Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3627645 razy)
|
MariuszM
Go
|
Moze 100-200g obranego ziemniaka. Moze moze a mieso na obiad z samymi warzywami. U mnie zlecialo az (nie)milo. a roznie to bywa... Czasem cza dolozyc do tego kwasu cytrynowego troche tlenu ,bo sie szybko zuzywa
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moze 100-200g obranego ziemniaka. Moze moze a mieso na obiad z samymi warzywami. U mnie zlecialo az (nie)milo. a roznie to bywa... Czasem cza dolozyc do tego kwasu cytrynowego troche tlenu ,bo sie szybko zuzywa Ja właśnie wziąłem 90 minutową tabletkę cyklu Krebsa, w postaci marszu z kamizelką, jakieś 12 kilometrów pękło.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mialem na mysli glikogen,ale jak tak too spoko
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mialem na mysli glikogen,ale jak tak too spoko Glikogen to dla pakerów Ja na tłuszczu chodzę, choć pewno nie tylko. Jak zaczynałem kilka lat temu, to 5km/h było za szybko, teraz to ślimacze tempo. Potrafię iść 9km/h, ale tak 45 minut maks, tutaj coś się już chyba z tlenową betaoksydają chrzani. Obecnie najlepsze tempo to ~7km/h, można iść i iść
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
jak mierzysz time?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dasna cisnie silowke motyle,pelikany,bociany etc zasadnicza kwestia. Ile Dasna szamie Ww ? Lepiej,aby szczawiooctan powstawal z Ww niz amino i/lub glicerolu,nie daj Boze z ketonow B-) amen
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
jak mierzysz time?
Bardzo na oko Mam w telefonie jakiś nawigator i mierzę nim odległość. Np. wychodzę z domu i idę 5km, potem wracam tą samą trasą i przy wejściu do domu mierzę czas od wyjścia. Jak było 2 godziny to średnie tempo 5km/h
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dasna cisnie silowke motyle,pelikany,bociany etc zasadnicza kwestia. Ile Dasna szamie Ww ? Lepiej,aby szczawiooctan powstawal z Ww niz amino i/lub glicerolu,nie daj Boze z ketonow B-) amen Ze studiów pamiętam, że cykl kwasów krójkarboksylowych to cykl amfiboliczny, czyli daje proste lub złożone cząsteczki w zależności od humoru komórki aerobowej... Reszta należy do Ciebie A Dasna na bank je za mało Ww, jak większość optymalnych, ja też się tego błędu nie ustrzegłem Teraz, jak się przekonałem, że 1:1 B i W jest super, to i DO nie wydaje taka tłusta, bo i tłuszczu schodzi mniej...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gavro,jednak z matematyka Ci do twarzy/po drodze :p
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Jak pisal Jan i Tomasz Kwasniewski,to od proporcji dostosowanej do fizjologicznych potrzeb zalezy ,czy dopadnie nas katabolizm,wiekszy wydatek energetyczny,PPM etc To model zywienia dla biednej 'elyty'
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz, jak się przekonałem, że 1:1 B i W jest super, to i DO nie wydaje taka tłusta, bo i tłuszczu schodzi mniej...
Ja tez oscyluje koło B:W 1:1 ale tłuszczu mniej u mnie nie schodzi, tylko mniej białka, bo jest najwyższej wartości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro,jednak z matematyka Ci do twarzy/po drodze :p
Śmiej się, śmiej, księgowa też się ze mnie nabija Czasem chcę coś policzyć, by porównać się z chodziarzami na przykład, to się nieźle spocę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz, jak się przekonałem, że 1:1 B i W jest super, to i DO nie wydaje taka tłusta, bo i tłuszczu schodzi mniej...
Ja tez oscyluje koło B:W 1:1 ale tłuszczu mniej u mnie nie schodzi, tylko mniej białka, bo jest najwyższej wartości. Ja mam tłuszcz najwyższej jakości Normalnie 1000 kcal/100g
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To lepiej jak smalec, a przecież wszyscy pożyteczni propagatorzy DO wiedzą, że nic lepszego już nie ma. Troszku mnie poniosło, ale ja słabiuśki z matmy jestem, choć są kwasy tłuszczowe o wyższej kaloryczności niż zwyczajowe 9kcal/g. Wiadomo Wiadereczko smalczyku to podstawa podstaw
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja tez oscyluje koło B:W 1:1 ale tłuszczu mniej u mnie nie schodzi, tylko mniej białka, bo jest najwyższej wartości. Ja mam tłuszcz najwyższej jakości Normalnie 1000 kcal/100g Normalnie tylko Twój tłuszcz wysysać. Bez podtekstów.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj sala była zajęta, więc i maszyny poszły w ruch. Ale na początek 1.Wyciskanie sztangi leżąc 3 x 10 26 kg 1 x 4 31 kg 2.Wyciskanie sztangielek na skosie 4 x 10 8 kg 3.Butterfly 4 x 10 17, 5 kg 4.Wyciskanie francuskie sztangielki zza głowy 3 x 8 10 kg 5.Wyciskanie drążków maszyny do góry 4 x 10 20 kg 6."Bokserskie" rwanie sztangielki jednorącz 3 x 15 8 kg 7.Ściąganie uchwytów maszyny na prosty brzucha 3 x 25 20 kg Bieżnia 15 min.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To bokserskie rwanie mnie zaintrygowało...
|
|
|
|
|
|
|
|
|