forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 06:01:47

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3636191 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #3940 : 2014-07-02, 21:09:23 »

A Własow to był taki nabity. Żabotyński bardziej nalany. A sama tłustość to dla mnie Aleksejev, choć wielkim sztangistą był.
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #3941 : 2014-07-02, 21:10:49 »

A Własow to był taki nabity. Żabotyński bardziej nalany. A sama tłustość to dla mnie Aleksejev, choć wielkim sztangistą był.
Wyglądu nikt nie oceniał Laughing
To karoseria tylko Wink
A pod tymi zwałami tłuszczu niezłe muskle miał...
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3942 : 2014-07-02, 21:13:23 »

Jeszcze tutaj własnie jest ciekawostka. Wyciskanie.
https://www.youtube.com/watch?v=gIvYFk6f0_0
Wielki, mocny, twardy w ruchach Cool
Ale filmek taki propagandowy Laughing
Rwanie na nożyce, widziałaś?
Co robią prawie szpagat?
Był taki jeden aparat Laughing

A co z wyciskaniem, coś Cię niepokoi?
Trójbój olimpijski był świetny, Własow wcale się nie wychylał bardzo, umiał wykorzystać swoją potężną górę, robił dużo wyciskań w skosie i pompek na poręczach.

Ano, właśnie zwróciłam uwagę, że w zasadzie Własow to wyciskał w linii prostej. Wczoraj oglądałam filmik i jakiś sztangista faktycznie wyginał kręgosłup w części lędźwiowej dramatycznie do przodu.
Własow i nogi miał silne.

Oglądałam tez filmik z naszym Baszanowskim i nożyce w tym jego podejściu wyglądały bardzo "głęboko". Laughing
Sprawni ludzie nie ma co...
Zauważ, że fajery nie były gumowane, nie rzucali tak jak teraz, tylko hamowali nieco sztangę, jaki to wysiłek Very Happy
I tak grzeczniej to wyglądało Very Happy
Ja też hamuję. Laughing

A może rzucanie sztangą to przyjemność?. Rolling Eyes Prawdę powiedziawszy jak tak na gryfie więcej i talerze zagrały to tez coś we mnie zagrało. Ten dźwięk , ta świadomość, że jest już jakiś ciężar konkretny, hm.Przyjemne uczucie.
 Ale faktycznie tak walić bez potrzeby w dól? Hm? Jeszcze tego nie doświadczyłam.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3943 : 2014-07-02, 21:15:36 »

To karoseria tylko Wink
Ale i brzuszysko. Confused
Mięśnie musiał mieć stalowe, ale i coś przecież jest na rzeczy z tą tłustością powyżej 105 kg ?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3944 : 2014-07-02, 21:17:33 »

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3945 : 2014-07-02, 21:25:58 »

To karoseria tylko Wink
Ale i brzuszysko. Confused
Mięśnie musiał mieć stalowe, ale i coś przecież jest na rzeczy z tą tłustością powyżej 105 kg ?

Nie ma górnego limitu Very Happy
A każdy kilogram własny pomaga się uporać z tymi na sztandze Cool
Przynajmniej dla podrzutu jest to prawdziwe, w rwaniu już nie jest tak kolorowo Confused
Generalnie sadło pomaga w przysiadzie, a w ciągu przeszkadza.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3946 : 2014-07-02, 21:39:06 »

Ale teraz inna farmakologia jak rzecze Wiktor. Cool Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3947 : 2014-07-02, 21:48:13 »

A będzie jeszcze lepsza, selektywne modulatory oraz terapia genowa, speedy, poprawa techniki, psychoterapia, wczesna selekcja i odnowa...
Taaak, długo jeszcze nie osiągniemy granicy "ludzkich" możliwości Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3948 : 2014-07-02, 21:57:46 »

A będzie jeszcze lepsza, selektywne modulatory oraz terapia genowa, speedy, poprawa techniki, psychoterapia, wczesna selekcja i odnowa...
Ile będą rwali? Podrzucali?
 Kitajce wiodą prym. Irańczycy nie gorsi. A Kazachstan skupuje sztangistów i sztangistki. Ilja Ilin 2 lata był fikcyjnym mężem Podobedovej. Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3949 : 2014-07-02, 22:09:14 »

Ile będą rwali? Podrzucali?
 Kitajce wiodą prym. Irańczycy nie gorsi. A Kazachstan skupuje sztangistów i sztangistki. Ilja Ilin 2 lata był fikcyjnym mężem Podobedovej. Cool
Nie mam na to odpowiedzi.
Coraz więcej, może ktoś wpadnie na taki trick techniczny lub zmianę sprzętową, że wyniki skoczą o kilkadziesiąt kilo..?
Używanie takiej chemii powoduje zmianę ciśnienia selekcyjnego zawodników, nie tylko muszą być dobrze skonstruowani fizycznie i psychicznie, ale też znosić chemioterapię w dużych dawkach przez długi czas...
Nie mam nic do używania sterydów&co, póki to robi ktoś inny, paradoksalnie wyrównują szanse i nie ma zielonego pojęcia ten, kto twierdzi, że ich stosowanie zmniejsza wysiłek i pracę włożoną w trening. Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3950 : 2014-07-02, 22:13:37 »

I z tymi to myślami dobranoc , do jutra. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3951 : 2014-07-03, 06:43:09 »

A wracając do Własowa, Żabotynskiego to lata 1960 - 1969 były złotą erą testosteronu podawanego sztangistom , potem już nie tylko ZSSR, testosteronu.
Jurij Własow na koniec filmiku mówi, że nie życzy nikomu tego co on przeżył. Jednak tylko tam napomknął o kłopotach ze zdrowiem.Może gdzieś indziej mówi bardziej otwarcie.

A rok 2013 to:
cyt.
" Międzynarodowa Federacja Podnoszenia Ciężarów (IWF) nałożyła na Kazachstan karę w maksymalnej wysokości 500 tysięcy dolarów za trzynaście wykrytych w tym roku przypadków dopingu u zawodników.
Skomentuj 0

Jak poinformowała IWF, w testach przeprowadzonych do 1 października u Kazachów wykryto trzynaście przypadków stosowania zabronionych środków. Siedem zanotowano u sportowców z Armenii, sześć z Uzbekistanu, pięć z Ukrainy. W sumie na 1856 kontroli, 69 dało wynik pozytywny, najwięcej w ekipach seniorskich i młodzieżowych Kazachstanu." Confused
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3952 : 2014-07-03, 06:55:29 »

http://kulturystyczny.friko.pl/chiny.htm
Fenomen chińskiego dźwigania.  Rolling Eyes I są czyści............. Albo mają niewykrywalne środki. Rolling Eyes

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3953 : 2014-07-03, 07:20:35 »

Wszystko co nie jest na liście WADA i podobnych organizacji jest legalne Very Happy
A przestępcy zawsze są o krok przed organami ścigania Cool

Doping istnieje w sporcie odkąd on powstał, początkowo niewinne środki roślinne i zwierzęce, manipulacje dietetyczne, doping własną i obcą krwią, sterydy anaboliczno-androgenne (niestety nadal nie udało się oddzielić efektu anabolicznego od androgennego) używane z coraz większą świadomością, hormony wzrostu, terapia pocyklowa i osłaniająca...
To, co bierze się teraz, wyjdzie na świadło dzienne za jakiś czas dopiero Very Happy

Szkoda tylko, że w amatorce ten syf jest tak popularny, że już nikt się nie dziwi Confused
Jeszcze pół biedy, gdy ktoś po latach treningów dojdzie do ściany i chce ją przeskoczyć za pomocą turboendokrynologii, mając już w pełni rozwinięty organizm i umysł, ale teraz zaczynają nastolatki i to często zanim (!) zaczną treningi Sad
Rozmawiaj z Młodym Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3954 : 2014-07-03, 07:48:31 »

Rozmawiamy, rozmawiamy i to często i gęsto. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3955 : 2014-07-03, 20:15:07 »

Confused dzisiaj trening był jakiś taki nijaki. Nie mogłam wyrwać 20 kg.  Mad , ale moc czułam.  Wiktor stwierdził , że za ciężko i pozwolił tylko samym gryfem. Sad
Potem 30 kg push press na nożyce i MC 60 kg lekko. Wiktor stwierdził, że taki dzień i raz jest pod górkę raz z górki, ale pilnował mnie i trening lekki. Spytał ile mam max. MC? 67, 5 kg.  Nie pozwolił więcej niż 60 kg na dwa razy.
Pocieszał mnie, że rwanie mam prawie 30 kg ,ale fakt, że poniedziałek , wtorek były wyczerpujące.
Gavroche, wiem, wiem,ale odpocznę w domu. Teraz jeszcze do soboty trenuję.

1.Orbitrek 7 min. Unoszenie kolan, prostowanie na skosnej 2 x 15.
2.Rwanie raz z podstawek raz ze zwisu 5 x 3 15 kg  Confused
3. Push press na nożyce 3 x 3 30 kg
4.MC 1x 5 40 kg
        1x 3 50 kg
        2 x 2 55 kg
        2 x 2 60 kg
5.Wyciskanie leżąc 3 x 10 20 kg
6.Na maszynie podciąganie sie 3 x 10
7.Spinanie brzucha na maszynie 3 x 10
8.Rower 10 min.
Potem, jak się dorwałam do twarogu z separatorną śmietana posolonego, posłodzonego( coś za mało węglowodanów jem) to pochłonęłam chyba z pól kilograma i zapadłam w sen, jak niedźwiedzica na zimę.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3956 : 2014-07-03, 20:46:47 »

Nie wiedziałem, że masz martwy na 67,5 kg, albo nie pisałaś, albo przeoczyłem Shocked
Ładnie Very Happy

Nie, no mamy jasność, że musisz cyklicznie trenować i odpoczywać, bo tak i już Very Happy
To, że dzisiaj było byle jak, to niekoniecznie przemęczenie, ciało ma spore zdolności kompensacyjne na krótki okres.
Pilnuj tylko snu i miski, ale jak widać Twój organizm nie da się oszukać...
Takie gorsze dni są super do zrobienia szczególnie lekkiej sesji, co daje "ciągłość treningową i jednocześnie aktywny wypoczynek".
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3957 : 2014-07-03, 21:20:51 »

Nie wiedziałem, że masz martwy na 67,5 kg, albo nie pisałaś, albo przeoczyłem Shocked
Ładnie Very Happy

Nie, no mamy jasność, że musisz cyklicznie trenować i odpoczywać, bo tak i już Very Happy
To, że dzisiaj było byle jak, to niekoniecznie przemęczenie, ciało ma spore zdolności kompensacyjne na krótki okres.
Takie gorsze dni są super do zrobienia szczególnie lekkiej sesji, co daje "ciągłość treningową i jednocześnie aktywny wypoczynek".
Tak, MC mam 67, 5 kg pisałam o tym w Polsce. Tam sama zrobiłam na 1 raz. Były takie 2 MC. 65 kg na 1 raz robiłam już z Wiktorem 2 tygodnie temu. Very Happy

Mamy jasność mamy, Confused choć dzisiaj poczułam ciemność. Confused Laughing Laughing Wstyd. Samym gryfem rwanie. Laughing

Mój organizm jest bezwstydny. Po prostu domaga się snu i nie ma zmiłuj się. Dosłownie zasypiam na siedząco. Nie wiem czy jednak nie muszę więcej węglowodanów jeść. Rolling Eyes, bo chodzi za mną słodkie a tłuszczu sobie nie żałuję .
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3958 : 2014-07-03, 21:49:31 »

Ładnie Very Happy

Tak, MC mam 67, 5 kg pisałam o tym w Polsce. Tam sama zrobiłam na 1 raz. Były takie 2 MC. 65 kg na 1 raz robiłam już z Wiktorem 2 tygodnie temu. Very Happy

Mamy jasność mamy, Confused choć dzisiaj poczułam ciemność. Confused Laughing Laughing Wstyd. Samym gryfem rwanie. Laughing

Mój organizm jest bezwstydny. Po prostu domaga się snu i nie ma zmiłuj się. Dosłownie zasypiam na siedząco. Nie wiem czy jednak nie muszę więcej węglowodanów jeść. Rolling Eyes, bo chodzi za mną słodkie a tłuszczu sobie nie żałuję .
Słabsze dni są wpisane w grafik, to raczej prawidłowość niż ewenement Cool

Zjadaj ekstra węgle wieczorem, niedużo, ~20 g, takie jak Ci smakują, nie zaszkodzi, a może pomóc Cool
Masz podkręcony metabolizm tymi codziennymi treningami, ja przy takim trybie zjadałem 5000 kcal i paliłem tłuszcz pod skórą.
Nie głódź się, nadążaj za swoim zapotrzebowaniem.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3959 : 2014-07-04, 16:44:35 »

Dzisiaj byłam tytanem. Chyba ten twaróg ze śmietana i sen niedźwiedzicy podziałały. Shocked

1.Orbitrek 8 min+  ćwiczenia jak zawsze.
2.Zarzut na klatke , wyprost i przysiad  5 x 3 30 kg
3.Ciąg podrzutowy ze szrugsem i wspięciem na palce 2 x 3 20 kg
                                                                         1 x 3 30 kg
                                                                         1 x 3 40 kg
                                                                         1 x 3 50 kg
                                                                         1 x 3 60 kg  Laughing rekord padł.
4.Przysiady tylne 2 x 3 20 kg
                       1 x 3 30 kg
                        1 x3 35 kg
                       1 x  3 40 kg
                       1 x 3 50 kg
                        2 x 2 55 kg rekord padł  Laughing
5.GM 3 x 10 20 kg
6.Jeżdzenie takim kółkiem po podłodze 3 x 10
7.Rower 20 min. Na Potęge Posępnegp Czerepu.Mam pałer. Laughing
Strony: 1 ... 193 194 195 196 197 [198] 199 200 201 202 203 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.045 sekund z 20 zapytaniami.