Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637686 razy)
|
renia
|
Jak miło w tej siłowni jest...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiadomo Walentynki...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo Walentynki... Eeee, tam, Zyonowi wątroba odmówiła posłuszeństwa i ogólnie się sypie, a ja się nie przyznaję Temu
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
a wzmocnic przedramie ,to dobry pomysl by byl?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
a wzmocnic przedramie ,to dobry pomysl by byl? Później ta, teraz nie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Widzę, że łapa ładnie się regeneruje co nie oznacza, że szybko. Sad Najważniejsze , że to tylko naciągniecie a nie jakieś zerwanie, czy naderwanie. Tak , czuję i wyraźnie zaznaczył się ból więzadła promieniowo-nadgarstkowego grzbietowego tym bardziej że odczuwam wyraźnie przyczep na kości trójgraniastej. W pobliżu jest torebka stawowa , ale myślę że jest ok, choć pewności nie ma. I pomyśleć, że osoba tak skrupulatna nie liczy BTW w produktach i to do tysięcznych grama. Jak w szkole, jak w szkole. a wzmocnic przedramie ,to dobry pomysl by byl? By był, by był... . A teraz to będzie taki patriotyczny akcent, że niby po szkodzie, a jak po szkodzie to tylko Polak. Ech, światu wydaje się, że Lachom nadal wszystko można wmówić. A przy okazji i takim, którzy tę "mądrość po szkodzie" za wyróżnik obywatelstwa z dumą hipokryty traktują.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Spoko luzik. Przysiady przednie i tylne zaliczone. Zmniejszyłam ciężar. Trener asekurował i podawał sztangę ( nie ma stojaków a zarzutu nie zrobię). Z ciężarem 26 kg 4x 10 przysiady tylne a z ciężarem 21 kg 4 x 6 przednie. No, ze stabilizatorem ciężko, ale lepiej technicznie robiłam i trener powiedział, że głębszy przysiad robię a plecy idealnie proste. Hurra. A zaczęłam najpierw na maszynie Smitha . O rany, co to jest. Jaka różnica przy przysiadzie przednim. Toż to niebo a ziemia. A potem maszynki ,wyprosty nóg 4x 10 50 kg. I suwnica. 2 x 10 70 kg 1x 10 80 kg 1 x 10 90 kg. Wreszcie coś poczułam na tej suwnicy. Ginekologia na przywodziciele i odwodziciele 4x 8 50 kg. A, że wzięłam słuchaweczki i moją muzykę to potem bieżnia 25 min. I jestem happy. O happy day.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Suwnica skośna jest kiepściutka To głównie ćwiczenie na ego. Duży chłop pociśnie i 500 kg, ale to nie przekłada się nawet na 150 kg w przysiadzie. Bardzo niefizjologiczne ćwiczenie. Kolana się zginają, a biodra nie, poza tym pozycja wymusza "podkulenie ogona" na dole ruchu. Całe, spore przecież, obciążenie opiera się na dole kręgosłupa wciśniętego w ławeczkę. Unikaj go jak się tylko da
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ok, dzięki. No, właśnie i 100 kg bym wypchnęła. Kurka wodna.
Przysiady są super. A zarzut the best.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
B.lubię tego trenera , który jest na popołudnie. Skromny, życzliwy, pomocny. B. kulturysta, nic nie narzucający. Można pogadać, wymienić uwagi. Miał zerwane bicepsy. Cieszy się , bo ma 4 miesięczna córeczkę i z dumą o niej opowiada.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przysiady są super. A zarzut the best.
Gdzie są takie dziewczyny?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ba, mnie do ciężarów nie trzeba przekonywać.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tyle, że te nadgarstki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tyle, że te nadgarstki. Już oba? Pogadasz z jakimś lekarzem? Wiesz, piękne ciało z rozpieprzonymi nadgarstkami niewiele jest warte... A o zdrowie i samopoczucie można innymi aktywnościami
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tyle, że te nadgarstki. Już oba? Pogadasz z jakimś lekarzem? Wiesz, piękne ciało z rozpieprzonymi nadgarstkami niewiele jest warte... A o zdrowie i samopoczucie można innymi aktywnościami No, nie oba. Jeden. Drugi jest ok. Obserwuję. I chronię. Przede wszystkim kwestia chwytu. Nie mogę używać ciężarowego, przynajmniej na razie. I jeszcze pilnować , żeby ładnie sztanga opierała się na palcach a łokcie szły w górę. Nie. W siadach przednich muszę ją trzymać na krzyż. A w ogóle ktoś musi mi pomagać i asekurować. Czyli wtargać mi sztangę na plecy i odebrać. Zarzut- pauza. Pompki lewa ręka normalnie a prawa na pięści. Góra- pracuje lewa strona.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mam sportowego ortopedę, ale na razie nie ma potrzeby. Po wczorajszym treningu jest trochę bolesności, ale takiej ok. Jutro pojutrze basen, sauna. Pilates. Mogę wspierać się na przedramieniu i jest git. Nie odpuszczę ciężarów, bo moje pośladki mi już nie pozwolą. Już Ci kiedyś pisałam, że najlepsze pośladki mają ciężarowcy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|