forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 06:54:40

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 195 196 197 198 199 [200] 201 202 203 204 205 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3637116 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #3980 : 2014-07-05, 20:17:41 »

Dla mnie to bardzo ciekawe Very Happy
Co innemu ciężarowcowi w głowie siedzi Laughing
Logicznie, niemal standardowo i kompatybilnie z tym co robiliście dotąd.
Widać, że myśli i pamięta Twoje zajęcia, nie na odwal.

Mała objętość jak na Ciebie Very Happy
Dasz radę czy dorzucisz pierdoołki?
grenis
Go

Email
« Odpowiedz #3981 : 2014-07-05, 20:24:18 »

Potem, byłam na basenie. 50 metrowym. I przepłynęłam 6 razy długość basenu, ale z przerwami, nie na raz. Czyli powoli wracam do fengszuja, ale z pewną ostrożnością. Ponieważ, boję się ponownego zapalenia spojówek, to kupiłam w Polsce sporych rozmiarów okulary, które dobrze się przysysają i w nich pływałam. Very Happy

Ja od lat plywam w takich.
Niezawodne, komfortowe i wygodne.

Speedo Speedsocket Mirror Black

http://allegro.pl/speedo-okulary-speedsocket-mirror-black-lustrzanki-i4347093849.html
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3982 : 2014-07-05, 20:25:56 »

Dla mnie to bardzo ciekawe Very Happy
Co innemu ciężarowcowi w głowie siedzi Laughing
Logicznie, niemal standardowo i kompatybilnie z tym co robiliście dotąd.
Widać, że myśli i pamięta Twoje zajęcia, nie na odwal.

Mała objętość jak na Ciebie Very Happy
Dasz radę czy dorzucisz pierdoołki?
Zobaczę w trakcie "prania", ale to jest tak, że my robimy na 3 razy, ale z progresją, więc taka mała objętość nie wychodzi.Czyli jeśli robię rwanie bez podrywu to wychodzi czasem 15 powtórzeń.

Wiktor podchodzi do treningu b. poważnie, i do mnie tym samym. Ktoś tam w trakcie treningu zadzwonił, a on , że teraz nie może rozmawiać, bo jest u niego Anna sztangistka. No, kurka wodna, aż pokraśniałam. Embarassed
Zresztą on nie musi mówić , bo ja po prostu widzę podejście jak do zawodnika.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3983 : 2014-07-05, 20:32:12 »

Nawet pokraśniałaś?
Tak po ukraińsku, teraz kobiety nie umieją się ładnie rumienić... Very Happy

Pracujecie nad rwaniem, bo to ćwiczenie jednotaktowe, trudne do ogarnięcia i wymagające.
Podrzut jest łatwiejszy i bardziej instynktowny, wystarczy go robić rzadziej, by utrzymać taki łuk odruchowy.
O ile czasem na siłowniach widać zarzut, zwłaszcza "na prosto", o tyle rwania ni ma, ja nie widuję Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3984 : 2014-07-05, 20:44:41 »

Nawet pokraśniałaś?

Pracujecie nad rwaniem, bo to ćwiczenie jednotaktowe, trudne do ogarnięcia i wymagające.
Podrzut jest łatwiejszy i bardziej instynktowny, wystarczy go robić rzadziej, by utrzymać taki łuk odruchowy.
O ile czasem na siłowniach widać zarzut, zwłaszcza "na prosto", o tyle rwania ni ma, ja nie widuję Laughing

Właśnie. Czasem mam mętlik, bo dzisiaj miałam rwać na raz, wyraźnie na raz , ale przecież tam jest takie jakby odbicie sztangi udami, biodrami. I jak to zgrać? Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3985 : 2014-07-05, 20:56:00 »

Nawet pokraśniałaś?

Właśnie. Czasem mam mętlik, bo dzisiaj miałam rwać na raz, wyraźnie na raz , ale przecież tam jest takie jakby odbicie sztangi udami, biodrami. I jak to zgrać? Rolling Eyes
Nie ma żadnego odbicia, jest przesunięcie po udach, bo nie ma innego wyjścia, nie odbijaj, ciągnij, przesuwaj jak najbliżej ciała.
Jak już musisz dzielić rwanie to dziel na dynamiczny ciąg, aż do "zawiśnięcia" sztangi w powietrzu i szybkie wejście pod nią.
W pewnym momencie załapiesz i odtąd będzie już z górki Very Happy
Najgorzej jest myśleć, a to ma być odruch, jak wzdrygnięcie się na niespodziewany strzał, aby do tego doprowadzić trzeba czasuuuuu...
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3986 : 2014-07-05, 21:17:05 »

Rolling Eyes ok.
Tak, jeszcze wejść pod nią z wypiętym tyłkiem. Laughing W życiu się tyle nie nawypinałam.  Laughing Złapałam się na tym, że w sklepie schylając się do butów na najniższej półce wypięłam się jak do MC. Laughing Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #3987 : 2014-07-05, 21:24:29 »

przybrania np. 10-12 kg" <- nie o takie nabranie mi chodzi, tylko jakoś z 3-5kg, a to jest do osiągnięcia.

Przy stosowaniu ŻO i odpowiednim treningu nabranie 10-15% masy mięśniowej powyżej należnej wagi ciała, daje stosowną sylwetkę i w wieku nastoletnim przychodzi bez trudu. Jest (był) program obejmujący wszystkie partie mięśniowe dr...? - nie pamiętam Shocked, choć sam z niego korzystałem w latach 1975-80 zwiększając mc o 12kg - w trzech seriach - sześć powtórzeń na maxa na masę i piętnaście powtórzeń na rzeźbę. Ciężar dobiera się tak, aby ostatnie powtórzenia i z krótkiej i długiej serii wykonać z "ledwością". Serie powtarza się po "ustatkowaniu" oddechu. Ćwiczy się pięć razy w tygodniu. Skuteczność tego programu potwierdzam, jeśli poprze się go odpowiednią motywacją do treningu. Teraz pewnie jest coś nowszego, ale nie interesuję się tematem od ćwierć wieku... Shocked.
Ale bieg, drążek, pompki i brzuszki - zawsze będą podstawą ładnej sylwetki i to bez żadnych nakładów finansowych!.
Dla uzyskania w dalszych latach życia zadawalającego stanu zdrowia najistotniejsze prócz odpowiedniego odżywiania jest roztrenowanie organizmu w okrasie nastoletnim. W takim przypadku chęć do podjęcia wysiłku fizycznego w latach późniejszych wypływa z wewnętrznej potrzeby, a nie z "musu".

Ot, takie tam do podusi. Very Happy Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3988 : 2014-07-05, 21:34:07 »

Dziel się z Wiktorem każdą wątpliwością, pytaj o wszystko co Cię niepokoi, a potem to przećwiczcie Very Happy
Owszem, jesteś Anna Sztangistka, ale jednocześnie Anna Uczennica, nie udawaj, że coś wiesz, jeśli tego nie wiesz, bo potem się to zemści.
Ja jako młody chłopak też tak robiłem, "bałem" się trenerów, a przed starszymi kolegami "wstydziłem się".
Nie tędy droga, lepiej już udawać większego gamonia, niż się jest Cool

Teraz 20-30 kg jesteś w stanie wyrwać siłą ramion i grzbietu z marną techniką, a jak Ci się ona utrwali, to nie ma bata, polegniesz na większych ciężarach.
No i dwa razy więcej roboty, bo najpierw trzeba wywalić stare odruchy, a nauczyć się właściwych.
RafałS
Sr. Member
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 18141

« Odpowiedz #3989 : 2014-07-05, 21:36:29 »

Siłownia AŻO lepsza jest niżo siłownia IŻO.  Smile
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3990 : 2014-07-05, 21:43:53 »

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3991 : 2014-07-05, 21:52:50 »

Dziel się z Wiktorem każdą wątpliwością, pytaj o wszystko co Cię niepokoi, a potem to przećwiczcie Very Happy
Owszem, jesteś Anna Sztangistka, ale jednocześnie Anna Uczennica, nie udawaj, że coś wiesz, jeśli tego nie wiesz, bo potem się to zemści.
Ja jako młody chłopak też tak robiłem, "bałem" się trenerów, a przed starszymi kolegami "wstydziłem się".
Nie tędy droga, lepiej już udawać większego gamonia, niż się jest Cool

Teraz 20-30 kg jesteś w stanie wyrwać siłą ramion i grzbietu z marną techniką, a jak Ci się ona utrwali, to nie ma bata, polegniesz na większych ciężarach.
No i dwa razy więcej roboty, bo najpierw trzeba wywalić stare odruchy, a nauczyć się właściwych.
Pytam, pytam. I słucham uważnie. Wiktor też pokazuje jak ma wyglądać ruch w górę, w którym momencie przyspieszam i wyrywam i jak ustawiam ręce. Wszystko chłonę jak gąbka a on każdą nieprawidłowość mi wytyka a ja w następnym podejściu staram się to poprawić.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3992 : 2014-07-05, 21:52:57 »

przybrania np. 10-12 kg" <- nie o takie nabranie mi chodzi, tylko jakoś z 3-5kg, a to jest do osiągnięcia.

Przy stosowaniu ŻO i odpowiednim treningu nabranie 10-15% masy mięśniowej powyżej należnej wagi ciała, daje stosowną sylwetkę i w wieku nastoletnim przychodzi bez trudu. Jest (był) program obejmujący wszystkie partie mięśniowe dr...? - nie pamiętam Shocked, choć sam z niego korzystałem w latach 1975-80 zwiększając mc o 12kg - w trzech seriach - sześć powtórzeń na maxa na masę i piętnaście powtórzeń na rzeźbę. Ciężar dobiera się tak, aby ostatnie powtórzenia i z krótkiej i długiej serii wykonać z "ledwością". Serie powtarza się po "ustatkowaniu" oddechu. Ćwiczy się pięć razy w tygodniu. Skuteczność tego programu potwierdzam, jeśli poprze się go odpowiednią motywacją do treningu. Teraz pewnie jest coś nowszego, ale nie interesuję się tematem od ćwierć wieku... Shocked.
Ale bieg, drążek, pompki i brzuszki - zawsze będą podstawą ładnej sylwetki i to bez żadnych nakładów finansowych!.
Dla uzyskania w dalszych latach życia zadawalającego stanu zdrowia najistotniejsze prócz odpowiedniego odżywiania jest roztrenowanie organizmu w okrasie nastoletnim. W takim przypadku chęć do podjęcia wysiłku fizycznego w latach późniejszych wypływa z wewnętrznej potrzeby, a nie z "musu".

Ot, takie tam do podusi. Very Happy Wink
De Lorme nadal świetny:
http://www.osw.olsztyn.pl/~biernat/kinezjologia/TRENING%20OPOROWY_9.pd
Metoda tego pana polegała na robieniu trzech serii po 10 powtórzeń:
Set 1 50% 10rm warm up
Set 2 70% 10rm warm up
Set 3 100% 10rm to failure
Baaardzo dobra dla każdego kulturysty Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3993 : 2014-07-05, 21:54:10 »

Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #3994 : 2014-07-06, 07:07:50 »

Siłownia AŻO lepsza jest niżo siłownia IŻO.  Smile

Był gol ...?  Smile Wink Very Happy Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3995 : 2014-07-07, 06:09:24 »

Potem, byłam na basenie. 50 metrowym. I przepłynęłam 6 razy długość basenu, ale z przerwami, nie na raz. Czyli powoli wracam do fengszuja, ale z pewną ostrożnością. Ponieważ, boję się ponownego zapalenia spojówek, to kupiłam w Polsce sporych rozmiarów okulary, które dobrze się przysysają i w nich pływałam. Very Happy

Ja od lat plywam w takich.
Niezawodne, komfortowe i wygodne.

Speedo Speedsocket Mirror Black

http://allegro.pl/speedo-okulary-speedsocket-mirror-black-lustrzanki-i4347093849.html

Tfu, tfu. Nic z oczami się nie dzieje. Czyli moje bryle też się sprawdziły. Mają co prawda, wielkość prawie jak maska do nurkowania  Laughing Laughing, ale przynajmniej nic mi nie kapnęło do oka.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3996 : 2014-07-07, 16:43:27 »

Dzisiaj byłam po treningu solidnie zmęczona, bo w tym klubie nie maja body bara ani sztangi 15 kg, tylko 20 kg. Musiałam zaczynać z wyższego pułapu, no i nikt za mnie talerzyków nie nosił ani na gryf nie nawlekał. Sad Laughing

Rozgrzewka 6 min.orbitrek, grzbiet -wyprosty, brzuch -skośna, przyciąganie nóg.
1.Протяжка пывкова czyli w sumie prawie wyciskanie, bo z podłogi , bez podrywu nad głowę   5x 3 20 kg
2.Ciąg rwaniowy z wspięciem na palce i szrugsem 1 x 3  20 kg
                                                                    1 x 3  40 kg
                                                                     1 x  3 48 kg
                                                                     1 x 3 50 kg
3. GM          5 x 5  20 kg
4.Unoszenie rączek maszyny w górę  1 x 5 5 kg  (będę na tej maszynie ćwiczyła, bo trochę przypomina wyrywanie ciężaru do góry)
                                                   1 x 3 10 kg
                                                   1 x 1 15 kg
5.Ściąganie drążka maszyny za siebie, szeroki nachwyt 1 x 6 30 kg
                                                                          1 x 4 35 kg
                                                                          1 x 2 40 kg
                                                                          1 x 1 45 kg
6.Ściąganie drążka maszyny wąskim podchwytem  1 x 6 35 kg
                                                                     1 x 4 40 kg
                                                                     1 x 2 45 kg
7.Maszyna na prosty brzucha 2 x 5 45 kg
8.Brzuszki tzn.taki rowerek.
9.Trochę się porozciągałam, pies z głowa w dół, plank i hajda do domu.

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #3997 : 2014-07-07, 16:58:17 »

A nie. Ciąg rwaniowy ostatnia seria to 5 x 3 50 kg. I to mi dało solidnie w kość. Confused
administ
Go

Email
« Odpowiedz #3998 : 2014-07-07, 17:00:05 »

Shocked
Ale to nie jest zgodne z rozpiską, co dostałaś od Wasyla!  Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #3999 : 2014-07-07, 17:14:28 »

Shocked
Ale to nie jest zgodne z rozpiską, co dostałaś od Wasyla!  Wink
No nie jest, ale dobrze sobie poradziła Very Happy
Mołodiec, ocień krasiwa Laughing
Tylko czemu takie lekkie to Dzieńdobry?
Zwykle dochodzi się do 2/3 wagi z martwego...
Tak z Wasylem trenujecie? Wink
Strony: 1 ... 195 196 197 198 199 [200] 201 202 203 204 205 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 20 zapytaniami.