Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637291 razy)
|
administ
Go
|
To dorosły facet, da sobie radę.
Uszkodzony mięsień się nadbuduje, wynaczyniona krew się wchłonie, stan zapalny ustąpi. Kwestia czasu. Skoro chodzi, ból nie jest wielki, uszkodzenia tym samym też nie.
Właśnie to chciałem napisać, ale Renia ode mnie nie kupuje, dlatego napisałem szczerze o skrzepie, jako skrzypie ... Krzem wzmacnia ponoć fibrynogen i dobrze wpływa na gojenie mięśni, ale nie mam 100% pewności co do tego, bo czytałem to też w materiałach propagandowych o zbawiennym wpływie krzemu na zdrowie, w tym na porost włosów, o ile mnie pamięć nie myli?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
(poprawiłeś i nie pasuje moje 1005... )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale kto zna klawiaturę, to się domyśli, że pośpiech pisania czasem z "%" robi "5"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wróciłam z siłowni. Dzisiaj luz blues. 1. Thruster 2 x 10 16 kg 2. Zarzut/ podrzut , przede wszystkim technika. Ale frajda. Już coraz lepiej wchodzę pod sztangę i przysiadam z nią. Ale ile jeszcze pracy? Ciężar tak 20, 21, 5 kg. Po prostu "zabawa" ze sztangą. 3.Push press z nożycami ,różne podejścia, zmiany wagi. Czysta przyjemność. 4.Podrzuto- wyciskanie zza głowy (pierwszy raz robiłam) super. 3 x 8 21 kg 5.Martwy na ugiętych 1 x 6 41 kg leciutko 2 x 6 46 kg 2 x 4 48, 5 kg 6.Różne maszynki i ciężary, dopełniająco. Podrzuto-wyciskanie zza głowy to wyciskopodrzut zza karku lub push press behind the neck Odmiana wyciskopodrzutu mająca za zadanie uelastyczniać grupę mięśni pasa rotacyjnego barku. Mięsień nadgrzebieniowy, podgrzebieniowy, obły mniejszy i podłopatkowy mają ścięgna oplatające od boków i z góry głowę kości ramiennej. Nazwa "pas rotacyjny" pochodzi stąd, że mięśnie te służą do obracania kości ramiennej, a także centrują jej głowę w panewce łopatki. Ponieważ większość ciężarowców i ludzi w ogóle ma silniejszą przednią część naramiennych, to ćwiczenie dba o harmonijny rozwój i rozciągnięcie obręczy barkowej. Przynajmniej teoretycznie Efektem ubocznym ćwiczenia jest rozwój gorylich "kapturów" mimo niewielkich ciężarów tradycyjnie w nim używanych
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wróciłam z siłowni. Dzisiaj luz blues. 1. Thruster 2 x 10 16 kg 2. Zarzut/ podrzut , przede wszystkim technika. Ale frajda. Już coraz lepiej wchodzę pod sztangę i przysiadam z nią. Ale ile jeszcze pracy? Ciężar tak 20, 21, 5 kg. Po prostu "zabawa" ze sztangą. 3.Push press z nożycami ,różne podejścia, zmiany wagi. Czysta przyjemność. 4.Podrzuto- wyciskanie zza głowy (pierwszy raz robiłam) super. 3 x 8 21 kg 5.Martwy na ugiętych 1 x 6 41 kg leciutko 2 x 6 46 kg 2 x 4 48, 5 kg 6.Różne maszynki i ciężary, dopełniająco. Podrzuto-wyciskanie zza głowy to wyciskopodrzut zza karku lub push press behind the neck Odmiana wyciskopodrzutu mająca za zadanie uelastyczniać grupę mięśni pasa rotacyjnego barku. Mięsień nadgrzebieniowy, podgrzebieniowy, obły mniejszy i podłopatkowy mają ścięgna oplatające od boków i z góry głowę kości ramiennej. Nazwa "pas rotacyjny" pochodzi stąd, że mięśnie te służą do obracania kości ramiennej, a także centrują jej głowę w panewce łopatki. Ponieważ większość ciężarowców i ludzi w ogóle ma silniejszą przednią część naramiennych, to ćwiczenie dba o harmonijny rozwój i rozciągnięcie obręczy barkowej. Przynajmniej teoretycznie Efektem ubocznym ćwiczenia jest rozwój gorylich "kapturów" mimo niewielkich ciężarów tradycyjnie w nim używanych Ano, tak. Coś mi nie brzmiało. Wyciskopodrzut. Конечно. Uuuuu, no to nie dla mnie. Kurka wodna.Kaptury to efekt uboczny , niechciany przeze mnie a do którego mam tendencje. Wyglądam jakbym szyi nie miała.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szyita? Czyli lepszy sunnita. W zasadzie każdy ruch ciągnący lub dynamiczny wypychający zatrudniają czworoboczny... Ciężarowcy mają rozbudowane kaptury od dynamicznych ciągów i wyciskań, a trójboiści nie mniej rozbudowane od martwego i ławki... Nie ma na to rady.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Szyita? Czyli lepszy sunnita. W zasadzie każdy ruch ciągnący lub dynamiczny wypychający zatrudniają czworoboczny... Ciężarowcy mają rozbudowane kaptury od dynamicznych ciągów i wyciskań, a trójboiści nie mniej rozbudowane od martwego i ławki... Nie ma na to rady. Toś mnie pocieszył.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Szyita? Czyli lepszy sunnita. W zasadzie każdy ruch ciągnący lub dynamiczny wypychający zatrudniają czworoboczny... Ciężarowcy mają rozbudowane kaptury od dynamicznych ciągów i wyciskań, a trójboiści nie mniej rozbudowane od martwego i ławki... Nie ma na to rady. Toś mnie pocieszył. Nie miałem zamiaru Gdzie drwa rąbią... Radzisz sobie z krzywymi spojrzeniami w klubie, odciskami na dłoniach i krótkimi paznokciami, poradzisz sobie i z tym W razie czego można ułożyć coś, co zminimalizuje wzrost tego obszaru, ale...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To już lepiej "na krzem" piwko sobie puknąć...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rosówki są perfekcyjne na uzupełnienie krzemu dla naturyzmu w diecie!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Szyita? Czyli lepszy sunnita. W zasadzie każdy ruch ciągnący lub dynamiczny wypychający zatrudniają czworoboczny... Ciężarowcy mają rozbudowane kaptury od dynamicznych ciągów i wyciskań, a trójboiści nie mniej rozbudowane od martwego i ławki... Nie ma na to rady. Toś mnie pocieszył. Nie miałem zamiaru Gdzie drwa rąbią... Radzisz sobie z krzywymi spojrzeniami w klubie, odciskami na dłoniach i krótkimi paznokciami, poradzisz sobie i z tym W razie czego można ułożyć coś, co zminimalizuje wzrost tego obszaru, ale... Radzę, radzę i kaptury to tak naprawdę pikuś przy tym co zyskuję. A ćwiczenie fajne. A krzywe spojrzenia? Ostatnio na Ukrainie młody chłopak patrzył na mnie z wrogością. Może to wpływ Majdanu? Nie wiedział raczej , że jestem Polką, ale w takich zawieruchach ludzie głupieją. Był ewidentnie wrogo nastawiony, ale mnie to rybka. Słyszę tyle wokoło pozytywnych słów, że jeden bubek nie jest w stanie wpłynąć jakoś na mnie. Krótkie paznokcie? Nie takie krótkie. I pomalowane i oko zrobione. Eeee, dobrze jest.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rosówki są perfekcyjne na uzupełnienie krzemu dla naturyzmu w diecie! Fuj.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Radzisz sobie z krótkimi paznokciami, poradzisz sobie i z tym he he umarłem ze śmiechu
|
|
|
|
|
|
|
|
|