forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 11:00:41

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3637634 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #4140 : 2014-07-19, 17:49:18 »

Czyli cały czas trzeba mocno stąpać po ziemi. Cool
Nie określiłam jeszcze czasu, żeby nie zmuszać się do piłowania wyniku, a tym samym zafundowania sobie jakiejś kontuzji. Ważniejsza radość z postępów, w tym technicznych. Very Happy  Zresztą zdaję sobie sprawę (mam nadzieję) ze swoich ograniczeń.

Bardzo zależy mi na technice rwania, bo doświadczyłam raz tego, że jak wszystko zrobiłam prawidłowo, to ciężar sam poszybował w górę. Poza tym, wyraźnie pogłębiłam przysiad. To też daje satysfakcję, bo tak przysiadać jak ciężarowcy nie każdy potrafi.

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4141 : 2014-07-19, 18:03:41 »

Rozpiska na Polskę.

Poniedziałek
1.Rwanie klasyczne
2.Ciąg rwaniowy z ławki.
3.GM
4.Пресс
5.Cardio

Środa
1.Podrzut klasyczny
2.MC
3.Przysiady tylne
4.Пресс
5.Cardio

Piątek
1.Протяжка рыввковая - to czego nie lubię i sprawia mi trudność a jest idealne do rwania.
2.Wycisko-podrzut zza głowy chwytem rwaniowym.
3.Wyciskanie sztangi leżąc
4.Пресс
5.Cardio

I wszystko na minimalnym ciężarze, aby doskonalić technikę.

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #4142 : 2014-07-19, 18:33:13 »

Nie określiłam jeszcze czasu, żeby nie zmuszać się do piłowania wyniku, a tym samym zafundowania sobie jakiejś kontuzji. Ważniejsza radość z postępów, w tym technicznych. Very Happy  Zresztą zdaję sobie sprawę (mam nadzieję) ze swoich ograniczeń.

Bardzo zależy mi na technice rwania, bo doświadczyłam raz tego, że jak wszystko zrobiłam prawidłowo, to ciężar sam poszybował w górę. Poza tym, wyraźnie pogłębiłam przysiad. To też daje satysfakcję, bo tak przysiadać jak ciężarowcy nie każdy potrafi.

Małe dzieci potrafią Very Happy
Siadają pieluchą do ziemi nie podwijając kości ogonowej pod siebie, ciężar na piętach i golenie pionowo Very Happy
Ale mają inne proporcje i elastyczność tkanek niż dorośli.

Niewytrenowany facet nie zrobi siadu olimpijskiego ze sztangą ważącą tyle, ile on sam Cool
A jeśli zrobi, to wielki szacun Very Happy

Pełnoolimpijskie wersje rwania i podrzutu są troszkę magiczne, fakt.
Kontrolowanie bezwładnej sztangi i sprawianie, że "idzie jak po suwnicy", wbrew grawitacji, to wielka frajda Very Happy
Ale wiesz co?
Znalazłabyś sobie jakieś inne hobby, piłowanie paznokci przed tv, czy narzekanie na ból pleców... Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4143 : 2014-07-19, 19:03:14 »

Małe dzieci potrafią Very Happy
Siadają pieluchą do ziemi nie podwijając kości ogonowej pod siebie, ciężar na piętach i golenie pionowo Very Happy
Ale mają inne proporcje i elastyczność tkanek niż dorośli.

Niewytrenowany facet nie zrobi siadu olimpijskiego ze sztangą ważącą tyle, ile on sam Cool
A jeśli zrobi, to wielki szacun Very Happy

Pełnoolimpijskie wersje rwania i podrzutu są troszkę magiczne, fakt.
Kontrolowanie bezwładnej sztangi i sprawianie, że "idzie jak po suwnicy", wbrew grawitacji, to wielka frajda Very Happy
Ale wiesz co?
Znalazłabyś sobie jakieś inne hobby, piłowanie paznokci przed tv, czy narzekanie na ból pleców... Laughing

Piłowania paznokci nie odpuszczam, nawet manicure specjalny na treningi sobie zrobiłam. Laughing Laughing
A ból pleców przechodzi na treningu.  Shocked Właśnie zaobserwowałam i rozmawiałam z Wiktorem, że coś tam strzyka, pobolewa a po treningu na drugi dzień nic. Zero. Shocked Sztanga leczy. Very Happy TV nie.

Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4144 : 2014-07-19, 19:23:39 »

Tak, to znany fakt  Very Happy
Tkanki słabiej ukrwione odżywiają i regenerują się znacznie łatwiej w ruchu, kiedy przepływ krwi jest wzmożony.
Wzrasta nawodnienie, stabilność i dopasowanie, znikają "luzy" i strzykania Very Happy
Niektórzy nawet twierdzą, że zbyt długa przerwa w treningach powoduje dyskomfort i ból...

W końcu jednym z parametrów opisujących życie, jest ruch Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4145 : 2014-07-19, 19:28:21 »

Tak, to znany fakt  Very Happy
Tkanki słabiej ukrwione odżywiają i regenerują się znacznie łatwiej w ruchu, kiedy przepływ krwi jest wzmożony.
Wzrasta nawodnienie, stabilność i dopasowanie, znikają "luzy" i strzykania Very Happy
Niektórzy nawet twierdzą, że zbyt długa przerwa w treningach powoduje dyskomfort i ból...

W końcu jednym z parametrów opisujących życie, jest ruch Very Happy
O właśnie, właśnie.Tez zaobserwowałam, że jak nie ćwiczę to mam wrażenie kurczenia się ścięgien, coś zaczyna strzykać, pobolewać. Confused No, to już kaplica. Skazana na sztangę. Cool Laughing
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57193

« Odpowiedz #4146 : 2014-07-19, 19:30:31 »

Kiedyś czytałem wywiad, w którym Herminator (Hermann Maier) opisywał jak wstaje rano ponad 20min z łóżka tak bolą go po nocy stawy.
Typowy przypadek przez sport do kalectwa.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4147 : 2014-07-19, 20:08:34 »

Mam znajomą, błękitnokrwistą dziewczynę, którą rodzice od trzeciego roku życia posyłali na balet, bo tak.
Wprowadzili też reżim kaloryczny, ze względu na utrzymanie wagi.
Babka ma wielki żal do rodziców, bo nawet niespecjalnie to lubiła Confused
Teraz zniszczone stopy, stawy biodrowe i kręgosłup, rozwalony system hormonalny i zaburzenia łaknienia, ma 35 lat, wygląda na 15 więcej i rusza się jak babcia.
Powiedziała mi kiedyś: nie masz pojęcia, że tancerz żyje w ciągłym bólu, prawda?
Że występ na scenie czy pokazie tylko tak wygląda, pięknie, lekko, bez wysiłku, a z łóżek zwlekamy się pół godziny?
I jeszcze: co to za sztuka, co za sport, że dziewczynki w wieku dojrzewania są już stare i zniszczone?
Biedna Sad
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4148 : 2014-07-19, 20:30:13 »

Straszne. Sad

Ja chodzę na stretching, który prowadzi były tancerz. Jakoś sobie nie narzeka. Ale jak zrozumiałam, on to kochał a ta biedaczka była przymuszona. Sad
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4149 : 2014-07-19, 20:53:45 »

Straszne. Sad

Ja chodzę na stretching, który prowadzi były tancerz. Jakoś sobie nie narzeka. Ale jak zrozumiałam, on to kochał a ta biedaczka była przymuszona. Sad
Rodzice spełniający swoje ambicje za pomocą dzieci Cool
Dzieciak w okresie największego rozwoju głodzony i zmuszany do pracy, mimo bólu i oporów psychicznych, żeby kochani staruszkowie mogli się pochwalić zdolną córcią na salonach...
Lać ich namoczonym powrozem po gołych piętach Razz
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4150 : 2014-07-19, 20:58:51 »

Straszne. Sad

Rodzice spełniający swoje ambicje za pomocą dzieci Cool
Dzieciak w okresie największego rozwoju głodzony i zmuszany do pracy, mimo bólu i oporów psychicznych, żeby kochani staruszkowie mogli się pochwalić zdolną córcią na salonach...
Lać ich namoczonym powrozem po gołych piętach Razz
A może mama marzyła , żeby kiedyś być baletnicą i nie wyszło?  Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4151 : 2014-07-19, 21:15:02 »

Ci szlachetnie urodzeni są dziwni...  Confused
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4152 : 2014-07-19, 21:16:00 »

Snoby?
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4153 : 2014-07-19, 21:23:30 »

Snoby?
Tak byli wychowani, może inaczej nie potrafią?
Pozory, pozory, etykieta, udawane życie, nic prawdziwego, z kościami Cool
Ja bardzo chcę się dowiedzieć kim naprawdę jest moje dziecko, moja partnerka, znajomi, a na to potrzeba swobody i dobrych relacji, a nie wbijania w mundurki i przyklejenia "pupy" zamiast twarzy Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4154 : 2014-07-19, 21:29:41 »

Snoby?
Ja bardzo chcę się dowiedzieć kim naprawdę jest moje dziecko, moja partnerka, znajomi, a na to potrzeba swobody i dobrych relacji, a nie wbijania w mundurki i przyklejenia "pupy" zamiast twarzy Very Happy
Czyli stworzenia domu bezpiecznego. Bo swobodne wyrażanie siebie w domu to poczucie bezpieczeństwa i akceptacji. Wtedy jesteśmy sobą, otwarci i poznający jeden drugiego.

Pozory są takie męczące, mylące, krępujące.  Confused 
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4155 : 2014-07-19, 21:51:49 »

Snoby?
Czyli stworzenia domu bezpiecznego. Bo swobodne wyrażanie siebie w domu to poczucie bezpieczeństwa i akceptacji. Wtedy jesteśmy sobą, otwarci i poznający jeden drugiego.

Lubię naturalne reakcje i niestłumione odruchy, jak p... ręką w stolik to szczerze, jak śmiać się, to do rozpuku Very Happy
Niestety, nie da się tak całkiem wyluzować, bo otoczenie nie da, ale można naprawdę na wiele sobie pozwolić, zachowując zasadę "moja wolność kończy się tam, gdzie twoja zaczyna" Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4156 : 2014-07-19, 22:00:38 »

Snoby?

Lubię naturalne reakcje i niestłumione odruchy, jak p... ręką w stolik to szczerze, jak śmiać się, to do rozpuku Very Happy
Niestety, nie da się tak całkiem wyluzować, bo otoczenie nie da, ale można naprawdę na wiele sobie pozwolić, zachowując zasadę "moja wolność kończy się tam, gdzie twoja zaczyna" Cool

Czyli szanowanie cudzego "terytorium" emocjonalnego, fizycznego, poglądowego. Wchodzisz na moje, możesz dostać, umownie, w zęby.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4157 : 2014-07-19, 22:05:00 »

Snoby?

Czyli szanowanie cudzego "terytorium" emocjonalnego, fizycznego, poglądowego. Wchodzisz na moje, możesz dostać, umownie, w zęby.
Owszem, ale druga strona może robić dokładnie to samo, to jest czad, bo nie wiadomo, co komu do głowy strzeli, a jednocześnie jest spokój wewnętrzny, że to nie będzie nic godzącego w mój dobry nastrój Laughing
Tak naprawdę każda żywa istota odróżnia dobro od zła Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #4158 : 2014-07-19, 22:10:18 »

Prócz tych co nie odróżniają . Psychopaci są wśród nas. I to nie są jacyś maniakalni mordercy a czasem "zwyczajni" ludzie. Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #4159 : 2014-07-19, 22:13:53 »

Prócz tych co nie odróżniają . Psychopaci są wśród nas. I to nie są jacyś maniakalni mordercy a czasem "zwyczajni" ludzie. Confused
Tak.
I teraz, czy to otoczenie pozwala żyć takim dewiantom, którzy na widok krojenia szczeniaczka się uśmiechają, czy ich tworzy?
Czy teraz jest ich więcej procentowo niż dawniej, kiedy każdy każdego znał i trudniej było się "schować"?
Strony: 1 ... 203 204 205 206 207 [208] 209 210 211 212 213 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 5.514 sekund z 20 zapytaniami.