Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3638236 razy)
|
Dasna
Go
|
Najpierw 40 min. basen. Pływałaś, czy moczyłaś odciski? Żabką. I mogę tak długo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najpierw 40 min. basen. Pływałaś, czy moczyłaś odciski? he he Ależ to bardzo zacne zajęcie! Japończycy używają do kąpieli wody o temperaturze trudnej do zniesienia dla większości niejapończyków. Bardzo gorącej. Najpierw myją ciało pod natryskiem, a gdy muszą używać wanny, spuszczają po myciu wodę, myją wannę i napełniają ponownie. Kurugi czyli "nasiąkanie" to stary rytuał, myjący ciało i duszę. Woda ma taką temperaturę, że najmniejszy ruch powoduje ból, trzeba tkwić nieruchomo i taka operacja trwa około trzech kwadransów. Obecnie, kiedy gorące kąpiele "wypłukują minerały" ich popularność spada Dawniej działały prozdrowotnie, wzmacniająco i hartująco.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czyli moczenie odcisków wyszło przy okazji! Roztropnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj dalej trenuję fengszuja. Basen (żabką), jacuzzi, sauna. Ręka i tak pobolewa a co dziwniejsze dołączyły się inne małe pobolewania barków, stopy, uda. Oooo, dalej treningi z mniejszymi obciążeniami, żeby wrócić do formy.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
no przecież mówiłam
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale tylko na krótki czas.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj dalej trenuję fengszuja. Basen (żabką), jacuzzi, sauna. Ręka i tak pobolewa a co dziwniejsze dołączyły się inne małe pobolewania barków, stopy, uda. Oooo, dalej treningi z mniejszymi obciążeniami, żeby wrócić do formy. Kiedy robisz przerwę od ćwiczeń, tkanki się kurczą nieco, przez co destabilizują Są też mniej odżywiane i nie dostają tyle impulsów nerwowych. Słyszę to dosyć często od ludzi, którzy mają przerwę od siłówki, ale sam nie doświadczyłem Może Admin coś podpowie? Moim zdaniem to jakieś błędy; za duża objętość, częstotliwość, może i ciężar, choć ja jestem zboczony i nie lubię zganiania wszystkich problemów na duży ciężar Słowem źle dobrane parametry wysiłku do możliwości. Cza skorygować
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jesty podobnie jak z "chorobą weekendową". Jak ktoś cały tydzień pracuje od rana do wieczora i to w pośpiechu (jak w transie), to dobrze się czuje. jak w sobotęi/lub niedzielę odpoczywa, to wszystkie "choroby" zaczynają mu dokuczać - łącznie ze zmęczeniem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To jesty podobnie jak z "chorobą weekendową". Jak ktoś cały tydzień pracuje od rana do wieczora i to w pośpiechu (jak w transie), to dobrze się czuje. jak w sobotęi/lub niedzielę odpoczywa, to wszystkie "choroby" zaczynają mu dokuczać - łącznie ze zmęczeniem... Owszem. A Dasna temperamentna jest i ambitna Ot, doświadczenie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Doświadczenie i nauka. Czyli dalej fajna przygoda, bo nie nudzi się. Można coś zmieniać, korygować , cofać, wracać. Super.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Trening dzisiaj taki bym powiedziała badawczy. Bieżnia 15 min. zmiennym tempem. I różne maszynki ze średnim obciążeniem. Uginanie, prostowanie nóg, prostowanie pleców po 8-10 powtórzeń 15- 20 kg, dumbbel snatch na lewą rękę 3 x 10 6 kg i nie wytrzymałam i zrobiłam na maszynie Smitha 4 x 8 36 kg przysiady. Potem znowu bieżnia 10 min. i luzik. Połnyj fengszuj. Ręka ozdrowiala? Na to wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A ja zluzowalbym z treningami,taka mala rekonwalescencja...:p rekonwalescencjax2 zejscie z obciazenia przy tej samej objetosci treningu. Glupi glupek doradzil
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ja zluzowalbym z treningami,taka mala rekonwalescencja...:p rekonwalescencjax2 zejscie z obciazenia przy tej samej objetosci treningu. Glupi glupek doradzil Zluzuję, zluzuję. Nie będę przynajmniej na razie dawała takich obciążeń jak dotychczas. Zresztą to moja pierwsza siłka w tym tygodniu i ostatnia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A gdzie wolisz na silownię chodzić, w Polsce czy na Ukrainie?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A gdzie wolisz na silownię chodzić, w Polsce czy na Ukrainie?
Na siłownię w Polsce , na fengszuja na Ukrainie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|