forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 12:27:52

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 261 262 263 264 265 [266] 267 268 269 270 271 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3640282 razy)
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #5300 : 2014-09-15, 16:13:56 »

Moim zdaniem na BCAA szkoda kasy, masz tego opór w jajach, a tak kupujesz 30 krotnie drożej białko, w dodatku nadtrawione Wink
Jak Mariusz mówił, suple działają wg braków w diecie, jak dieta jest tip top, to nic nie trzeba dojadać Very Happy
Ja jak jadłem po 1,5 kg wołowiny dziennie, to nawet kretki nie czułem...

Suple z dobrego źródła nie zaszkodzą (z kiepskiego to zwykle mleko w proszku i odrobina DHEA) ale ładowanie ich na tym etapie mija się z celem.
Nie siejesz takich zniszczeń w organizmie, by nie zregenerował się on z tego co jesz, tylko cierpliwości trzeba.
Jak Ty po roku treningów korzystasz już z suplementów diety, to co będzie za 5 lat?
Nic prócz koktajlu dla zawodowych kulturystów nie będzie działać Wink
Oczywiście dramatyzuję, ale coś w tym jest, nie wykorzystałaś nawet połowy swojego naturalnego potencjału i podganiasz się suplementami, których połowę spuszczasz w kibelku, bo to nie ten poziom jeszcze.
Takie strzelanie z armaty do komara.
Mysle dokladnie to samo  Very Happy

Poza tym jeszcze jeden aspekt, czesto pomijany: dla kogo to wszystko? Jak dla siebie, zeby w kazdej chwili wiedziec na co cialo jest stac, co sie potrafi etc.....to po kiego?
Tylko chciałam spróbować.
Spoko, matka, niewinny niech rzuci kamieniem. Wink
Pamiętaj, że po odstawieniu zanotujesz pewne spadki, ale i tak ma to pozytywne znaczenie dla psychiki, bo już byłaś na tym ciężarze i się go nie "boisz".
Przypuszczam, że to Wiktor Cię wkręcił, bo dla niego takie supełki to pikuś jest Very Happy
Podobnie jak człowiek, który przeciwbólowo jadł morfinę, będzie się śmiał z aspiryny...

Ja jak trenowałem poważnie i mocno, wydawałem na jedzenie ogromną kasę, bo czułem, że tylko tak mogę się regenerować i robić progres, a zjedzenie snickersa i kilku kapsułek BCAA wystarcza by pogapić się na d... w klubie Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5301 : 2014-09-15, 16:23:47 »

Tzn. Wiktor polecił mi najbardziej kreatynę. I swoje kontynuuje, że wystawi mnie na jakiś zawodach. Rolling Eyes

BCAA to ja sama , po różnych lekturach. Koktajl białkowy spróbowałam od syna też przez ciekawość Sad i moja przyjaciółka od czasu do czasu sobie wypije.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5302 : 2014-09-15, 16:53:21 »

Wspomaganie jest dla tych, co nie umieją jeść, trenować i odpoczywać Cool
Suplementy sportowe to rafinaty, które dają tylko wypływ gotówki z portfela jelenia, a ich działanie jest udowodnione tylko w badaniach sponsorowanych, przez tych, do których ta gotówka trafia...
Wielcy kulturyści, czy fajterzy, którzy reklamują te dietetyczne cuda, sami ich nie używają, możesz być pewna.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5303 : 2014-09-15, 20:28:48 »

Jestem pewna, bo kłują somatotropinę z T3, insuliną i testosteronem.  Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5304 : 2014-09-15, 20:44:20 »

Jestem pewna, bo kłują somatotropinę z T3, insuliną i testosteronem.  Confused
Oczywiście, bo mają z tego kasę.
A jej ilość zależy od tego jak dobrze wyglądają, a wygląd z kolei od tzw. "czystej diety" zwłaszcza w sezonie.
Nie ma w niej miejsca na "meal replacement" z serwatki i jakieś g... w żelowych kapsułkach...

Praktycznie cały rynek suplementów to niedziałającą ściema.
Zwłaszcza ostatnio modne "boostery testosteronu" to śmiech na sali, bo niczego nie boostują, a już na bank testosteronu, zwykłe przysiady z obciążeniem są lepszym boosterem Very Happy

Jest kilka działających supli, ale tylko dotąd, dokąd je się stosuje, jak kremy "przeciwzmarszczkowe".
Ale przygoda, to przygoda, spróbujesz, przekonasz się sama, że długofalowo, tylko trening, dieta i regeneracja ma jakieś większe znaczenie. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5305 : 2014-09-15, 21:35:13 »

Jasne.
Ale kreatynę póki co biorę. A reszta jak zwykle czyli separatorna śmietana, jajka od baby i sało. Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5306 : 2014-09-15, 21:46:08 »

Jasne.
Ale kreatynę póki co biorę. A reszta jak zwykle czyli separatorna śmietana, jajka od baby i sało. Laughing Laughing
Kreatyna działa, zwłaszcza jak je się mało mięsa i wywarów, BCAA nie mam pewności czy na LCHF cokolwiek dadzą, serwatka tylko niepotrzebnie podbija białko, a to tylko białko, bez "tego czegoś", jak mówi Admin Very Happy
Ja najmilej wspominam kozieradkę, to tuczne ziółko używane do wzmacniania rachitycznych cieląt i prosiąt, w czasch kiedy antybiotyki i witaminy nie były tak popularne.
Po nasyceniu kozieradką organizmu czuć było moc i szybką regenerację oraz lepsze wykorzystanie pokarmu.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5307 : 2014-09-15, 21:56:51 »

Kozieradkę znam i zawsze lubiłam. Daje moc? Shocked  Coś takiego. Shocked
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5308 : 2014-09-15, 22:17:04 »

Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica: nasiona kozieradki - 2 części, nasiona wiesiołka - 1 część, korzeń żywokostu - 1 część, korzeń mydlnicy - 1 część, ziele rdestu ptasiego - 1 część, ziele lebiodki - 2 części, ziele lucerny (lub nasiona soi) - 2 części, plecha morszczynu Fucus lub listownicy Laminaria - 1 cz. Surowce wymieszać, w razie potrzeby przemielić. Na każde pół szklanki mieszanki roślinnej dać 200 ml gorącego alkoholu 40-60% (rozcieńczony spirytus, wódka czysta). Odstawić w zamkniętym słoju na 7-10 dni, przefiltrować. Na każde 100 ml uzyskanego wyciągu ziołowego dać 100 ml miodu, 4 łyżki pyłku kwiatowego, 4 rozgniecione drażetki Vitaralu, 2 żółtka jaja kurzego oraz witaminę E w kroplach (10 ml). Składniki wymieszać bardzo starannie. Zażywać 2 razy dziennie po 3 łyżki. Równocześnie przyjmować odżywkę aminokwasową (np. Salvimulsin MCT 800, ProSobee 1, 2, Proten Plus). Do preparatu można dodać także płynny wyciąg z aloesu (lub sok aloesowy), albo też sok (nalewkę) z babki lub pokrzywy, które działają stumulująco i aktywująco na układ immunologiczny i procesy syntezy białek (na podaną proporcję - 50 ml) oraz procesy hemopoezy (tworzenia krwi). Mikstura pobudza syntezę białek tkanki łącznej i mięśniowej, zwiększa retencję azotu, przyśpiesza regenerację wszystkich tkanek, działa odżywczo, wzmacniająco i odtruwająco. Składnikami czynnymi są prekursory sterydowe, flawonoidy, sitosterole, aminy, aminokwasy, fosfolipidy, terpenowe i sterolowe aktywatory uwalniania liberyn oraz hormonów sterydowych. Nie wywołuje objawów ubocznych. U kobiet nasila laktację.
http://luskiewnik.strefa.pl/farmakologia/trigonella.htm
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5309 : 2014-09-16, 06:43:47 »

Kozieradkę znam i zawsze lubiłam. Daje moc? Shocked  Coś takiego. Shocked
Cyt:
"Działania niepożądane.

U niektórych osób pod wpływem przetworów z kozieradki pot i łój przybiera kozi zapach." Confused Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5310 : 2014-09-16, 06:44:48 »

Naturalna mikstura pobudzająca wzrost masy mięśniowej - Mixtura anabolica: nasiona kozieradki - 2 części, nasiona wiesiołka - 1 część, korzeń żywokostu - 1 część, korzeń mydlnicy - 1 część, ziele rdestu ptasiego - 1 część, ziele lebiodki - 2 części, ziele lucerny (lub nasiona soi) - 2 części, plecha morszczynu Fucus lub listownicy Laminaria - 1 cz. Surowce wymieszać, w razie potrzeby przemielić. Na każde pół szklanki mieszanki roślinnej dać 200 ml gorącego alkoholu 40-60% (rozcieńczony spirytus, wódka czysta). Odstawić w zamkniętym słoju na 7-10 dni, przefiltrować. Na każde 100 ml uzyskanego wyciągu ziołowego dać 100 ml miodu, 4 łyżki pyłku kwiatowego, 4 rozgniecione drażetki Vitaralu, 2 żółtka jaja kurzego oraz witaminę E w kroplach (10 ml). Składniki wymieszać bardzo starannie. Zażywać 2 razy dziennie po 3 łyżki. Równocześnie przyjmować odżywkę aminokwasową (np. Salvimulsin MCT 800, ProSobee 1, 2, Proten Plus). Do preparatu można dodać także płynny wyciąg z aloesu (lub sok aloesowy), albo też sok (nalewkę) z babki lub pokrzywy, które działają stumulująco i aktywująco na układ immunologiczny i procesy syntezy białek (na podaną proporcję - 50 ml) oraz procesy hemopoezy (tworzenia krwi). Mikstura pobudza syntezę białek tkanki łącznej i mięśniowej, zwiększa retencję azotu, przyśpiesza regenerację wszystkich tkanek, działa odżywczo, wzmacniająco i odtruwająco. Składnikami czynnymi są prekursory sterydowe, flawonoidy, sitosterole, aminy, aminokwasy, fosfolipidy, terpenowe i sterolowe aktywatory uwalniania liberyn oraz hormonów sterydowych. Nie wywołuje objawów ubocznych. U kobiet nasila laktację.
http://luskiewnik.strefa.pl/farmakologia/trigonella.htm

Nieoceniony p.Różański. Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5311 : 2014-09-16, 07:55:23 »

Tak, papcio Różański kocha roślinki, ale akurat na mnie kozieradka działa i nie czuć za bardzo kózką Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5312 : 2014-09-16, 07:56:53 »

Tak, papcio Różański kocha roślinki, ale akurat na mnie kozieradka działa i nie czuć za bardzo kózką Very Happy
Chyba kozłem. Laughing Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5313 : 2014-09-16, 08:01:31 »

Kózką, i to młodą, starym capem, to chyba po roku suplementacji Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5314 : 2014-09-16, 08:04:48 »

Kózką, i to młodą, starym capem, to chyba po roku suplementacji Very Happy
Niech będzie, że nie capi. Laughing Laughing Laughing
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5315 : 2014-09-16, 08:07:58 »

Dasna,
ćwiczysz dla swojego zdrowia, czy z innych powodów?  Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5316 : 2014-09-16, 08:10:17 »

Dasna,
ćwiczysz dla swojego zdrowia, czy z innych powodów?  Rolling Eyes
Dla wyniku, ćwiczy się dla wyniku!
administ
Go

Email
« Odpowiedz #5317 : 2014-09-16, 08:12:45 »

A jeśli tak, to bardzo nieprofesjonalne podejście, jak na ćwiczenia dla wyniku.
Więcej koksu, więcej koksu!  Cool
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #5318 : 2014-09-16, 08:14:34 »

Laughing Laughing
Pomyślę. Rolling Eyes Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #5319 : 2014-09-16, 08:15:02 »

Spokojnie, rozkręci się Very Happy
Strony: 1 ... 261 262 263 264 265 [266] 267 268 269 270 271 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.041 sekund z 20 zapytaniami.