forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 04:06:04

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 119 120 121 122 123 [124] 125 126 127 128 129 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3634637 razy)
administ
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #2460 : 2014-03-11, 08:33:33 »

Już pisałam ze dwa razy. A teraz wspomniałam tylko, "aby złączyć się w bólu z Zyonem". Laughing Laughing

Ale jest "do trzech razy ..."
Wychodzi, że dwa razy to za mało!  Confused  Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #2461 : 2014-03-11, 08:42:54 »

Już pisałam ze dwa razy. A teraz wspomniałam tylko, "aby złączyć się w bólu z Zyonem". Laughing Laughing

Ale jest "do trzech razy ..."
Wychodzi, że dwa razy to za mało!  Confused  Wink
Ale mi się nie chce.  Sad
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #2462 : 2014-03-11, 08:44:38 »

Teraz już nie jestem taki pewien... Confused
Znalazłem kilka miejsc, gdzie niekoniecznie chcą operować od razu, tylko w razie problemów...
http://rehalab.pl/2009/05/czy-operowa%C4%87-zerwane-wi%C4%99zad%C5%82o-krzy%C5%BCowe-przednie-acl.html
Ja to głównie ma rozwalone łąkotki u ciężarków się napatrzyłem.
I to jest bardzo rozumne podejście w/g mnie. Funkcjonalność pacjenta. To wyjaśnia wszystko , a nie od razu na stół. Podejście indywidualne. Gips też nie jest teraz jedynym wyjściem i dobrze, bo potem rehabilitacja atroficznych mięśni jest b. ciężka.

Mój mąż ma zmęczone kolana po Kompanii Reprezentacyjnej. W jednym kolanie ma wyciętą łąkotkę. W drugim, do operacji. I zawziął się, że nie, nie chce operacji, bo po operacji trochę mu noga drętwieje i generalnie jest już jakby nie ta. Zaczął z powrotem grać w ping-ponga. Efekt jest taki, że prawdopodobnie operacja nie będzie potrzebna. Coraz mniej kuleje, coraz mniej to kolano go boli.
Indywidualne podejście i ruch jako remedium Cool
Jeden białoruski trener PC mówił: stawy mogą sobie skrzypieć i nawet pobolewać, ale jak będą używane, to nie zardzewieją Laughing
Musi se używać.  Mr. Green Laughing Laughing
Bardzo utytułowany zawodnik, wiedział co mówi.
Sam miał kolano "zaspawane", czyli pokruszone operacyjnie i pozostawione do zrośnięcia.
Sztywne na amen Sad
Był uważany za specjalistę od stawów, min. namawiał do wyciskania w pochyleniu sztangą i preferował przysiad z obciążeniem na pasie, stojąc na dwóch skrzyniach.
Teraz zdaje się, że prowadzi Andrieja Rybakowa.
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #2463 : 2014-03-11, 08:51:00 »

Teraz już nie jestem taki pewien... Confused
Znalazłem kilka miejsc, gdzie niekoniecznie chcą operować od razu, tylko w razie problemów...
http://rehalab.pl/2009/05/czy-operowa%C4%87-zerwane-wi%C4%99zad%C5%82o-krzy%C5%BCowe-przednie-acl.html
Ja to głównie ma rozwalone łąkotki u ciężarków się napatrzyłem.
I to jest bardzo rozumne podejście w/g mnie. Funkcjonalność pacjenta. To wyjaśnia wszystko , a nie od razu na stół. Podejście indywidualne. Gips też nie jest teraz jedynym wyjściem i dobrze, bo potem rehabilitacja atroficznych mięśni jest b. ciężka.

Mój mąż ma zmęczone kolana po Kompanii Reprezentacyjnej. W jednym kolanie ma wyciętą łąkotkę. W drugim, do operacji. I zawziął się, że nie, nie chce operacji, bo po operacji trochę mu noga drętwieje i generalnie jest już jakby nie ta. Zaczął z powrotem grać w ping-ponga. Efekt jest taki, że prawdopodobnie operacja nie będzie potrzebna. Coraz mniej kuleje, coraz mniej to kolano go boli.
No wlasnie, juz pare razy sie przymierzalem, dostalem namiary i rekomendacje od paru osob, ktore poznalem z okazji relacji zawodowych i naprawde solidnych.
Ale z drugiej strony troche mi sie nie chec ulepszac tego co dziala na tyle ile mi trzeba. Kariery pilkarza nie planuje, to co mam styka mi a moze i sie nawet cos tam regeneruje. Niedawno neurogeneza nie miala prawa bytu a dzisiaj ma. Moze sie okaze niedlugo, ze wiezadla tez. W kocnu co 7 lat wymieniamy wszystkie komorki w ciele, wiec dlaczego zastepujemy od razu z usterka?

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #2464 : 2014-03-11, 09:22:19 »

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2465 : 2014-03-11, 09:25:56 »

Podobno po przebiegnięciu maratonu kości nóg do kolan są całe popękane jak stara porcelana...
Zawodostwo.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #2466 : 2014-03-11, 20:22:31 »

Dzisiaj ćwiczenia raz z opaską raz bez. Nadgarstki ok.

Jakoś nie chce mi się dzisiaj wyszczególniać serii i obciążeń natomiast pilnuję mało powtórzeń, większe ciężary. Ogólnie dzisiaj dumbbel snatch, maszyny na prosty brzucha, pull throught, ławka rzymska, nogi, przysiady, prostowania i ginekologia.

Rehabilituję nadgarstki do zarzutu, rwania, thrustera, siadów przednich ze sztangą. Jutro pilates.

Wczoraj na pilatesie ćwiczyłam sporo plank-ów, dzisiaj siłowo i ogólnie trochę skapcaniałam.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2467 : 2014-03-11, 20:41:11 »

Jakoś nie chce mi się dzisiaj wyszczególniać serii i obciążeń natomiast pilnuję mało powtórzeń, większe ciężary. Ogólnie dzisiaj dumbbel snatch, maszyny na prosty brzucha, pull throught, ławka rzymska, nogi, przysiady, prostowania i ginekologia.

Rehabilituję nadgarstki do zarzutu, rwania, thrustera, siadów przednich ze sztangą. Jutro pilates.

Wczoraj na pilatesie ćwiczyłam sporo plank-ów, dzisiaj siłowo i ogólnie trochę skapcaniałam.

Wola Twoja, Pani Very Happy
Dobra kolacja i głęboki sen.
Przytulanki mogą być, ale z wyczuciem, bo jutro pilates Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2468 : 2014-03-11, 20:43:40 »

Jakie przytulanki!  Shocked
Przecież nadgarstek kontuzjowany.  Confused
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #2469 : 2014-03-11, 20:44:21 »

Wola Twoja, Pani Very Happy
Dobra kolacja i głęboki sen.
Przytulanki mogą być, ale z wyczuciem, bo jutro pilates Very Happy
Laughing Laughing
Jawohl. Very Happy
Gute Nacht.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #2470 : 2014-03-11, 20:44:52 »

Jesteś rozbrajający. Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2471 : 2014-03-11, 20:46:45 »

http://www.youtube.com/watch?v=GxwV1fLjy3I&feature=kp - chodzi tylko o "dobranoc", a nie tam jakichś policjantów, czy innych tam...  Wink Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2472 : 2014-03-11, 20:48:37 »

To tylko lata świetlne doświadczeń!  Wink Mr. Green
MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #2473 : 2014-03-11, 20:57:07 »

To tylko lata świetlne doświadczeń!  Wink Mr. Green
spontanow itp Very Happy
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #2474 : 2014-03-11, 21:00:01 »

Jakie spontany? Shocked Wszystko musi być zaplanowane, policzone i zważone... Cool

administ
Go

Email
« Odpowiedz #2475 : 2014-03-11, 21:01:06 »

A skąd!
Klasyczne, spalone podejścia do rwania...  Wink  Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2476 : 2014-03-11, 21:01:47 »

Jakie spontany? Shocked Wszystko musi być zaplanowane, policzone i zważone... Cool
Wiadomo, kołderka pod szyję i pyk, lampeczka zgaszona Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #2477 : 2014-03-11, 21:02:40 »

Po ciemku?  Confused  Sad
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #2478 : 2014-03-11, 21:04:58 »

A co? Byś się bał? Shocked

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #2479 : 2014-03-11, 21:07:25 »

Po ciemku?  Confused  Sad
Tak sobie wyobrażam tych co liczą Laughing
Bez urazy, nic nie poradzę.
I spodenki w kancik złożone, bielizna poskładana, prysznic przed i po, a usta tylko do westchnień Wink
Strony: 1 ... 119 120 121 122 123 [124] 125 126 127 128 129 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.059 sekund z 20 zapytaniami.