę bez stojaka najpierw zrobić zarzut a potem niepełny push press.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
żeby zrobić przysiad tylny i tak muszę bez stojaka najpierw zrobić zarzut a potem niepełny push press.
A co z przysiadem przednim, też bez stojaka?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj nastawiłam się na cięższy trening. Tzn.mniej powtórzeń i serii a wyjściowy ciężar większy. No i moje drugie ukochanie po martwym ciągu to power clean. Zresztą jak go nie kochać skoro opisałeś go Gavroche tak seksualnie. Jednak póki co wróciłam do rozgrzewki i 7 min. na stepperze. Widać mi potrzeba, choć nie lubię. Rozciągania. 1. Ruchy wprowadzające po 5. 2.Power clean 1 x 8 26 kg 2 x 8 28, 5 kg 3.Push press 3 x 6 26 kg Uuuu, większe obciążenie i technika, technika się kłania. Jak zaczęło mną gibać i ręce zaczęły się załamywać to musiałam się zebrać w garść. 4. Thruster 4 x 6 23, 5 kg 5.Deadlift na ugiętych 2 x 6 48,5 kg 2 x 6 51 kg 6.Dumbbel snatch 4 x 10 9 kg 7. Ściąganie drążka maszyny wąskim podchwytem 4x 4 40 kg 8. Ściąganie drążka maszyny wąskim nachwytem 4x 4 30 kg. 9.Bieżnia 5 min. intensywnie pod kątem i 5 min.wyciszenia
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
żeby zrobić przysiad tylny i tak muszę bez stojaka najpierw zrobić zarzut a potem niepełny push press.
A co z przysiadem przednim, też bez stojaka? Też , tez tylko już bez niepełnego push press. Dzięki za przypomnienie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
wróciłam do rozgrzewki i 7 min. na stepperze. Widać mi potrzeba, choć nie lubię. Rozciągania. Ale przy siłówce wstępne rozciągnięcie ścięgien ponoć chroni przed urazami i przede wszystkim ganglionami, co groźne nie są, ale po co komu taki ganglion, bo się rozgrzać nie chciało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Hm, czyli rekordy naciągane. Wiele obrosło mitem, zdaje się. Niemniej siły, pewnie im odmówić nie można. Ręce a plecy. Czyli zaparł sie nogami jak na suwnicy i dźwignął plecami. Tak to rozumiem. Czyli Saxona bent press też może być naciągany. Tu współczesna wersja back lift (na dole strony): http://www.oocities.org/colosseum/9748/dino2005.htmlBudowali jeszcze rodzaj jarzma na ramiona i wtedy "backi" były w bardziej pionowym ustawieniu ciała. Tak czy siak ruchu jest z 5 cm, ale kilka ton robi wrażenie... Na tej stronce pokazane jest wiele "dino style" ćwiczonek, między innymi podnoszenie Jeffersona: http://www.weightliftingdiscussion.com/jefferson.html Ciekawe. O matko a ta mama niedzwiedż , jaka kobiecinka. Takiej to by nikt nie podskoczył...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
wróciłam do rozgrzewki i 7 min. na stepperze. Widać mi potrzeba, choć nie lubię. Rozciągania. Ale przy siłówce wstępne rozciągnięcie ścięgien ponoć chroni przed urazami i przede wszystkim ganglionami, co groźne nie są, ale po co komu taki ganglion, bo się rozgrzać nie chciało... Gangliony trapią też dentystów.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale u dentystów są od pogryzień...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale u dentystów są od pogryzień... Niezadowolonych pacjentów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dentyści mają również problemy z kręgosłupem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dentyści mają również problemy z kręgosłupem... Nie rozgrzewają się pewno...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Otóż to...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dentyści mają również problemy z kręgosłupem... Na państwowym, bo w prywatnych gabinetach cudownie zdrowieją. Moc trzepania kasiorki tak czyni...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo musi być Moc, ona zamienia niemożliwe w możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dentyści mają również problemy z kręgosłupem... Na państwowym, bo w prywatnych gabinetach cudownie zdrowieją. Moc trzepania kasiorki tak czyni... Nie do konca. Moja, prywatna dentystka, ma i ganglion i problemy z kręgosłupem. A kasiokę trzepie . Jeździ pięknym sportowym Jaguarem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak chce jeździć pięknym sportowym Dżjaguarem, to i pokąsać się da... Byle nie przez Uwiąd Skarbowy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak chce jeździć pięknym sportowym Dżjaguarem, to i pokąsać się da... Byle nie przez Uwiąd Skarbowy. Aaaaaaa, Uwiąd to już insza inszość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|