forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 22:34:20

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 179 180 181 182 183 [184] 185 186 187 188 189 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3630485 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #3660 : 2014-06-17, 13:39:15 »

Słucham, słucham. Akurat jego to nawet się trochę boję. Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3661 : 2014-06-17, 13:42:12 »

Gavroche a jak poczułeś sztangę w rękach to serce mocniej nie zabiło? Rolling Eyes

Ja dzisiaj ćwiczyłam pełen podrzut, Wiktor dołożył talerzy i jak pięknie podrzuciłam to i poczułam taki przypływ adrenaliny, że zaraz rwałam się do następnego podejścia, ale Wiktor pędzi mnie do odpoczynku. Kazał mi pójść wolnym krokiem w drugi koniec sali. Laughing
Jak dotykam sztangi po przerwie, to tak, jakbym wygodne, rozklapane kapcie założył Very Happy
Może trochę szybciej bije, bo sam zapach magnezji wyzwala rzut adrenaliny Cool
Na codzień mam odważniki i to też jest piękny sport.
To była świadoma decyzja, po tym jak po ostatnich Świętach Bożego Narodzenia nie mogłem się zmusić do sprawdzianu.
Ja! Gdzie zawsze leciałem jak Hermes Very Happy
Mogę sobie robić sesję co miesiąc, jak zatęsknię, mogę wrócić za jakiś czas, ale gdzieś z tyłu głowy mam niemal pewność, że osiągnąłem w siłówce swój naturalny pułap, młodszy się nie robię, a ogólnorozwojówka z odważnikami to jeszcze biała plama.
Ja słucham swojego ciała Cool

Ciężarowcy wiedzą, że przerwy powinny być długie, nawet przy pojedyńczych powtórzeniach.
Nie chodzi o układ ruchu, ten odpoczywa szybko, ale o CUN, by zadyszki nie złapał Laughing
Tylko wypoczęty dostatecznie uład nerwowy, napnie Ci mięśnie z maksymalną potrzebną siłą.
Słuchaj trenera.
No, jasne. Sam wiesz i czujesz lepiej swój organizm. Co chcesz robić ., jak ćwiczyć.
To tylko ja się rozmarzyłam , że moglibyśmy ćwiczyć tak równolegle, wirtualnie przez drut. Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3662 : 2014-06-17, 13:51:08 »

Dzwonił mąż. Very Happy Przyszły buty. Takie jak chciałam. Czarno- białe, dobry rozmiar i nie śmierdzące zgnilizną. Very Happy

A dzisiaj lekka rozgrzewka 5 min. orbitrek, potem 3 x 10 unoszenie tułowia na ławce skośnej, przyciąganie nóg do tułowia w zwisie 3 x 10.
Potem jak zwykle technika, technika. Dzisiaj podrzut. Cały.
Potem wyciskanie zza głowy i też technika, technika.
Przysiady przednie.
Wiktor oszczędnie dokłada ciężaru i nie piłuje powtórzeń, ale mam wrażenie, że mniejszym kosztem osiągam więcej.
Potem brzuszki na bosu i naskoki na step, w różnych wariantach i tu się zmęczyłam.
15 min. rower i wyszłam w dobrej formie.
oldboy
Jr. Member
**
wiadomoci: 975

« Odpowiedz #3663 : 2014-06-17, 22:10:03 »

Cześć. Mój pierwszy post  tutaj więc się witam i przy okazji o coś zapytam. Od marca zeszłego roku jestem optymalny Cool , od jakiś dwóch lat bawię się w siłownie ostatni rok 531. Wiem, Doktor zakazał Wink . Mam pytanie do ciebie Gavroche. W Press doszedłem właśnie do wyniku 58kg i czuję, że kolejna dokładka o 2kg może już nie wejść bo tydzień trójek poszedł na dwa a piątki na trzy lub cztery ruchy. 58kg było moim celem bo to w tabelce z tej strony http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/PressStandardsKg.html  poziom Intermediate  w kat do 75kg, teraz widzi mi się Advanced tylko nie wiem jak do końca ugryźć progresję  bo chciał bym za rok zaliczyć to 70 kg i nie wiem czy to nie za dużo jak na rok, czy nie obrać jakiegoś skromniejszego celu Wink. Mam 32 lata i czasu na treningi raczej nie za dużo więc często leci tylko " i'm not doing jack shit "i trzy maks cztery treningi na tydzień.
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #3664 : 2014-06-17, 22:41:43 »

Cześć. Mój pierwszy post  tutaj więc się witam i przy okazji o coś zapytam. Od marca zeszłego roku jestem optymalny Cool , od jakiś dwóch lat bawię się w siłownie ostatni rok 531. Wiem, Doktor zakazał Wink . Mam pytanie do ciebie Gavroche. W Press doszedłem właśnie do wyniku 58kg i czuję, że kolejna dokładka o 2kg może już nie wejść bo tydzień trójek poszedł na dwa a piątki na trzy lub cztery ruchy. 58kg było moim celem bo to w tabelce z tej strony http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/PressStandardsKg.html  poziom Intermediate  w kat do 75kg, teraz widzi mi się Advanced tylko nie wiem jak do końca ugryźć progresję  bo chciał bym za rok zaliczyć to 70 kg i nie wiem czy to nie za dużo jak na rok, czy nie obrać jakiegoś skromniejszego celu Wink. Mam 32 lata i czasu na treningi raczej nie za dużo więc często leci tylko " i'm not doing jack shit "i trzy maks cztery treningi na tydzień.
Witaj Very Happy
Widziałem, że czytasz Wink

Wyciskanie stojąc w różnych formach to mój konik Very Happy
Najprościej cofnąć się o 2-3 tygodnie z samym wyciskaniem, możesz też cofnąć wszystkie boje, jeśli lubisz, żeby wszystko szło równo.
Tydzień odładowania, ot tak, też nie zaszkodzi.
http://powerbuilding.pl/531-modyfikacje-gdy-nastapil-zastoj/
http://powerbuilding.pl/531-52-najczesciej-zadawane-pytania/

Uważam, że 70 kg jest w zasięgu przeciętnego człowieka, ale jest zbyt wiele zmiennych, by długoterminowe prognozy się sprawdzały.
Na wyciskanie najlepsza jest stosunkowo duża częstotliwość i technika dostosowana do Ciebie.
Ćwiczenia pomocnicze jednorącz i obcięcie lub całkowite wywalenie ławki to też dobre pomysły Very Happy

Nie wiem, jak bardzo wyciskanie jest dla Ciebie priorytetem, nie wiem czy koniecznie chcesz kontynuować 5/3/1, bo to jest rozpiska pod trójbój raw raczej, a wyciskania stojąc wymagają nieco innego podejścia...
Na zmaksymalizowanie wyniku w wyciskaniu, jeśli nie jesteś jakimś mutantem, dużo bardziej pomoże Power To The People Caculina:
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=19799

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #3665 : 2014-06-18, 14:40:28 »

Jestem po pierwszych zajęciach z osobistym trenerem. Nazywa się Jurij, kiedyś zajmował się boksem. Jestem b. zadowolona i zmobilizowana.  Very Happy Godzina takiego treningu , oczywiście na początku lekkiego a mam taki wyrzut serotoniny. Very Happy Very Happy
Wywlokłem Very Happy
Jak teraz na to patrzysz, Dasna?
Nieźle stron natłukliśmy... Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #3666 : 2014-06-18, 15:07:49 »

Nic nie szkodzi!  Mr. Green
Tłuczcie dalej, bo ciekawe!  Very Happy
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #3667 : 2014-06-18, 15:09:19 »

No jakto??  Shocked Zamiast gadac o diecie, bledach w zywieniu i co boli to oni gadaja o martwociagowaniu czyli tym co doktor zakazal  Shocked Toz to odwrocenie o 180 stopni tego co doktor nakazal  Confused To forum juz jest anty-optymalne  Confused Confused Shocked

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243

« Odpowiedz #3668 : 2014-06-18, 15:10:01 »

Confused Cool

administ
Go

Email
« Odpowiedz #3669 : 2014-06-18, 15:12:13 »

No jakto??  Shocked Zamiast gadac o diecie, bledach w zywieniu i co boli to oni gadaja o martwociagowaniu czyli tym co doktor zakazal  Shocked Toz to odwrocenie o 180 stopni tego co doktor nakazal  Confused To forum juz jest anty-optymalne  Confused Confused Shocked

A bo to wszystko przez ten "zły owoc"...  Confused  Wink
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #3670 : 2014-06-18, 15:13:13 »

Wlasnie...w dodatku admin z doktorem to nasi sluzacy i powinni robic co im sie nakaze, powinni gadac o jedzeniu i liczeniu a nie pozwalac na takie rozmowy. Bo sa wlasnoscia nas wszystkich  Confused Confused

Laughing

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3671 : 2014-06-18, 15:15:32 »

Jestem po pierwszych zajęciach z osobistym trenerem. Nazywa się Jurij, kiedyś zajmował się boksem. Jestem b. zadowolona i zmobilizowana.  Very Happy Godzina takiego treningu , oczywiście na początku lekkiego a mam taki wyrzut serotoniny. Very Happy Very Happy
Wywlokłem Very Happy
Jak teraz na to patrzysz, Dasna?
Nieźle stron natłukliśmy... Laughing
O qarwa. Cool Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3672 : 2014-06-18, 15:18:06 »

Bo sa wlasnoscia nas wszystkich  Confused Confused

Laughing
Ta, można Admina w niewolę wziąć. Mr. Green Laughing
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3673 : 2014-06-18, 15:31:02 »

Wlasnie...w dodatku admin z doktorem to nasi sluzacy i powinni robic co im sie nakaze, powinni gadac o jedzeniu i liczeniu a nie pozwalac na takie rozmowy. Bo sa wlasnoscia nas wszystkich  Confused Confused

Laughing

No i powinni się najpierw zbadać... Cool

administ
Go

Email
« Odpowiedz #3674 : 2014-06-18, 15:32:18 »

Chory, zdrowego nie zrozumie!  Cool  Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3675 : 2014-06-18, 15:37:47 »

Ani niewidomy głuchoniemego... Cool

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3676 : 2014-06-18, 15:44:16 »

Dzisiaj jestem zmęczona a i Wiktor się nie obcyndala. Już wczoraj zwrócił mi uwagę, że w przerwach to ja mam się skupić i pomyśleć jak wykonać np. rwanie. Oprócz tego mam się zezłościć , pociągnąć i tupnąć czyli milczeć, koncentrować się i ćwiczyć. Sad Uuuu, pomyślałam sobie , kurka wodna, poważnie podchodzi do treningu. Więc uszy po sobie i do roboty. Sad Laughing Laughing A dzisiaj mnie nie pożałował. Cool

Ale efekty są.
1.Orbitrek 5 min., wyprosty tułowia na ławce skośnej 2 x 15,
brzuszki z 5 kg. talerzem 3 x 15. na ławce skośnej
2.Podrzut 1 x 3 6 kg
              1 x 3 11 kg
               1 x 3 15 kg
               3 x 3 22,5 kg
I....sztanga zagrała, brzęczało żelazo a Wiktor tylko mówił super. Very Happy
3.Zarzut, wyprost, przysiad głęboki, wyprost  i push press na nożyce i wytrzymać i dostawić i ręce proste. 3 x 5 22,5 kg. A skąd u mnie taki głęboki przysiad się wziął? Shocked Very Happy
4.Ciąg rwaniowy i shrugs i wspięcie na palce, ooo to kiepsko mi szło  5 x 3 25 kg
5. GM 3 x 5 15 kg
6.3 x 15 jakieś ćwiczenie na kolanach, na maszynie , to nowa. Podobno na takiej Kliczko ćwiczy. Ale fajna
7.15 min. rower i zeszłam na sztywnych nogach. Laughing
Dzisiaj wieczór masaż i jutro przerwa, choć Wiktor podchodzi do tego ze stoickim spokojem i stwierdził, że jeśli mam się regenerować no, to 1 tydzień wystarczy i dalej ćwiczymy. Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3677 : 2014-06-18, 15:54:39 »

Przeczytałam całe i się zmęczyłam.... Cool Wink

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57187

« Odpowiedz #3678 : 2014-06-18, 15:56:08 »

A ja czytam i doceniam moje szczęście, bo inni to mają prz*&*&ne Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #3679 : 2014-06-18, 16:10:05 »

I to na własne życzenie!  Shocked  Wink
Strony: 1 ... 179 180 181 182 183 [184] 185 186 187 188 189 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.041 sekund z 20 zapytaniami.