Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637705 razy)
|
Gavroche
|
Mam sportowego ortopedę, ale na razie nie ma potrzeby. Po wczorajszym treningu jest trochę bolesności, ale takiej ok. Jutro pojutrze basen, sauna. Pilates. Mogę wspierać się na przedramieniu i jest git. Nie odpuszczę ciężarów, bo moje pośladki mi już nie pozwolą. Już Ci kiedyś pisałam, że najlepsze pośladki mają ciężarowcy. Wiem, nawet byli ciężarowcy Ty tu rządzisz, ale miarkuj się waćpanna
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mam sportowego ortopedę, ale na razie nie ma potrzeby. Po wczorajszym treningu jest trochę bolesności, ale takiej ok. Jutro pojutrze basen, sauna. Pilates. Mogę wspierać się na przedramieniu i jest git. Nie odpuszczę ciężarów, bo moje pośladki mi już nie pozwolą. Już Ci kiedyś pisałam, że najlepsze pośladki mają ciężarowcy. Wiem, nawet byli ciężarowcy Ty tu rządzisz, ale miarkuj się waćpanna Miarkuję. Byli ciężarowcy na pewno a jeszcze jak dalej ćwiczą to uch.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To idzie robić jedną ręką. Póki prawy nadgarstek wyłączony, szukam ćwiczeń na jedną rękę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale faktem jest, że to ćwiczenie akurat do bezpiecznych nie należy. Wykonane źle może uszkodzić kręgosłup.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale faktem jest, że to ćwiczenie akurat do bezpiecznych nie należy. Wykonane źle może uszkodzić kręgosłup. Chociaż myślę, że jak na początku zastosuje mały hantelek i skupię się tylko na technice to nie będzie źle. Natomiast za ciężki może zaszkodzić faktycznie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale faktem jest, że to ćwiczenie akurat do bezpiecznych nie należy. Wykonane źle może uszkodzić kręgosłup. Plotki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale faktem jest, że to ćwiczenie akurat do bezpiecznych nie należy. Wykonane źle może uszkodzić kręgosłup. Plotki W każdej plotce jest ziarno prawdy. Sprawdzę na sobie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale faktem jest, że to ćwiczenie akurat do bezpiecznych nie należy. Wykonane źle może uszkodzić kręgosłup. Moim zdaniem wręcz przeciwnie, bardzo bezpieczne i dla kręgosłupa i dla barku Rozróżnienie Side/Bent jest na początkującym levelu zupełnie zbędne, wystarczy wyciskanie boczne Najlepiej się do tego nadaje nie hantla, a gryf łamany, który ujmujemy pośrodku. Jedna z tulei ma znajdować się za głową, myślę, że ciężar będzie odpowiedni, nie może być zbyt lekki Wizualizacja, że odpychamy się od gryfu, a nie wyciskamy go, jest tu kluczowa. Taki zabieg sprawi, że jedna noga będzie zablokowana, druga ugięta i odstawiona nieco w bok. Ciało na być maksymalnie napięte, pracujące ramię, najszerszy grzbietu, wypchnięte biodro i noga pod nim tworzą jedną kolumnę, podstawę wypychania. Takie przesadne ugięcie ciała jak na filmie służy do podnoszenia wielkich ciężarów i na początku jest nieobowiązkowe To jest jedno z niewielu ćwiczeń, które mocno angażuje najszerszy w ruchu wypychającym, dzięki temu nawet rozwalone barki mogą je wykonywać bez bólu, z supportem pleców. Możesz zacząć się uczyć w domu, w futrynie drzwi Stań pod framugą w rozkroku na szerokość barków. Jedną rękę oprzyj na górnej belce. Zacznij powoli odpychać się ręką od framugi, a nogami od podłogi. Miej napięte proste brzucha oraz pośladkowe i płytko oddychaj. W ciągu ok.10 sekund skumuluj napięcie do maksimum. Zobacz jak stabilna jesteś, mając całe ciało usztywnione, zamiast pchać tylko ręką. Zrób kilka prób, aż załapiesz o co chodzi z "odpychaniem" zamiast "wyciskaniem". Masz zdaje się w domu krótki gryf Postaw go pionowo przed sobą, załaduj na ramię i do dzieła!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie, nie mam już gryfu w domu. Tylko duże w wyglądzie hantle 4 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, nie mam już gryfu w domu. Tylko duże w wyglądzie hantle 4 kg.
Uczyłem się tego ćwiczenia od białoruskiego trenera. Oni je robili normalnie na treningach, zamiast żołnierskiego, dwumetrowym gryfem olimpijskim. Niektórzy cisnęli po 150 kg, zdejmując sztangę ze stojaków do przysiadów Próbuj hantlami, można wypychać dowolny ciężar, ale sztanga daje najlepszy balans...
|
|
|
|
|
|
|
|
|