Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3629084 razy)
|
Dasna
Go
|
Dorwałam się do sztangi. Wreszcie. Od soboty bez Niej, tak jakoś nijako. Buty odesłałam, bo jednak są za duże i jeszcze w detalach nie pasowały mi. Mam nadzieję, że przyślą jak najszybciej drugą parę. 1. Zarzuty, push press na unik, podrzut nożyce. Różne sekwencje. Maks. 33, 5 kg - zarzut. 2. Rwanie maks. 21 kg. Poprawiłam technikę, ale uwag trenera mi brakuje. Tłukłam te różne wariacje z przyjemnością. Na koniec 4 x 20 ściąganie pasków maszyny na prosty brzucha. Bieżnia 5 min. i przy rwaniu oburącz dwupudowników, 16, 38 kg x 2 = 32, 76 kg na jedną rękę. O , łaaaaa. I pełny siad. No, trzeba mieć technikę. Coś pop.... Pud to 16 kg, dwupudownik to odważnik 32 kg. Rwanie dwoma dwupudownikami to 64 kg nad głową. Ale to i tak 2/3 mojej wagi ciała, a opanowanie dwu niezależnych, wrednych kawałów żeliwa jest trudniejsze niż sztangi. No inne po prostu. No, fakt. Zaraz 64 kg na jedną rękę ile razy? To jaką Ty masz łapę? Hm? Bo parniszki, Orest i Oleg brali 80 kg, ale na jedną łapkę i chyba tam było 3 razy Wyciskanie, bez siadu. Może inaczej: rwanie dwu odważników 32 kg. Czyli 32 kg w każdej, 3 serie po 15 ruchów. Zarzuciłem i wycisnąłem lewą, a potem prawą ręką odważnik 60 kg. Moim zdaniem cięższych nie ma sensu konstruować, bo siłą rzeczy, niewygodne... Chyba, że materiału o większej gęstości Wyciskanie żołnierskie sztangą robię na 160 kg, ale raczej 80 kg bym nie wycisnął jedną ręką z poprawną techniką. To nie tak, że 160 na pół Na 125 kg krótkiej sztandze zrobiłem wyciskanie w pochyleniu, ale taki ciężar jedną ręką to już hardcore bez regularnego treningu. Strongmani mają taką konkurencję to muszą ćwiczyć, a tam jeszcze w grę wchodzi bardzo gruby uchwyt, to już w ogóle... Poniała.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wróciłam z pilatesu. Fantastyczne ćwiczenia, relaks po dzisiejszej siłówce. Fengszuj.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Pojeździłam sobie dzisiaj w poszukiwaniu siłowni, gdzie są stojaki, jakieś girje i chociażby podłoga z płytek kauczukowych. No i tańszej niż tam co chodzę. Jedna przy klubie piłkarskim , pakernia na całego, na dole bar i smród z niego bije w górę do sali , bysiole z piwskiem i kur....ami na ustach. http://zdrofit.pl/A w drugim poćwiczyłam. Wejście kontrolne bezpłatne. Karnety tańsze niż w klubie, gdzie chodzę teraz. Jest stojak, gryf olimpijski albo do trójboju, no nieważne, kauczukowa podłoga, gruba i elastyczna. Wiadomo , pakerzy też byli , zbóje takie, ale gdzie ich nie ma. Jeden ubrany na czerwono szczególnie się rzucał w oczy, bo był niesamowicie gruby i brzuchaty. Rany gościa, w mordę jeża, jak usiadł na ławce pod sztangą maszyny Smitha i wyciskał to myślałam, że pęknie. To poooosiadałam. 1.Thruster 3 x 10 gryf 15 kg , później przyszedł młody facet, większy ode mnie założył pas i wycisnął nad głową 2 x 5 tenże gryf. Ja już nic nie rozumiem. 2.Przysiady przednie 3 x 6 25 kg 1 x 4 27, 5 kg 1 x 2 30 kg 1 x 1 32, 5 kg 1 x 1 32, 5 kg 1 x 2 30 kg 1 x 4 27, 5 kg 1 x 6 25 kg 2.Przysiady tylne 1 x 6 35 kg 1 x 4 37, 5 kg 1 x 2 40 kg 1 x 1 42, 5 kg 1 x 1 42, 5 kg 1 x 2 40 kg 1 x 4 37, 5 kg 1 x 6 35 kg 3. Swing girją 16 kg 6 x 20 4.Pull throught 3 x 10 40 kg 5.Przyciąganie ugiętych nóg do tułowia w zwisie na przedramionach 3 x 15 6. I na takiej maszynie co ćwiczy skośne, ale postanowiłam ostrożnie , bo po takim treningu wydaje się być to kontuzjogenne ćwiczenie, jak na mój gust. Więc popróbowałam z 5 kg, tylko. Bieżnia 5 min. i luz.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Teraz będę wklejać a wklejać.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo ładny trening 42,5 kg z tyłu, bomba! Stojaki dobra rzecz, co?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bardzo ładny trening 42,5 kg z tyłu, bomba! Stojaki dobra rzecz, co? Dobra. Świetna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A może towarzystwo motywujące? W jakim otoczeniu lubisz trenować?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A może towarzystwo motywujące? W jakim otoczeniu lubisz trenować? Aleś dociekliwy. i wyczuwający. Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A może towarzystwo motywujące? W jakim otoczeniu lubisz trenować? Aleś dociekliwy. i wyczuwający. Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili. Myślę, że to zupełnie żeński pierwiastek
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A może towarzystwo motywujące? W jakim otoczeniu lubisz trenować? Aleś dociekliwy. i wyczuwający. Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili. Myślę, że to zupełnie żeński pierwiastek Takie napinanie muskułów. Hm? Może. Natomiast zadowolona jestem z siebie , że nie ma żadnych popisów, bo można zakończyć takie popisy zerwanym mięśniem. Miło, że widać trochę uznania u facetów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A może towarzystwo motywujące? W jakim otoczeniu lubisz trenować? Aleś dociekliwy. i wyczuwający. Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili. Myślę, że to zupełnie żeński pierwiastek Takie napinanie muskułów. Hm? Może. Natomiast zadowolona jestem z siebie , że nie ma żadnych popisów, bo można zakończyć takie popisy zerwanym mięśniem. Miło, że widać trochę uznania u facetów. I o to chodzi, matka
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche, poradź mi dzisiaj jaki trening zrobić na siłowni po wczorajszych mocnych przysiadach. Po prostu chcę wykorzystać ostatnie wejście z karnetu do tego klubu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavroche, poradź mi dzisiaj jaki trening zrobić na siłowni po wczorajszych mocnych przysiadach. Po prostu chcę wykorzystać ostatnie wejście z karnetu do tego klubu. Upper body Wyciskopodrzut, wyciskanie stojąc, wyciskanie na ławce, przenoszenie, jakieś wiosłowanie, podciąganie na drążku, brzuch. Dla osłody możesz zrobić jakiś lekki rodzaj ciągu; zarzut, martwy na prostych, rwanie sztangielki, jako specjalistyczną rozgrzewkę, albo ćwiczenia studzące
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche, poradź mi dzisiaj jaki trening zrobić na siłowni po wczorajszych mocnych przysiadach. Po prostu chcę wykorzystać ostatnie wejście z karnetu do tego klubu. Upper body Wyciskopodrzut, wyciskanie stojąc, wyciskanie na ławce, przenoszenie, jakieś wiosłowanie, podciąganie na drążku, brzuch. Dla osłody możesz zrobić jakiś lekki rodzaj ciągu; zarzut, martwy na prostych, rwanie sztangielki, jako specjalistyczną rozgrzewkę, albo ćwiczenia studzące Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Spoco! Polecam się na przyszłość...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uważam i dlatego czekam na buty. Zapalenie rozcięgna piętowego przeszłam bardzo boleśnie. Szczególnie jest uciążliwe, jeśli ktoś biega a przy podnoszeniu ciężarów też eliminuje z treningu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|