Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3629371 razy)
|
Dasna
Go
|
Ona jest lżejsza, 51, 5 kg . Ja 59 kg.
Ze sztangą czy bez? Bez, bez.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ożeż, Ukraińcy rzucili się na siłownie, baseny itp. Tłok. Sala zajęta przez jogina. Musiałam zadowolić się maszynkami, więc odpuściłam sobie jakieś wyczyny i poćwiczyłam na dostępnych maszynach. Spokojnie, stwierdziłam, że jak się przytrafiło, że wszystko pozajmowane to jeden dzień kulturystyki nie zaszkodzi. Czyli prostowanie nóg, uginanie nóg, przyciąganie drążków maszyny, wypychanie nad głowę , butterfly, wszystko po jakieś 4 serie 4 lub 6 powtórzeń. Obciążenia 25- 35 kg. Potem basen , sauna, jacuzzi, fengszuj a i tak odczuwam zmęczenie. Chyba jutro sobie odpuszczę, zrobię dzień przerwy, bo w planach mam czwartek i tu już ćwiczenia ze sztangą (mam nadzieję , że sala będzie wolna, bo planuję cięższy trening), a te zabierają mi najwięcej energii (ale i dodają paradoksalnie), piątek pilates ( ) sobota znów siłownia.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche są duże różnice w maszynach. Tutaj jest stary Technogym i jakiś cięższy. W Polsce prostowanie nóg robię z obciążeniem 45 kg tutaj ledwie 35. I różnice już wcześniej zauważyłam. Cięższe ciężary są na Ukrainie w tej siłowni. I dotyczy to wszystkich maszyn.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavroche są duże różnice w maszynach. Tutaj jest stary Technogym i jakiś cięższy. W Polsce prostowanie nóg robię z obciążeniem 45 kg tutaj ledwie 35. I różnice już wcześniej zauważyłam. Cięższe ciężary są na Ukrainie w tej siłowni. I dotyczy to wszystkich maszyn. Między innymi dlatego nie lubię maszyn, bo nie wiadomo ile de facto się podnosi. Konstrukcja, dopasowanie, ilość smaru... Dobieraj na oko i tyle Gdybym miał postawione ultimatum, maszyny albo nic, to oczywiście wybrałbym maszyny W innym przypadku nie tykam tego. Szkoda stawów i wpajania kiepskich nawyków ruchowych. Jak ktoś już musi, to kilka miesięcy, nie dłużej i jak najwięcej korzystać z wyciągów. Potem wolne ciężary lub bodyweight Jeszcze maszyny typu Hammer Strenght są nieco lepsze, bo mają zmienną trajektorię ruchu... W Anglii koledzy chodzili do garażowej siłowni, gdzie było coś przypominającego nasz wielostanowiskowy "Atlas". Ja chodziłem na plac zabaw dla dzieci i robiłem przysiady, pompki i podciągania na drążku w wersjach jednokończynowych
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Muszę zrezygnować póki co z połnogo fengszuja. 3 tygodnie temu dostałam zapalenia spojówek, co to wydawało mi się , że od basenowego ręcznika, którym nieopatrznie przetarłam oczy. Leczyłam się tutaj kropelkami dostępnymi (Sulfacil) w aptece bez recepty jak większość leków na Ukrainie i zaleczyłam. Wczoraj nie dotykałam w ogóle oczu niczym i znowu ....... Sulfacil i Lekrolin. Natomiast parę kropel wody z jacuzzi spadło na okolice oka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Chlor?
Tak mi się wydaje. Tak na moje oczy działa basen, to już nie pierwszy raz. Kupie sobie okularki i spróbuję pływać w okularach i w jacuzzi też będę w nich siedzieć. Na razie jednak leczę czerwone, piekące i zapaprane oczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tego chlory w basenach nie żałują. Nieraz mnie aż "zatykało" jak tylko wchodziłam w pomieszczenie basenowe...Nie we wszystkich basenach jest jednakowo. W niektórych zmieniają wodę... zamiast dosypywać chloru...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak na moje oczy działa basen, Zmień basen albo tusz do rzęs.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tego chlory w basenach nie żałują. Nieraz mnie aż "zatykało" jak tylko wchodziłam w pomieszczenie basenowe...Nie we wszystkich basenach jest jednakowo. W niektórych zmieniają wodę... zamiast dosypywać chloru... Tutaj przychodzą na basen matki z niemowlętami. Są takie poranne zajęcia, właśnie dla "maciupkich". Wierzę, może naiwnie, że woda spełnia standardy bezpieczeństwa. Widzę tę grupę maluchów już parę miesięcy, gdyby coś było nie tak, a te szkraby piją czasem tę wodę, matki podniosłyby larum.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak na moje oczy działa basen, Zmień basen albo tusz do rzęs. Tusz do rzęs ok, wypraktykowany, chlor jest w każdym basenie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
matki podniosłyby larum.
A co to za matki, co poją własne dzieciątka wodą basenową?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
chlor jest w każdym basenie.
A to zapraszam do Wieśławka, gdzie nie chlorują, a ozonują. Powietrze jak po burzy...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
matki podniosłyby larum.
A co to za matki, co poją własne dzieciątka wodą basenową? One nie maja na to wpływu, że dzieciak łyknie se wody. Ten wiek tak ma i nie upilnujesz. Koniec języka za przewodnika, jak nie sprawdzi organoleptycznie to nie będzie wiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
matki podniosłyby larum.
A co to za matki, co poją własne dzieciątka wodą basenową? One nie maja na to wpływu, że dzieciak łyknie se wody. Ten wiek tak ma i nie upilnujesz. Koniec języka za przewodnika, jak nie sprawdzi organoleptycznie to nie będzie wiedzieć. Będzie pewność, że dziecko nie piło wody chlorowanej, gdy się z nim nie pójdzie na basen...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
chlor jest w każdym basenie.
A to zapraszam do Wieśławka, gdzie nie chlorują, a ozonują. Powietrze jak po burzy... Ba, Włocławek. Kusi ozonem. Tak, to jest wyjście, ale na Ukrainie? Ozonowana woda w basenie?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj tak jak zaplanowałam zrobiłam.I zaczęłam od większych ciężarów od razu, bo potem dokładam i dokładam i wytracam energię na to dokładanie. Biezna rozgrzewkowo.8 min. Dumbbel snatch rozgrzewkowo 2 x 6 na każdą rękę 10 kg 1.Clean power 3 x 4 26 kg 1 x 4 28, 5 kg 2. Przysiad tylni 3 x 4 26 kg 1 x 4 28, 5 kg 3.Przysiad przedni 3 x 26 kg 4.Push press 2 x 2 26 kg 4.MC na ugiętych 3 x 4 48, 5 kg 2 x 4 51 kg Nie mogłam utrzymać sztangi, odcisk na dłoni zaczął boleć jak diabli. Przy przysiadach dzisiaj trochę mnie mdliło. Natomiast wykończyło mnie zarzucanie tych ciężarów do przysiadu. 2x spaliłam zarzut, ale jakoś to mnie zmobilizowało i 3 zarzuciłam. Chodzi o 28, 5 kg. 5. Przenoszenie krążka za głowę leżąc 3x 10 10 kg 6.Rozpiętki na ławce 3 x 8 kg 7.Wyciskanie sztangielek na ławce leżąc 2 x 6 8 kg 1 x 4 10 kg. Bieżnia 5 min. sauna 1 min, prysznic i miałam dość na dzisiaj. Aaaa , jeszcze miałam chciał nie chciał widownię. Młodych chłopaków z jakieś drużyny trenowała w zasadzie rozciągała dziewczyna od wielkiego kulturysty. No i oni coś jej się zaczęli buntować jak popatrzyli na mnie. Więc postraszyła ich telefonem do trenera i stwierdziła , że ona sama dźwiga 90 kg na 4 razy. Jak to na 4 razy ja nie poniała. No i mówiła, że rozciąganie,też jest potrzebne, z czym ja się z nią w duchu w pełni zgodziłam. Następnie trener od pływania jakiegoś swojego znajomego "ćwiczył" i ten nie wytrzymał i patrząc na mnie , stwierdził, że on to się boi takich rzeczy. Po czym zaczęli szeptać między sobą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj tak jak zaplanowałam zrobiłam.I zaczęłam od większych ciężarów od razu, bo potem dokładam i dokładam i wytracam energię na to dokładanie. Uśmiałem się Dobre.
|
|
|
|
|
|
|
|
|