Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3635741 razy)
|
Dasna
Go
|
A jakie masz wyniki pełnego podrzutu i rwania obecnie? Sprawdzone lub oszacowane. Rwanie to będzie ze 25 kg a podrzut 35. I to niestety jest mało. Wiem, że mogę więcej, ale widzę , że Wiktor na treningu pilnuje mojego rozkładu sił. Bo jak mówię , że już adrenalina podskoczyła i mogę np. w MC więcej, czy w ciągu rwaniowym więcej, to mówi, nie trzeba, jeszcze mamy ćwiczenia. Więc nie piłuje mnie, choć dzisiaj dał popalić.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A jakie masz wyniki pełnego podrzutu i rwania obecnie? Sprawdzone lub oszacowane. Rwanie to będzie ze 25 kg a podrzut 35. I to niestety jest mało. Wiem, że mogę więcej, ale widzę , że Wiktor na treningu pilnuje mojego rozkładu sił. Bo jak mówię , że już adrenalina podskoczyła i mogę np. w MC więcej, czy w ciągu rwaniowym więcej, to mówi, nie trzeba, jeszcze mamy ćwiczenia. Więc nie piłuje mnie, choć dzisiaj dał popalić. Coś mi się wydanie, że jednak rwanie mam ciut więcej. Prześledzę na treningu, bo zaciski są po 2, 5 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widzisz jaka mocna jesteś? Hm? Nie jest tak źle jak myślałam. Uff. Niemniej jednak 40 rwanie i 50 podrzut to moje założone minimum. Powiedziałam dziś Wiktorowi, że w zasadzie poniżej tych wartości nie powinnam schodzić. Powiedział, " Nic to. Będziemy trenować" Tak, moja kategoria to raczej będzie 63 , z tego co widzę, bo zbijać wagi do 58 nie zamierzam. Zwykle ważenie odbywa się dobę przed rozpoczęciem zawodów. Jest dość czasu by się najeść i nawodnić. Bo zbijanie wagi to zwykłe opróżnianie jelita, odwadnianie przez wysikiwanie i wypacanie. Można 5% wagi spokojnie odjąć
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Widzisz jaka mocna jesteś? Hm? Nie jest tak źle jak myślałam. Uff. Niemniej jednak 40 rwanie i 50 podrzut to moje założone minimum. Powiedziałam dziś Wiktorowi, że w zasadzie poniżej tych wartości nie powinnam schodzić. Powiedział, " Nic to. Będziemy trenować" Tak, moja kategoria to raczej będzie 63 , z tego co widzę, bo zbijać wagi do 58 nie zamierzam. Zwykle ważenie odbywa się dobę przed rozpoczęciem zawodów. Jest dość czasu by się najeść i nawodnić. Bo zbijanie wagi to zwykłe opróżnianie jelita, odwadnianie przez wysikiwanie i wypacanie. Można 5% wagi spokojnie odjąć Tak, diuretyki i sauna. Ale to osłabia. Chyba Klejnowska narzekała, że ciągle musi siedzieć w saunie i potem jest wykończona.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jakie masz wyniki pełnego podrzutu i rwania obecnie? Sprawdzone lub oszacowane. Rwanie to będzie ze 25 kg a podrzut 35. I to niestety jest mało. Wiem, że mogę więcej, ale widzę , że Wiktor na treningu pilnuje mojego rozkładu sił. Bo jak mówię , że już adrenalina podskoczyła i mogę np. w MC więcej, czy w ciągu rwaniowym więcej, to mówi, nie trzeba, jeszcze mamy ćwiczenia. Więc nie piłuje mnie, choć dzisiaj dał popalić. Mądrze Im mniej się jest doświadczonym, tym częściej można sprawdzać maksy, ale częściej niż raz na miesiąc-dwa to za dużo. Nie powinnaś wchodzić wyżej niż na 90% czyli na 1-2 łatwe powtórzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Po 2 dniach cięzkich treningów dłonie mnie solidnie bolały. Dzisiaj chciałam , żeby trening był lekki, ale nic nie powiedziałam Wiktorowi tylko czekałam. I dzisiaj sam zaoordynował lekki trening. Czyli trener czuwa i myśli. A i mnie goni do tez do myślenia." Анна, думай. думай, что делаеш. Podnoszenie ciężarów jest dla intelektualistów". No, proszę. Rozgrzewka 8 min. orbitrek. Po 2x 15 powtórzeń na ławce skośnej unoszenie tułowia, brzuszki na skośnej, przyciąganie kolan do tułowia w zwisie. 1.Rwanie, ale ruchem wyciskającym, bez podrzucania w górę, z podłogi i ze zwisu sztanga nad głowę ze wspięciem na palce. 5x5 6k 3 x 3 15 kg 3x3 20 kg 2.Z ławki ciąg rwaniowy ze szrugsem i wspięciem na palce 3 x 3 20 kg 3 x 3 25 kg 3 x 3 30 kg 3. Zarzut na klatkę 3 x 3 15 kg 3 x 3 20 kg 3 x 3 30 kg 4. Podskoki z gryfem 5x5 6 kg 5 x 5 15 kg 5.Ćwiczenia na brzuch 3 rożne warianty. 15 min.rower. Trening lekki, przyjemny i techniczny, ale nie łatwy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się krew nie lała, to kiepski trening! Trzeba się starać...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak się krew nie lała, to kiepski trening! Trzeba się starać... Może nie lała, ale pociekła. Już owijam sobie grubo bandażem , ale gryf jest jak gruboziarnisty papier ścierny. W legginsach dziury.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Jak tak, to już jestem spokojniejszy o efekty treningu...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się krew nie lała, to kiepski trening! Trzeba się starać... Może nie lała, ale pociekła. Już owijam sobie grubo bandażem , ale gryf jest jak gruboziarnisty papier ścierny. W legginsach dziury. Dobrze, że nie ćwiczysz do ostatniej kropli krwi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się krew nie lała, to kiepski trening! Trzeba się starać... Może nie lała, ale pociekła. Już owijam sobie grubo bandażem , ale gryf jest jak gruboziarnisty papier ścierny. W legginsach dziury. Niestety, moletowanie sztangi bywa ostre, to zależy nawet od danego egzemplarza. Najlepsze są Eleiko, niestety bardzo drogie, tam grawerowanie sztangi dobrze leży w dłoni, ale nie zdziera naskórka.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wielki Jurij Własow porównywał podnoszenie ciężarów do szachów, zarówno w odniesieniu do procesu treningowego, jak i samych bojów To wcale nie jest takie śmieszne, że dla intelektualistów, trzeba uwzględnić tyle czynników, że nie każdy to potrafi zgrabnie zszyć Ktoś kto się nabija z "martwociągów" wrzuca ordynarnych pakerów bez klasy, do jednego wora razem z podnoszeniem ciężarów (olimpijskim przecież!), trójbojem siłowym, strongman czy armwrestlingiem, gdzie nauka sportowa należy do bardzo skomplikowanych, a każda dyscyplina z osobna to klasa sama dla siebie
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
https://www.youtube.com/watch?v=gIvYFk6f0_0Ba, Jurij Własow to w ogóle przykład sztangisty - intelektualisty. Oczywiście, że nie jest śmieszne , że jest to dziedzina sportu dla intelektualistów, natomiast w kontekście naszych żartów z Wiktorem to było dużo śmiechu. Bo potem ja stwierdziłam, że dla intelektualistów owszem , ale nie filozofów, którzy zaczynają dumać" podnieść- nie podnieść, a może jednak podnieść" i tu Wiktor przyznał mi rację. Absolutnie, nigdy bym nie podejrzewała, że podnoszenie ciężarów ma tyle niuansów. Tak, zawsze lubiłam boks, podnoszenie ciężarów i zapasy i wiedziałam, że technika jest ważna, ale nigdy bym się nie spodziewała, że aż tyle kryje w sobie taktyki. A przecież powinno dać do myślenia, jakim sposobem człowiek, nieraz niewielkiej postury podnosi, podrzuca 100- 200 kg ? Nie spodziewałam się także takiej dynamiki. To są sekundy. Pooooowoooli ciąąągnieeeemy a potem myk, sztanga w górze.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wielki, mocny, twardy w ruchach Ale filmek taki propagandowy Rwanie na nożyce, widziałaś?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wielki, mocny, twardy w ruchach Ale filmek taki propagandowy Rwanie na nożyce, widziałaś? Co robią prawie szpagat?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale filmek taki propagandowy Tzn. jak posłuchałam całości to wierzę , że on to robił dla kraju, bo wtedy tak właśnie było. Ta wiara ludzi w ZSSR, wiara w socjalizm. Ojczyźnie, partii, sobie skandowali ludzie na pochodach 1 Maja.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wielki, mocny, twardy w ruchach Ale filmek taki propagandowy Rwanie na nożyce, widziałaś? Co robią prawie szpagat? Był taki jeden aparat A co z wyciskaniem, coś Cię niepokoi? Trójbój olimpijski był świetny, Własow wcale się nie wychylał bardzo, umiał wykorzystać swoją potężną górę, robił dużo wyciskań w skosie i pompek na poręczach.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wielki, mocny, twardy w ruchach Ale filmek taki propagandowy Rwanie na nożyce, widziałaś? Co robią prawie szpagat? Był taki jeden aparat A co z wyciskaniem, coś Cię niepokoi? Trójbój olimpijski był świetny, Własow wcale się nie wychylał bardzo, umiał wykorzystać swoją potężną górę, robił dużo wyciskań w skosie i pompek na poręczach. Ano, właśnie zwróciłam uwagę, że w zasadzie Własow to wyciskał w linii prostej. Wczoraj oglądałam filmik i jakiś sztangista faktycznie wyginał kręgosłup w części lędźwiowej dramatycznie do przodu. Własow i nogi miał silne. Oglądałam tez filmik z naszym Baszanowskim i nożyce w tym jego podejściu wyglądały bardzo "głęboko".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wielki, mocny, twardy w ruchach Ale filmek taki propagandowy Rwanie na nożyce, widziałaś? Co robią prawie szpagat? Był taki jeden aparat A co z wyciskaniem, coś Cię niepokoi? Trójbój olimpijski był świetny, Własow wcale się nie wychylał bardzo, umiał wykorzystać swoją potężną górę, robił dużo wyciskań w skosie i pompek na poręczach. Ano, właśnie zwróciłam uwagę, że w zasadzie Własow to wyciskał w linii prostej. Wczoraj oglądałam filmik i jakiś sztangista faktycznie wyginał kręgosłup w części lędźwiowej dramatycznie do przodu. Własow i nogi miał silne. Oglądałam tez filmik z naszym Baszanowskim i nożyce w tym jego podejściu wyglądały bardzo "głęboko". Sprawni ludzie nie ma co... Zauważ, że fajery nie były gumowane, nie rzucali tak jak teraz, tylko hamowali nieco sztangę, jaki to wysiłek I tak grzeczniej to wyglądało
|
|
|
|
|
|
|
|
|