Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3636618 razy)
|
Dasna
Go
|
Jutro tez idę na trening i prawdopodobnie tez zrobię nogi. Tak sobie wymyśliłam, coby 2 dni pod rząd spróbować nogi. Póki trzymasz się niskiej liczby powtórzeń i zostawiasz trochę sił, że po treningu nie szurasz nogami ze zmęczenia, możesz trenować nawet całe ciało codziennie No dobra, 6 dni w tygodniu, bo dzień święty święcić... Zaawansowani trójboiści czy ciężarowcy trenują dwa-trzy razy dziennie, codziennie, to ich praca. Co do łapy, to naprodukowałaś sobie adrenaliny i morfiny, dlatego mniej boli. Jak już ucichnie sprawa z Ruskimi, pogadaj z kimś o tym To prędko z Ruskimi nie ucichnie. więc nie tak prędko pogadam z kimś. Masz na myśli lekarza? Bez treningu to w ogóle jak bez łapy. Od razu mi lepiej na duszy. Ja jestem zaawansowana ciężarówka...... wiekiem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No coś Ty. Zaawansowany wiek jest po 70-tce...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jutro tez idę na trening i prawdopodobnie tez zrobię nogi. Tak sobie wymyśliłam, coby 2 dni pod rząd spróbować nogi. Póki trzymasz się niskiej liczby powtórzeń i zostawiasz trochę sił, że po treningu nie szurasz nogami ze zmęczenia, możesz trenować nawet całe ciało codziennie No dobra, 6 dni w tygodniu, bo dzień święty święcić... Zaawansowani trójboiści czy ciężarowcy trenują dwa-trzy razy dziennie, codziennie, to ich praca. Co do łapy, to naprodukowałaś sobie adrenaliny i morfiny, dlatego mniej boli. Jak już ucichnie sprawa z Ruskimi, pogadaj z kimś o tym To prędko z Ruskimi nie ucichnie. więc nie tak prędko pogadam z kimś. Masz na myśli lekarza? Bez treningu to w ogóle jak bez łapy. Od razu mi lepiej na duszy. Ja jestem zaawansowana ciężarówka...... wiekiem To zdrowy nałóg, ale by go kontynuować, trzeba unikać kontuzji... Lekarzowi, najlepiej sportowemu ortopedzie, oni nie unieruchamiają tak chętnie Notuj sobie w pamięci jak to się zaczęło, kiedy lepiej, gorzej, bez zmian i opowiedz jak na spowiedzi. Poradzi, nie poradzi, ale może choć głową pokiwa ze zrozumieniem...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No coś Ty. Zaawansowany wiek jest po 70-tce... Niech będzie. Jestem młoda i sprawna.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Taki znajomy ze studiów (starszy ode mnie) zawsze powtarzał, że on nigdy stary nie będzie, bo starość zaczyna się 15 lat później niż on ma teraz...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Teraz biegnę na masaż do pana Rostika.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jaki masaż? Relaksacyjny czy leczniczy? Rodzajów masaży jest ponoć od... i ciut ciut
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jaki masaż? Relaksacyjny czy leczniczy? Rodzajów masaży jest ponoć od... i ciut ciut
Jest, jest. A część z tych masaży to pic na wodę fotomontaż. Masaż świecą, wężami, itp. To jest masaż klasyczny z elementami z innych masaży. Shiatsu, Lomi Lomi, stawowego Ja do pana Rostika uczęszczam już 4 lata i jestem bardzo zadowolona. Żadnych udziwnień a dobrze wykonana robota.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest, jest. A część z tych masaży to pic na wodę fotomontaż. Masaż świecą, wężami, itp. To jest masaż klasyczny z elementami z innych masaży. Shiatsu, Lomi Lomi, stawowego Ja do pana Rostika uczęszczam już 4 lata i jestem bardzo zadowolona. Żadnych udziwnień a dobrze wykonana robota. Regularnie? Z jaką częstotliwością? Seriami?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jutro tez idę na trening i prawdopodobnie tez zrobię nogi. Tak sobie wymyśliłam, coby 2 dni pod rząd spróbować nogi. Póki trzymasz się niskiej liczby powtórzeń i zostawiasz trochę sił, że po treningu nie szurasz nogami ze zmęczenia, możesz trenować nawet całe ciało codziennie No dobra, 6 dni w tygodniu, bo dzień święty święcić... Zaawansowani trójboiści czy ciężarowcy trenują dwa-trzy razy dziennie, codziennie, to ich praca. Co do łapy, to naprodukowałaś sobie adrenaliny i morfiny, dlatego mniej boli. Jak już ucichnie sprawa z Ruskimi, pogadaj z kimś o tym To prędko z Ruskimi nie ucichnie. więc nie tak prędko pogadam z kimś. Masz na myśli lekarza? Bez treningu to w ogóle jak bez łapy. Od razu mi lepiej na duszy. Ja jestem zaawansowana ciężarówka...... wiekiem To zdrowy nałóg, ale by go kontynuować, trzeba unikać kontuzji... Lekarzowi, najlepiej sportowemu ortopedzie, oni nie unieruchamiają tak chętnie Notuj sobie w pamięci jak to się zaczęło, kiedy lepiej, gorzej, bez zmian i opowiedz jak na spowiedzi. Poradzi, nie poradzi, ale może choć głową pokiwa ze zrozumieniem... Ok. Pomyślę, poobserwuję.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jest, jest. A część z tych masaży to pic na wodę fotomontaż. Masaż świecą, wężami, itp. To jest masaż klasyczny z elementami z innych masaży. Shiatsu, Lomi Lomi, stawowego Ja do pana Rostika uczęszczam już 4 lata i jestem bardzo zadowolona. Żadnych udziwnień a dobrze wykonana robota. Regularnie? Z jaką częstotliwością? Seriami? Na początku chodziłam 2 razy w tygodniu co drugi tydzień , tak jak bywam na Ukrainie. Regularnie przez pół roku. Rewelacja. Od razu widać było jak woda schodzi z tkanek. Potem starałam sie regularnie 1 raz w tygodniu co 2 tygodnie. A teraz jak Bóg da i jak przyjadę , ale raz albo 2 razy w tygodniu co 2-3 tygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja jestem zwolenniczką, aby chodzić na masaż regularnie całe życie. Zdawałam egzamin z masażu klasycznego. Dlatego nie lubię żadnych udziwnień. Jeszcze na shiatsu bym poszła. W sumie tak naprawdę to każdy powinien chodzić w/g mnie w/g potrzeby. Tak jak i jeść.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jutro tez idę na trening i prawdopodobnie tez zrobię nogi. Tak sobie wymyśliłam, coby 2 dni pod rząd spróbować nogi. Póki trzymasz się niskiej liczby powtórzeń i zostawiasz trochę sił, że po treningu nie szurasz nogami ze zmęczenia, możesz trenować nawet całe ciało codziennie No dobra, 6 dni w tygodniu, bo dzień święty święcić... Zaawansowani trójboiści czy ciężarowcy trenują dwa-trzy razy dziennie, codziennie, to ich praca. Co do łapy, to naprodukowałaś sobie adrenaliny i morfiny, dlatego mniej boli. Jak już ucichnie sprawa z Ruskimi, pogadaj z kimś o tym Spróbuję codziennie. Ciekawe co z tego wyniknie? Z mniejszymi ciężarami? Czy nie zmniejszać?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jestem zwolenniczką, aby chodzić na masaż regularnie całe życie. Zdawałam egzamin z masażu klasycznego. Dlatego nie lubię żadnych udziwnień. Jeszcze na shiatsu bym poszła. W sumie tak naprawdę to każdy powinien chodzić w/g mnie w/g potrzeby. Tak jak i jeść.
Ja tylko 2 razy w życiu byłam na masażu...i tak średnio się po tym czułam...Pierwszy raz to aż mnie bolało (głównie plecy) tak mnie na koniec "wystukał"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak byłem zawodnikiem i zasuwałem 5 dni w tygodniu po dwa treningi dziennie, to odnowa była konieczna. Dwie sauny, dwa razy bicze wodne i masaż w tygodniu. To naprawdę działa. Teraz czasem wezmę serię masaży i wtedy czuć różnicę, a na codzień zimne prysznice i spacery muszą wystarczyć
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak byłem zawodnikiem i zasuwałem 5 dni w tygodniu po dwa treningi dziennie, to odnowa była konieczna. Dwie sauny, dwa razy bicze wodne i masaż w tygodniu. To naprawdę działa. Teraz czasem wezmę serię masaży i wtedy czuć różnicę, a na codzień zimne prysznice i spacery muszą wystarczyć Masaż uelastycznia, poprawia ukrwienie, wspomaga odżywianie tkanek, dla mnie jest niezbędny. Zimne prysznice, szczególnie po saunie to jest hartowanie i gimnastyka naczyniowa. Ile czasu byłeś takim czynnym zawodnikiem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|