Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637279 razy)
|
Dasna
Go
|
Nieeee, to jak już ten warunek jest spełniony to dopiero zaczynają się przyjemności. Noo, siłownia. To jedna z wielu przyjemności.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oczywiście, że tak. Kto dba o ciało, dba także o umysł.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj 1.Rozgrzewka, orbitrek 6 min i 2 x 15 przemiennie ławka rzymska, ławka skośna, przyciąganie ugiętych kolan do tułowia w zwisie. 2.Wyciskopodrzut 1 x 3 20 kg 1 x 3 25 kg 3 x 3 30 kg 3.Ciąg podrzutowy ze wspięciem na palce i szrugsem 1 x 3 40 kg 1 x 3 50 kg 1 x 3 55 kg 1 x 3 57, 5 kg 4.Przysiady tylne 1 x 3 30 kg 1 x 3 40 kg 1 x 3 50 kg 1 x 3 55 kg 5.Na maszynie wyciskanie siedząc 3 x 5 15 kg 6. Uginanie nóg na maszynie 3 x 5 30 kg 7.Prostowanie nóg na maszynie 3 x 15 20 kg 8.Różne warianty brzuszków po 15 powtórzeń, plank i pies z głową w dół. 9.Rower 5 min. I wyszłam taka wypoczęta , ale za godzinę takie ogólne zmęczenie mnie dopadło więc 15 min. drzemki i luzik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z trenerem lepiej? Wolisz jak ktoś patrzy z boku? Jak sobie poradziłaś z ciągiem podrzutowym? Tak czy siak, dobre doświadczenie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z trenerem lepiej? Wolisz jak ktoś patrzy z boku? Jak sobie poradziłaś z ciągiem podrzutowym? Tak czy siak, dobre doświadczenie. Z trenerem lepiej, zdecydowanie lepiej. Jeszcze za mało umiem, ale staram pamiętać uwagi , pozycję, ruchy. Teraz sprawdziłam sobie na YT , to nieźle jednak mi poszło samej. Ciągi podrzutowe, rwaniowe bardzo, bardzo lubię i nie mam z nimi problemu. Największy problem mam z rwaniem czyli wyniesieniem ciężaru nad głowę czyli z podrywem i bez podrywu, jako ćwiczeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rwanie jest trudne, to fakt, ale nie niemożliwe do nauczenia I tu chyba stojaków nie masz, czy zmieniłaś klub? Co pisałaś, że ostra pakerka przychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ta babka (pierwsza) ma 53 kg czy ta sztanga? Ona wygląda na znacznie więcej...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rwanie jest trudne, to fakt, ale nie niemożliwe do nauczenia I tu chyba stojaków nie masz, czy zmieniłaś klub? Co pisałaś, że ostra pakerka przychodzi... Mam stojak. I mam odpowiednia podłogę a także jeszcze podstawiam step po obu stronach tak jak ćwiczę we Lwowie. Rwanie 20- 25 kg zrobię, ale co to jest?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ta babka (pierwsza) ma 53 kg czy ta sztanga? Ona wygląda na znacznie więcej... Sztanga ma 100 - 109 kg. A kategoria wagowa 53 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Drocenko niesamowita! Hiszpanka Maria ładnie, widowiskowo. Niemka Julia widać było jak na zamku polega, zakładała go długo w prawej ręce...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rwanie jest trudne, to fakt, ale nie niemożliwe do nauczenia I tu chyba stojaków nie masz, czy zmieniłaś klub? Co pisałaś, że ostra pakerka przychodzi... Mam stojak. I mam odpowiednia podłogę a także jeszcze podstawiam step po obu stronach tak jak ćwiczę we Lwowie. Rwanie 20- 25 kg zrobię, ale co to jest? Dla Ciebie widać dosyć Póki nie będzie idealnej techniki, zapomnij o kilogramach
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rwanie jest trudne, to fakt, ale nie niemożliwe do nauczenia I tu chyba stojaków nie masz, czy zmieniłaś klub? Co pisałaś, że ostra pakerka przychodzi... Mam stojak. I mam odpowiednia podłogę a także jeszcze podstawiam step po obu stronach tak jak ćwiczę we Lwowie. Rwanie 20- 25 kg zrobię, ale co to jest? Dla Ciebie widać dosyć Póki nie będzie idealnej techniki, zapomnij o kilogramach
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rwanie jest trudne, to fakt, ale nie niemożliwe do nauczenia I tu chyba stojaków nie masz, czy zmieniłaś klub? Co pisałaś, że ostra pakerka przychodzi... Mam stojak. I mam odpowiednia podłogę a także jeszcze podstawiam step po obu stronach tak jak ćwiczę we Lwowie. Rwanie 20- 25 kg zrobię, ale co to jest? Dla Ciebie widać dosyć Póki nie będzie idealnej techniki, zapomnij o kilogramach Tzn. masz ustawić odpowiedni opór sztangi, ale nie patrz na kilogramy, bo to nieuchronnie prowadzi do ich zwiększania, kosztem techniki. Na razie musisz odbębnić swoje ileśtamset powtórzeń, aż będziesz rwać mocno i pewnie. Oczywiście w trakcie trzeba będzie dołożyć parę razy, bo poziom wytrenowania rośnie, ale kilogramy jako takie masz mieć w nosie. Unikniesz wtedy zbędnych emocji i tym samym błędów Wiesz, że wg czeskich badaczy, młodzi ciężarowcy zaczynają podnosić takie same ciężary na zawodach, jak na treningu, dopiero po 5 tej imprezie? Wcześniej mylą strach z wyrzutem adrenaliny i nie umieją jej wykorzystać odpowiednio. Naturalny rzut hormonów im przeszkadza, zamiast pomagać Początkowo na treningu robi się lepszy wynik niż na sprawdzianie, potem zawody powszednieją, i dopiero można pokazać na co nas stać. Moje obserwacje są z grubsza takie same, dlatego schowaj dumę do kieszeni i daj sobie czas, ciało i umysł mają swoje prawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|