forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 06:25:32

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 246 247 248 249 250 [251] 252 253 254 255 256 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3639450 razy)
administ
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #5000 : 2014-09-03, 20:26:53 »

Ale te brzuszki cały czas szwankują...  Sad 
Jak tak dalej pójdzie, to kaloryferka nie będzie!  Shocked Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5001 : 2014-09-03, 20:42:52 »

Ale te brzuszki cały czas szwankują...  Sad 
Jak tak dalej pójdzie, to kaloryferka nie będzie!  Shocked Wink
To będzie terma. Cool Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5002 : 2014-09-03, 20:44:12 »

Góra Ci się wzmacnia?
Wyciskopodrzut i wyciskanie chyba nieźle, czy znowu nie jestem na czasie? Very Happy

Mówiłem Ci, na rwanie masz blokadę, im więcej myślisz o tym, tym większą.
Polub jakieś inne ćwiczenie, a rwanie poszybuje w górę!

A może na odwrót. Tłuc cały tydzień rwanie? Zaproponowałam to Wiktorowi a on pomyśli. Najsłabsze mam przedramiona. Confused
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #5003 : 2014-09-03, 20:51:30 »

Góra Ci się wzmacnia?
Wyciskopodrzut i wyciskanie chyba nieźle, czy znowu nie jestem na czasie? Very Happy

A może na odwrót. Tłuc cały tydzień rwanie? Zaproponowałam to Wiktorowi a on pomyśli. Najsłabsze mam przedramiona. Confused
To miał być mój drugi strzał, ale tylko na "pewnym" ciężarze, to ile, do 22,5 kg?
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5004 : 2014-09-03, 21:03:29 »

Góra Ci się wzmacnia?

To miał być mój drugi strzał, ale tylko na "pewnym" ciężarze, to ile, do 22,5 kg?
Rolling Eyes
Rwałam już 25 kg. Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5005 : 2014-09-04, 07:24:01 »

Góra Ci się wzmacnia?

Rolling Eyes
Tym bardziej Cool
Przebywanie stale w okolicy swojego maksa, pięknie blokuje postępy.

Pogadaj z Wiktorem o treningu cyklicznym, zaczynanie z niskiego pułapu, stopniowe dochodzenie do maksa, atak na maksa i cały proces od nowa, ale już z o włos wyższego pułapu Cool
Stagnacja to zupełnie fizjologiczny stan, żeby go przeskoczyć, trzeba się cofnąć, nie ma rady (tzn. jest, okresowo porzucać ćwiczenie) Very Happy

Taki przykład: jeśli kopacz rowów, będzie codziennie kopał o metr więcej rowu, po pewnym czasie dojdzie do ściany, bo albo nie da rady fizycznie tyle ukopać, albo zwyczajnie zabraknie mu tych 8 godzin.
Ale jeśli codziennie będzie kopał spokojniej, na 80%, to każdy w piątek, do fajrantu, może zap... na maksa, bo będzie przyzwyczajony do tego rodzaju wysiłku i jednocześnie wypoczęty, w efekcie zrobi tyle samo lub więcej, niż codziennie na 100% Razz
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5006 : 2014-09-04, 07:49:03 »

Góra Ci się wzmacnia?

Rolling Eyes
Tym bardziej Cool
Przebywanie stale w okolicy swojego maksa, pięknie blokuje postępy.

Pogadaj z Wiktorem o treningu cyklicznym, zaczynanie z niskiego pułapu, stopniowe dochodzenie do maksa, atak na maksa i cały proces od nowa, ale już z o włos wyższego pułapu Cool
Stagnacja to zupełnie fizjologiczny stan, żeby go przeskoczyć, trzeba się cofnąć, nie ma rady (tzn. jest, okresowo porzucać ćwiczenie) Very Happy

Taki przykład: jeśli kopacz rowów, będzie codziennie kopał o metr więcej rowu, po pewnym czasie dojdzie do ściany, bo albo nie da rady fizycznie tyle ukopać, albo zwyczajnie zabraknie mu tych 8 godzin.
Ale jeśli codziennie będzie kopał spokojniej, na 80%, to każdy w piątek, do fajrantu, może zap... na maksa, bo będzie przyzwyczajony do tego rodzaju wysiłku i jednocześnie wypoczęty, w efekcie zrobi tyle samo lub więcej, niż codziennie na 100% Razz
OK.
Pogadam i .... zobaczymy.
Widzę, że Wiktor jest elastyczny, słucha , przyjmuje moje sugestie i podtrzymuje , motywuje tak jakoś sam z siebie. Widzę, że ma po prostu talent trenerski, nie wyuczony, tylko jakby z wnętrza. Rolling Eyes I nie spina się , tylko spoko luzik.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5007 : 2014-09-04, 07:54:19 »

Aha i wiem i czuję rozsądnie i spokojnie, że na dzisiaj rwanie 35 kg jestem w stanie zrobić. 40 kg nie, bo nie mam tak w push pressie. Ale 35 kg spoko. I ......жопа. Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5008 : 2014-09-04, 07:58:34 »

Aha i wiem i czuję rozsądnie i spokojnie, że na dzisiaj rwanie 35 kg jestem w stanie zrobić. 40 kg nie, bo nie mam tak w push pressie. Ale 35 kg spoko. I ......жопа. Confused
Ja spokojnie, na dzisiaj, mogę pociągnąć 400 kg, tylko jak to wytłumaczyć mojemu ciału? Rolling Eyes
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5009 : 2014-09-04, 08:27:34 »

Ja spokojnie, na dzisiaj, mogę pociągnąć 400 kg, tylko jak to wytłumaczyć mojemu ciału? Rolling Eyes
Rolling Eyes
Ну, как?
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5010 : 2014-09-04, 08:28:55 »

Dasna,
a Ciecie kolana z tego rwania to nie bolą?  Rolling Eyes Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5011 : 2014-09-04, 08:30:57 »

Rolling Eyes
Ну, как?
Ja znam tylko jedno rozwiązanie, które u mnie działa: trening cykliczny Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5012 : 2014-09-04, 08:37:34 »

Dasna,
a Ciecie kolana z tego rwania to nie bolą?  Rolling Eyes Wink
Nie.
Ręce tak. To mój najsłabszy punkt. Nadgarstki i prostowniki przedramienia.Albo zginacze, razem do kupy.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5013 : 2014-09-04, 08:48:46 »

Rolling Eyes
Ну, как?
Rolling Eyes
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5014 : 2014-09-04, 08:57:28 »

Ręce tak. To mój najsłabszy punkt. Nadgarstki i prostowniki przedramienia.Albo zginacze, razem do kupy.

Na to w Twoim wieku, to tylko ściskanie...  Wink Mr. Green
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5015 : 2014-09-04, 10:09:38 »

Na to w Twoim wieku, to tylko ściskanie...  Wink Mr. Green
To zależy kto będzie ściskać. Nie mam nic przeciwko ściskaniu. Laughing Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5016 : 2014-09-04, 10:13:48 »

No tak, ale pójście na łatwiznę nie przyniesie efektów!  Shocked  Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5017 : 2014-09-04, 10:17:04 »

https://www.youtube.com/watch?v=3aI1qqi4MBc - bez ściskania też się da.  Very Happy
Podkwaszenie statyczne (drugie ćwiczenie) sprzyja rozbudowie masy mięśniowej, pierwsze (wysiłek tlenowy) na siłę...  Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5018 : 2014-09-04, 10:57:04 »

Rolling Eyes
Ну, как?
Rolling Eyes

http://kif.pl/forum/viewtopic.php?f=59&t=590557
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5019 : 2014-09-04, 15:38:16 »

Dzisiaj:
1.Rozgrzewka
2.Rwanie ze zwisu i jest ok. 3 x 1 25 kg i ze zwisu jest ciężej, bo mam krótszą drogę.Kurka wodna co ciężej to lepiej. Shocked
.Zarzut na klatkę i wycisko-podrzut z klatki 3x 1 30 kg
                                                            1 x 1 35 kg i jest wzrost siły w wyciskaniu. Bez problemu wyciskam, czyli jednak w przód coś tam idzie.
3.MC 3 x 2 75 kg
4.Na nadgarstki uginanie 3 x 10 7 kg i żonglowanie 5 kg talerzem. Phi mogę, ale Wiktor żongluje 25 kg. Shocked Jakbym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła.
5.Brzuszki
6.Rower 10 min.
Strony: 1 ... 246 247 248 249 250 [251] 252 253 254 255 256 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.059 sekund z 20 zapytaniami.