Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3628176 razy)
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dobrze, że się Młody nie roześmiał, znaczy respekt czuje przed Mamcią...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pewnie jak Mamcia jest na Ukrainie to aż szyby w oknach się trzęsą... No, tak jest, że razem słuchamy tego co gra. Jak przyjeżdżam z Ukrainy to nie może się doczekać, żeby mi zagrać coś co napisał albo, żebyśmy razem posłuchali jakiegoś utworu zespołu, który mu się spodobał. Ja z Ukrainy czasem wysyłam mu SMS-a z pytaniem czy zna taki a taki zespół i żeby sobie posłuchał jakiegoś utworu, co z kolei mi się spodobał.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Fajnie tak... wspólne zainteresowania, wymiana zdań...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Fajnie tak... wspólne zainteresowania, wymiana zdań...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zrobiłam wyjątek i pojechałam poćwiczyć po południu. A jako, że wczoraj nadgarstki pracowały i choć prawy już nie boli, wyleczył się to lewy "pracuje". Rada nierada przysiady tylne zrobiłam na maszynie Smitha. No, tak kilogramy można wrzucać. 1. przysiad tylny 5 x 4 54, 5 kg co normalnie bez maszyny 31 kg- 33, 5 kg 2.Pull throught 4 x 15 30 kg 3.Wypady z hantlami 4 x 10 12 kg 4. Swing hantlem 4 x 20 14 kg 5 Prostowanie nóg na maszynie 3x 6 45 kg 6.Zginanie nóg na maszynie 3 x 6 45 kg 7.Ginekologia 3x 8 60 kg. Bieżnia 5 min. intensywnie. No i potem przyszło, jakby ich Zyon określił "pakernia" dwóch facetów 0koł0 35 lat. Robili przysiady tylne na maszynie Smitha , też. Ale ja teraz widzę jak oni to robią , nawrzucali tam niewąsko, ale z wolną sztangą, żaden by nie wstał , bo nogi mieli zupełnie w przodzie, tyłek nie wypięty , no choć plecy proste. Pasy pozakładali. Nie powiem umięśnieni, ale dlaczego takie brzuchy mieli , choć szczupli?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To znaczy ja widzę, że jak ćwiczę intensywnie to talię mam deczko pogrubioną, jak zrobiłam 4 dni przerwy to i taka szczuplejsza byłam. Ale ci faceci brzuchy jak od piwa mieli. W ogóle to i na Ukrainie, Jurij mówił mi jaką to on ma klientkę , gdzieś tak około mojego wieku, która takie ciężary dźwiga. No, może . Czemu nie. I pech , chyba dla Jurija , że pooglądałam sobie reklamowana panią. Oczywiście ćwiczenia "maszynowe" i wyciskanie np. poprzez uniesienie ciała i napieranie. Ciężar 30 kg. No, to ja jak się zaprę , nacisnę masą całego ciała ( a tu miał być ruch izolowany) to nie 30 kg wycisnę w dół a 60 kg. W ogóle z tymi trenerami to jakoś tak różnie. Siedzą z nosami w komórkach i piszą SMS-y albo grają.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
...poprzez uniesienie ciała i napieranie. Ciężar 30 kg. No, to ja jak się zaprę , nacisnę masą całego ciała... Pisz tak dalej, to niektórzy będą mogli mieć kłopoty z uśnięciem...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cześć, dziewczyno Brzuchy od sterydów, peptydów i jedzenia Ktoś kto się zna na rzeczy będzie pod wrażeniem 1/3 obciążenia ze Smitha, wykonanym na wolnym ciężarze. Kulturystyka jest tak samo chora względem treningu siły, jak koryto wobec diety wysokotłuszczowej czy wysokowęglowodanowej. Podobają mi się Twoje treningi, tzn. dobór ćwiczeń, ich kolejność, liczba serii i powtórzeń, stopniowanie ciężaru i zawsze wrzucasz jakiś "smaczek" dla zmiany bodźca Ostatnio robiłaś podciąganie? W miarę możliwości kontynuuj, bo to bardzo wartościowe ćwiczenie. Nawet oszukane półpowtórzenia lub samo opuszczanie, szybko się wzmocnisz A co z tym nadgarstkiem?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Teraz to w zasadzie lewy kciuk. Ścięgna. Jak robię front squat przy większym ciężarze czuje jak ciągnie i lekko kłuje od kciuka do połowy przedramienia. Jakieś dość wąskie pasmo. Ale to się zmienia. Adaptacja. Tak to odczytuję. Tak , podciąganie to jest też jedna z moich pięt Achillesowych. Natomiast w domu staram się ot tak, z 10 pompek zrobić. Bo tez kiepsko to wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche rano pytałam się Ciebie o zarzut sztangi na wysoko. To dobre ćwiczenie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znalazłam jeszcze , moim zdaniem, dobre ćwiczenie i takie, które mi się podoba a mianowicie- zarzut sztangi na wysoko. Wczoraj jak ćwiczyłam , to stwierdziłam, że mogę już sobie pozwolić na próby nauczenia się rwania. Aaaa, sorki, przeoczyłem Taki? www.youtube.com/watch?v=nF-VtXr2ExcZarzut, wartościowy jak to zarzut; grzbiet, nogi, pośladki, plecy, koordynacja. A rwanie, zupełnie inna para kaloszy, ale czemu nie? Wiesz jak reaguje sztanga i jak do tego podejść Szacun za wiber i napęd do "takich głupot"
|
|
|
|
|
|
|
|
|