forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 13:44:02

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669859 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 302 303 304 305 306 [307] 308 309 310 311 312 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3651681 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #6120 : 2014-11-17, 15:13:16 »

Laughing Mogłabym Gavrocha zdiagnozować... Cool
Hm? Ale nie wiem czy jego by to tak uspokoiło jak mnie? Laughing Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72271

« Odpowiedz #6121 : 2014-11-17, 16:00:29 »

Na dwoje babka wróżyła... Rolling Eyes Cool Laughing

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6122 : 2014-11-17, 16:28:03 »

Laughing
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6123 : 2014-11-17, 18:05:50 »

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6124 : 2014-11-17, 19:22:45 »

Dasna, tu ładnie widać, jak mu z wysiłku naczynia w oczach poszły:
http://youtu.be/cCRs9ptAXlI
Znalazłam komentarze na forum powerliftingu.

"Ryan Kennelly. He had a bloody nose while benching and it ran all over his face. His eyes weren't bleeding.

His girlfriend is Kara Bohigan, a powerlifter."

A więc "tylko" z nosa.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6125 : 2014-11-17, 19:36:39 »

Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6126 : 2014-11-18, 14:45:46 »

Dzisiaj
1.Rozgrzewka, rozciąganie
2.Protiażka podrzutowa + wyciskanie nad głowę 1 x 5  15 kg
                                                                   5x5   20 kg
3.Zarzut na klatkę  1 x 5  15 kg,
                          1 x 3  20 kg
4.Ciąg podrzutowy 3 x 5  35 kg
5.Przysiady tylne  5 x 5   30kg
6.Pompki z kolan po podpórkach  3 x 10
7.Brzuszki różne
8.Rower  10 min.

Lekki trening i wszystko byłoby fajnie, gdyby Wiktor nie wystartował do mnie z jakimiś pretensjami, że on tu nie jest od podawania mi talerzy, że ja mruknęłam na niego jakby był od podawania talerzy, że on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia a ja dzisiaj bez uśmiechu, poważna. Taki trening to stres, należy się uśmiechać. Shocked Shocked
Fakt, nie miałam dzisiaj humoru, bo mam różne sprawy, ale w życiu nie potraktowałabym nikogo jakoś tak z góry. No, potem się tłumaczył mentalnością różną, i że pracuje od 7.00, ale popsuł mi humor do reszty. I z treningu wyszłam niezadowolona. Az mi sie odechciało z nim pracować. Confused
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #6127 : 2014-11-18, 15:04:01 »

"Ryan Kennelly. He had a bloody nose while benching and it ran all over his face. His eyes weren't bleeding.

A więc "tylko" z nosa.
Ta, a sam Kennelly zapytany o swoją siłę i wygląd, odpowiada: dieta i trening Wink
A na pytanie dlaczego schudł 70 funtów podczas pobytu w więzieniu, powiedział, że więzienny wikt mu nie służył... Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6128 : 2014-11-18, 15:09:40 »

A więc "tylko" z nosa.
Ta, a sam Kennelly zapytany o swoją siłę i wygląd, odpowiada: dieta i trening Wink
A na pytanie dlaczego schudł 70 funtów podczas pobytu w więzieniu, powiedział, że więzienny wikt mu nie służył... Very Happy

Znaczy, jednak oczka mało co mu nie wypłynęły? Rolling Eyes
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6129 : 2014-11-18, 15:21:27 »

Dasna, akurat wam się linie wykresów biometrycznych skrzyżowały.
Jutro, pojutrze to się rozejdzie, tylko pogadać musita Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6130 : 2014-11-18, 15:27:07 »

Dasna, akurat wam się linie wykresów biometrycznych skrzyżowały.
Jutro, pojutrze to się rozejdzie, tylko pogadać musita Very Happy
Confused
Może, choć widzę, że on uznał sprawę za załatwioną.
Owszem przejdzie mi, ale na dzisiaj wkurzona jestem na niego solidnie.Co to ja mam obowiązek uśmiechać się. Confused
administ
Go

Email
« Odpowiedz #6131 : 2014-11-18, 15:33:44 »

on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia...

O proszę!  Shocked
Co za miłe i szczere wyznanie!  Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #6132 : 2014-11-18, 15:35:45 »

Co to ja mam obowiązek uśmiechać się. Confused

Jak golenie gryfem przeorałaś do krwi, to niekoniecznie!  Wink Mr. Green
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6133 : 2014-11-18, 15:36:52 »

A więc "tylko" z nosa.

Pewności nie ma, wyjaśnienie z nosem też jest prawdopodobne...
Ale raz widziałem coś takiego, tylko z jednego oka u Magnussona chyba, jak jeszcze Pudzian był popularny i dzięki niemu zawody strongman.
Nie trzeba wiele krwi, by bardzo dramatycznie to wyglądało.
A krwawe wylewy do gałki ocznej znacznie częściej.

Sam kiedyś, po bardzo ciężkich i o dużej objętości ciągach, bardzo się przestraszyłem, gdy zacząłem sikać krwią Shocked
Poleciałem szybko na górę, gdzie gabinet miał lekarz sportowy i mi to ładnie wytłumaczył, uspokajając.
Otóż, do pęcherza moczowego uchodzi żyła, która podczas dużego wysiłku zaczyna "przeciekać" i smuży krwią.
Podobno bardzo częste to jest u sprinterów.
Trzeba wziąć tydzień wolnego i dużo pić by zakażenia nie było i wszystko wraca do normy. Very Happy
Jednak trzeba pamiętać, że sporty siłowe bez wątpienia należą do sportów ekstremalnych, zwłaszcza na pewnym poziomie.
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6134 : 2014-11-18, 15:38:24 »

on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia...

O proszę!  Shocked
Co za miłe i szczere wyznanie!  Wink
Confused
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6135 : 2014-11-18, 15:42:43 »

A więc "tylko" z nosa.

Pewności nie ma, wyjaśnienie z nosem też jest prawdopodobne...
Ale raz widziałem coś takiego, tylko z jednego oka u Magnussona chyba, jak jeszcze Pudzian był popularny i dzięki niemu zawody strongman.
Nie trzeba wiele krwi, by bardzo dramatycznie to wyglądało.
A krwawe wylewy do gałki ocznej znacznie częściej.

Sam kiedyś, po bardzo ciężkich i o dużej objętości ciągach, bardzo się przestraszyłem, gdy zacząłem sikać krwią Shocked
Poleciałem szybko na górę, gdzie gabinet miał lekarz sportowy i mi to ładnie wytłumaczył, uspokajając.
Otóż, do pęcherza moczowego uchodzi żyła, która podczas dużego wysiłku zaczyna "przeciekać" i smuży krwią.
Podobno bardzo częste to jest u sprinterów.
Trzeba wziąć tydzień wolnego i dużo pić by zakażenia nie było i wszystko wraca do normy. Very Happy
Jednak trzeba pamiętać, że sporty siłowe bez wątpienia należą do sportów ekstremalnych, zwłaszcza na pewnym poziomie.
Hm, zwłaszcza, że Kenelly dostał 10 miesięcy za rozprowadzania sterydów( patrz: sam używa) i jego układ krwionośny jest pewnie osłabiony.
Dobrze, że był to lekarz sportowy. Zwykły chyba by zabronił dalszych treningów w ogóle i zaczęły by się korowody po innych lekarzach.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6136 : 2014-11-18, 15:55:53 »

SAA "zagęszczają krew" przez wzrost składników morfotycznych, więc ciśnienie rośnie, by ją skutecznie rozprowadzać.
Zmieniają też stosunek hdl/ldl i trójglicerydy, więc światło naczyń i ich ściany mogą być słabsze.
Objadanie się, brak aerobiku i wielkie ciężary, którymi się operuje, też nie pomagają układowi krążenia.

Ten nasz lekarz, chyba Doroszewski (był z chłopakami w Seulu) był naprawdę niezły, zafascynowany medycyną wojenną i polową, opowiadał bardzo ciekawe rzeczy, które trudno usłyszeć od przeciętnego przedstawiciela tego zawodu Very Happy
Zwłaszcza, gdy sobie z trenerami chlapnęli "na rozszerzenie naczyń" Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6137 : 2014-11-18, 16:08:53 »

SAA "zagęszczają krew" przez wzrost składników morfotycznych, więc ciśnienie rośnie, by ją skutecznie rozprowadzać.
Zmieniają też stosunek hdl/ldl i trójglicerydy, więc światło naczyń i ich ściany mogą być słabsze.
Objadanie się, brak aerobiku i wielkie ciężary, którymi się operuje, też nie pomagają układowi krążenia.

Ten nasz lekarz, chyba Doroszewski (był z chłopakami w Seulu) był naprawdę niezły, zafascynowany medycyną wojenną i polową, opowiadał bardzo ciekawe rzeczy, które trudno usłyszeć od przeciętnego przedstawiciela tego zawodu Very Happy
Zwłaszcza, gdy sobie z trenerami chlapnęli "na rozszerzenie naczyń" Wink
Czyli może chlapnięcie jest pomocne? Rolling Eyes
50 ml koniaku przed startem?  Very Happy

Patrzyłam wczoraj na +105 kg. Jedni ładni ładniej zbudowani, drudzy mniej, ale ....brzuchy. Brzuchy ponad pasami. Wszyscy.
Brzuchów nie mają ( nie wszyscy) do 105 kg potem brzuchy.
Natomiast niektórzy są fantastycznie rozciągnięci. To tak a propos objadania się i braku aerobiku.
I jeszcze jedno Amerykanie dużo robią hałasu , ciężary, siłownie, nowe urządzenia a w Ałmaty występowała tylko chyba jedna Amerykanka i to trenowana przez naszego Z.Smalcerza.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6138 : 2014-11-18, 16:47:05 »

W najwyższej kategorii wagowej, bez górnego limitu wagi, zawodnicy często ważą 120-130 kilo.
Kto im zabroni? Laughing
Niektórzy twierdzą, że każda ilość sprężystej tkanki pomaga w dźwiganiu.
To może być prawdziwe dla podrzutu, dla rwania niekoniecznie.
Na pewno pomaga sama waga ciała, im mniejsza różnica między podnoszonym ciężarem a wagą podnoszącego, tym łatwiej.

U nas był taki Antek, którego potem ciężki wypadek samochodowy wykluczył ze sportu, chodził w wadze +105, a ważył 135-140 kg.
Potężny facet, jak baobab Very Happy
Silny jak tur, 220 kilo rwał, a przy tym zaskakująco sprawny, rozciągnięty, szybki i giętki.
Jak graliśmy w halówkę po treningu, a Antek stał na bramce, nie było mowy, by coś wpuścił w siatkę Very Happy
Po schodach wchodził na rękach na 2 piętro i podciągał się 12 razy na drążku!
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6139 : 2014-11-18, 17:09:33 »

Pewnie, mogą i ważą po 140 kg. Tylko wyglądają jakoś, szczególnie Egipcjanie czy Irańczycy,  na po prostu opasłych.Ja rozumiem chłop jak tur, ale nie w stylu sumo. Koliduje mi to z obrazem zdrowia i siły. Poza tym z ich chodu wynika , że mają chyba płaskostopie? Shocked

Jednak niższe kategoria wagowe są (nie wszyscy) zgrabniejsze.Choć to też nie do końca. Hm?
Nie umniejsza to mojej miłości do PC i sztangi, ale mam takie obserwacje. Very Happy
Strony: 1 ... 302 303 304 305 306 [307] 308 309 310 311 312 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.043 sekund z 20 zapytaniami.