Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637611 razy)
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj w/g rozpiski ,....chyba. 1.Rozgrzewka jak zawsze. 2.Rwanie klasyczne 6 podejść po 1x 20 kg i 3 po 2* 22, 5 kg 3.Ciąg rwaniowy mak 1 x 3 57, 5 kg 4.GM 5x5 25 kg 5.Brzuszki, maszyna do brzuszków 3 x 10, 3 x 15 6.15 min. rower. Rwanie bardzo mnie wymęczyło. Zjadłam sobie i kimnęłam 15 min.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Według, według, to bardzo fajna rozpiska, prosta i logiczna A ciąg rwaniowy 1x3 oznacza jedną serię o trzech ruchach czy trzy single?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Według, według, to bardzo fajna rozpiska, prosta i logiczna A ciąg rwaniowy 1x3 oznacza jedną serię o trzech ruchach czy trzy single? 3 pod rząd. Rozpiska jest super, chodzi mi tylko o to czy nie zboczę gdzieś. Bo już podkusiło na 22, 5kg czego jeszcze nigdy nie rwałam.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie. Протяжка. Zjadam dziś litery.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie. Miałaś trenować spokojnie, technicznie, nie szarżuj z ciężarem, lepiej to rób na Ukrainie, tu raczej wypoczywaj... Zapytaj trenera czy nie można wymienić tych ćwiczeń, których nie lubisz? Odmian ćwiczeń i różnych partiali jest multum, a jak nie masz do czegoś przekonania, to robisz "na odwal"
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie. Miałaś trenować spokojnie, technicznie, nie szarżuj z ciężarem, lepiej to rób na Ukrainie, tu raczej wypoczywaj... Zapytaj trenera czy nie można wymienić tych ćwiczeń, których nie lubisz? Odmian ćwiczeń i różnych partiali jest multum, a jak nie masz do czegoś przekonania, to robisz "na odwal" Wiesz z tym ciężarem jest tak, że jak trenowałam sama, to sobie dorzucałam i dorzucałam. Mam na myśli zarzut, podrzut. Technicznie było tragicznie. Ale..... efekt jest taki , że rwanie 35 kg to już dla mnie nie trudność. A i technika dobra. Jak zafiksuję do rwania 22, 5 to 20 kg będzie pikuś. Bo już powoli do 20 przywykam. Jednak faktem jest, że miałam odpocząć, robiąc technikę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie. Miałaś trenować spokojnie, technicznie, nie szarżuj z ciężarem, lepiej to rób na Ukrainie, tu raczej wypoczywaj... Zapytaj trenera czy nie można wymienić tych ćwiczeń, których nie lubisz? Odmian ćwiczeń i różnych partiali jest multum, a jak nie masz do czegoś przekonania, to robisz "na odwal" Wiesz z tym ciężarem jest tak, że jak trenowałam sama, to sobie dorzucałam i dorzucałam. Mam na myśli zarzut, podrzut. Technicznie było tragicznie. Ale..... efekt jest taki , że rwanie 35 kg to już dla mnie nie trudność. A i technika dobra. Jak zafiksuję do rwania 22, 5 to 20 kg będzie pikuś. Bo już powoli do 20 przywykam. Jednak faktem jest, że miałam odpocząć, robiąc technikę. Nie traktuj każdego treningu jak bitwy. Większość sesji powinna być na 80%, czasem warto się zerwać, by wszystkie cylindry zagrały, ale zaraz potem należy przywarować. Adaptacja wymaga czasu
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ciekawa jestem jak w piątek mi wyjdzie пртяжка рывковая, bo cięższa od rwania jest. Wiktor protiażkę miał na 140 kg. I lubił. A ja tak sobie. Miałaś trenować spokojnie, technicznie, nie szarżuj z ciężarem, lepiej to rób na Ukrainie, tu raczej wypoczywaj... Zapytaj trenera czy nie można wymienić tych ćwiczeń, których nie lubisz? Odmian ćwiczeń i różnych partiali jest multum, a jak nie masz do czegoś przekonania, to robisz "na odwal" Wiesz z tym ciężarem jest tak, że jak trenowałam sama, to sobie dorzucałam i dorzucałam. Mam na myśli zarzut, podrzut. Technicznie było tragicznie. Ale..... efekt jest taki , że rwanie 35 kg to już dla mnie nie trudność. A i technika dobra. Jak zafiksuję do rwania 22, 5 to 20 kg będzie pikuś. Bo już powoli do 20 przywykam. Jednak faktem jest, że miałam odpocząć, robiąc technikę. Nie traktuj każdego treningu jak bitwy. Większość sesji powinna być na 80%, czasem warto się zerwać, by wszystkie cylindry zagrały, ale zaraz potem należy przywarować. Adaptacja wymaga czasu Ok. Przywaruję. Hauuuuuuu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj jak zwykle 1.Rozgrzewka 2.Podrzut klasyczny 3 x 20 kg 5x 1 25 kg 3 x 2 30 kg 3.Martwy ciąg 5 x 40 kg 5 x 50 kg 3 x 60 kg 2 x 65 kg 1 x 72, 5 kg 6.Przysiady tylne 5 x 30 kg 1 x 3 40 kg 1 x 3 45 kg 1 x 1 47, 5 kg 7. Różne brzuszki , spięcia 8.Rower 10 min. I spoko, nie zmęczona, luzik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Piękne. Ten ruch, ten podryw sztangi i potem podejście pod nią. Kto tak potrafi ?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I jeszcze wstają dziewczyny z tak uniesionymi rękami dźwigając solidny ciężar. To jest sztuka.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj idę na siłownię z Młodym i jego kumplem. Kumpel trenuje muaj thai. Młody ostatnio do mnie: " czekaj czekaj , pokaż ręce. Ale Ci triceps wywaliło"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Piękne. Ten ruch, ten podryw sztangi i potem podejście pod nią. Kto tak potrafi ? Ty
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj idę na siłownię z Młodym i jego kumplem. Kumpel trenuje muaj thai. Młody ostatnio do mnie: " czekaj czekaj , pokaż ręce. Ale Ci triceps wywaliło" Nieźle? Kilka podobnych do siebie ćwiczeń, bez dużej ilości powtórzeń, bez akcentowania fazy ekscentrycznej, bez bezpośredniego treningu tricepsa i bez węglowodanów Magia
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|