Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637988 razy)
|
Gavroche
|
Dasna, widzę, że zaglądasz Sorki, stara, wiem, że nie lubisz takich krzywych akcji, ale nie planowałem tego, wir wydarzeń mnie wciągnął jak kurzawka Tylko się tu nie zniechęcaj, bo to bardzo fajny dziennik
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, widzę, że zaglądasz Sorki, stara, wiem, że nie lubisz takich krzywych akcji, ale nie planowałem tego, wir wydarzeń mnie wciągnął jak kurzawka Tylko się tu nie zniechęcaj, bo to bardzo fajny dziennik Luzik. Mnie nie tak łatwo zniechęcić. Robię swoje, bo to lubię. Tylko nie nakręcajcie spirali.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
faktycznie, trochę siara wyszła, jeszcze w dasnowym wątku... Dasna, ja też mam nadzieję, że nie odpuścisz sobie relacjonowania, bo się bardzo fajnie Ciebie czyta. ps. nic dziwnego, że dojrzewający chłopak, pełen testosteronu, powera, chęci do życia, bierze sobie za wzorzec wysportowanego, silnego, umięśnionego gościa. Większość z nas tak miała - albo sportowcy, albo kulturyści, do czegoś trzeba dążyć, no może z nielicznymi indywiduami szukającymi wzorców w mandze, albo harrym potterze i simsach
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Tylko nie nakręcajcie spirali. Mówisz, nie gilgotać?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Gavroche, nie mogę znaleźć linka do strony , którą podawałeś o tym dźwiganiu plecami w takiej obudowie. Plisss, jak możesz to podaj. Dogadałam się z Wiktorem, że zarejestruję się na tym ruskim facebooku - vkontaktie i będziemy sobie pisać. Obiecałam mu stronki o starych atletach, o tym niecodziennym dźwiganiu itd. Mnie podrzucił link z komentarzem "dziewuszka killer" i jest to Marzena Karpińska. , która niefortunnie rwała i sztanga potoczyła się w publiczność.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
faktycznie, trochę siara wyszła, jeszcze w dasnowym wątku... Dasna, ja też mam nadzieję, że nie odpuścisz sobie relacjonowania, bo się bardzo fajnie Ciebie czyta. ps. nic dziwnego, że dojrzewający chłopak, pełen testosteronu, powera, chęci do życia, bierze sobie za wzorzec wysportowanego, silnego, umięśnionego gościa. Większość z nas tak miała - albo sportowcy, albo kulturyści, do czegoś trzeba dążyć, no może z nielicznymi indywiduami szukającymi wzorców w mandze, albo harrym potterze i simsach Tak, Młody jeszcze szuka, jeszcze błądzi, stroszy pióra i odszczekuje. Cóż. Wkurza mnie czasem, ale w sumie dzieciak OK. Dzisiaj razem idziemy do siłowni. Wykupił sobie karnet do tej co i ja chodzę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tylko nie nakręcajcie spirali. Mówisz, nie gilgotać? Czasami odpuścić.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak, tak i jeszcze kto to dźwigał 500 kg w takim rozkroku na jakiś belkach czy co? I ta strona do zawodów w backlifcie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzięki. Już dużo mi przypomniałeś. Gdzieś to jest. Ryłam ten wątek strona po stronie i nic. Ale znajdę jeszcze. Chodzi tez chyba o chwyt od nazwiska tego siłacza.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj z Młodym na siłowni. Żar. Uff. 1.Rozgrzewka 2.Rwanie klasyczne 5 x 1 20 kg lekko, ihaha. 2 x 2 22, 5 lekko 2 x 1 25 tak sobie 3. Ciąg rwaniowy (szrugs, wspięcie na palce) 1 x 5 40 kg 1 x 3 50 kg 2 x 2 55 kg 4.GM 5x5 30 kg 5. Maszyny na brzuch i do domu. Uff.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj z całą świadomością lekki , bodźcujący trening. W leniwym tempie. Po intensywnym tygodniu dzisiaj krok wstecz. Też świadomie odpuszczenie sztangi. I tylko 2 ćwiczenia na prawie maksa. Rozgrzewka na stepperze 10 min. Ławka. 1.Wyciskanie sztangielek 3 x 8 7 kg 1 x 8 9 kg 2x 4 10 kg 2.Rozpiętki na lekko uniesionej 4x 8 7 kg 3.Biceps , uginanie ramienia 3 x 8 5 kg 4.Butterfly 3 x 15 20 kg 5.Przyciąganie drążków maszyny w siadzie 3 x 8 25 kg 6.Maszyny ginekologiczne 3 x 20 30 kg Wszystko w szybszym tempie, bo tak na podtrzymanie tonusu. Tylko sztangielki na programowanie większego ciężaru. 7.Potem bieżnia 10 min. wolno, leniwie. Na bieżni to nawet spać mi się zachciało. I wtrąbiłam sporo chudszego, mięsa mielonego, bo wzięło mnie dziś na białko. Zobacz Dasna, to był lekki regeneracyjny trening, a porównaj z tym co dziś robisz... Oczywiście to było dawno, nie ma tam ćwiczeń dynamicznych i o innej porze roku, ale co znaczy odpowiedni dobór ćwiczeń, obciążeń i odpowiednie skupienie, teraz zużywasz ciało o wiele mniej, a "dokopujesz" mu bardziej i stałe notujesz progres.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj z całą świadomością lekki , bodźcujący trening. W leniwym tempie. Po intensywnym tygodniu dzisiaj krok wstecz. Też świadomie odpuszczenie sztangi. I tylko 2 ćwiczenia na prawie maksa. Rozgrzewka na stepperze 10 min. Ławka. 1.Wyciskanie sztangielek 3 x 8 7 kg 1 x 8 9 kg 2x 4 10 kg 2.Rozpiętki na lekko uniesionej 4x 8 7 kg 3.Biceps , uginanie ramienia 3 x 8 5 kg 4.Butterfly 3 x 15 20 kg 5.Przyciąganie drążków maszyny w siadzie 3 x 8 25 kg 6.Maszyny ginekologiczne 3 x 20 30 kg Wszystko w szybszym tempie, bo tak na podtrzymanie tonusu. Tylko sztangielki na programowanie większego ciężaru. 7.Potem bieżnia 10 min. wolno, leniwie. Na bieżni to nawet spać mi się zachciało. I wtrąbiłam sporo chudszego, mięsa mielonego, bo wzięło mnie dziś na białko. Zobacz Dasna, to był lekki regeneracyjny trening, a porównaj z tym co dziś robisz... Oczywiście to było dawno, nie ma tam ćwiczeń dynamicznych i o innej porze roku, ale co znaczy odpowiedni dobór ćwiczeń, obciążeń i odpowiednie skupienie, teraz zużywasz ciało o wiele mniej, a "dokopujesz" mu bardziej i stałe notujesz progres. Różnica ogromna.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Kurka wodna jak czytam to takie faktycznie pierdołki robiłam. Do wszystkiego trzeba dojrzeć, zrozumieć. Samo rwanie jest tak złożone, tak wielostawowe, dynamiczne siłowe. Rwaniem jestem po prostu zafascynowana. Dzisiaj Wiktor przysłał mi , na moja stronkę Vkontakcie swoje rwanie 190 kg. Lekko. Super. Jestem pod wrażeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
225 powtórzeń w tamtym treningu vs 53, plus rozgrzewka,w tym dzisiejszym Koncentraty są dobre, znowu Doktor miał rację, zagęszczać wszystko maksymalnie 190 kg wyrwać - imponujące
|
|
|
|
|
|
|
|
|