forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 23:55:20

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669867 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3653047 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #6900 : 2015-01-09, 17:19:38 »

Jak Cię jeszcze trochę Admin podmotywuje, to będziesz ze sztangą ostro podskakiwać - jak śledź na piasku... Cool Laughing

A widzisz, wiedziałem, jak Cię zmotywować!  Very Happy
Z Dasną też sobie poradzę!  Wink Mr. Green

Jakieś sztuczki i maniupulacje na ludziach przeprowadzasz? Eksperymenty? Shocked Twisted Evil Mr. Green
Shocked dr Moreau? Shocked
 Laughing
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #6901 : 2015-01-09, 17:46:17 »

Czyli powtarzalność kuleje Very Happy
Nic dziwnego, skoro to Twój maks i emocje straszne, na pewno myślisz o ścieżce sztangi, sekwencji ruchu, napinaniu mięśni w idealnej kolejności, podbiciu, zarzuceniu, podrzuceniu...

No. Confused
No i dobra, wizualizuj sobie, ale poza salą treningową, to naprawdę działa.
Możesz poczytać o wizualizacji.
A na treningu, przed podejściem, postaraj się "oczyścić umysł" i zdać się na wpojony schemat ruchu.
Niech ciało zareaguje samo.

Wyniki podopiecznego są w pewnym sensie miarą skuteczności trenera, dlatego ci, zwłaszcza przed sprawdzianami, trochę panikują i mocniej poszturchują.
To zrozumiałe.
Ale musi być zrozumiałe też to, że Ty nie jesteś jednorazówką, a imprez przed Tobą od pyty i trochę.
Dlatego, to Ty wyznaczasz linię, poza którą już nie dajesz się mocniej dopingować, bo przygotowanie się do zawodów to jedno, a zabijanie się na treningach to drugie. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6902 : 2015-01-09, 17:56:09 »

Czyli powtarzalność kuleje Very Happy
Nic dziwnego, skoro to Twój maks i emocje straszne, na pewno myślisz o ścieżce sztangi, sekwencji ruchu, napinaniu mięśni w idealnej kolejności, podbiciu, zarzuceniu, podrzuceniu...

No. Confused
No i dobra, wizualizuj sobie, ale poza salą treningową, to naprawdę działa.
Możesz poczytać o wizualizacji.
A na treningu, przed podejściem, postaraj się "oczyścić umysł" i zdać się na wpojony schemat ruchu.
Niech ciało zareaguje samo.

Wyniki podopiecznego są w pewnym sensie miarą skuteczności trenera, dlatego ci, zwłaszcza przed sprawdzianami, trochę panikują i mocniej poszturchują.
To zrozumiałe.
Ale musi być zrozumiałe też to, że Ty nie jesteś jednorazówką, a imprez przed Tobą od pyty i trochę.
Dlatego, to Ty wyznaczasz linię, poza którą już nie dajesz się mocniej dopingować, bo przygotowanie się do zawodów to jedno, a zabijanie się na treningach to drugie. Very Happy
OK. Poniała. Cool
Kontroluję sytuację a przynajmniej mam taką nadzieję. Kątem oka dostrzegam, że Wiktor też się pilnuje. Dwie "wymiany poglądów" mamy za sobą, więc trochę widać, że ani on, ani ja tacy spolegliwi nie jesteśmy. Laughing Laughing

Wizualizacje znam. Z życia i zawodowo. Niemniej przypomnieć sobie nie zawadzi. Wink
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6903 : 2015-01-09, 18:37:14 »

Ja pewnie zawsze stosowałem wizualizacje mniej lub bardziej świadomie, ale na serio zainteresowałem się nimi, kiedy moje wyciskanie żołnierskie utkwiło w martwym punkcie.
Nic co przychodziło mi do głowy nie działało, aż zacząłem 3 razy dziennie wyobrażać sobie jak wyciskam przez kilka minut.
A na treningu robiłem sobie "pustkę w głowie" i...w końcu ruszyło!
Okazało się, że potrzebowałem specyficznego ustawienia łokci, żeby wykorzystać tricepsy przy przekraczaniu "martwego punktu". Very Happy
A ja świadomie blokowałem to instynktowne ustawienie, bo wierzyłem wtedy w "prawidłową technikę".
Można powiedzieć, że przez trzynaście lat wyciskałem nieprawidłowo i nagle olśnienie i powrót progresu obciążeń. Laughing

Tą samą technikę wykorzystałem potem w martwym ciągu, kiedy chwyt mi puszczał.
"Samo" wyszło, że muszę tak ustawiać dłonie na sztandze, by największy jej nacisk przypadał na nasadę kciuka. Very Happy
Wtedy u mnie dłoń dostaje "szczękościsku". Laughing

Bardzo często, czytając wywiady z doświadczonymi zawodnikami, zauważamy, że temu czy innemu zrozumienie kluczowego elementu ustawienia ciała zajmowało kilka, kilkanaście lat!
Więc miej cierpliwość dziewczyno. Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6904 : 2015-01-09, 19:22:22 »

Ja pewnie zawsze stosowałem wizualizacje mniej lub bardziej świadomie, ale na serio zainteresowałem się nimi, kiedy moje wyciskanie żołnierskie utkwiło w martwym punkcie.
Nic co przychodziło mi do głowy nie działało, aż zacząłem 3 razy dziennie wyobrażać sobie jak wyciskam przez kilka minut.
A na treningu robiłem sobie "pustkę w głowie" i...w końcu ruszyło!
Okazało się, że potrzebowałem specyficznego ustawienia łokci, żeby wykorzystać tricepsy przy przekraczaniu "martwego punktu". Very Happy
A ja świadomie blokowałem to instynktowne ustawienie, bo wierzyłem wtedy w "prawidłową technikę".
Można powiedzieć, że przez trzynaście lat wyciskałem nieprawidłowo i nagle olśnienie i powrót progresu obciążeń. Laughing

Tą samą technikę wykorzystałem potem w martwym ciągu, kiedy chwyt mi puszczał.
"Samo" wyszło, że muszę tak ustawiać dłonie na sztandze, by największy jej nacisk przypadał na nasadę kciuka. Very Happy
Wtedy u mnie dłoń dostaje "szczękościsku". Laughing

Bardzo często, czytając wywiady z doświadczonymi zawodnikami, zauważamy, że temu czy innemu zrozumienie kluczowego elementu ustawienia ciała zajmowało kilka, kilkanaście lat!
Więc miej cierpliwość dziewczyno. Wink
Mmmm. zgadza się. Wiem o czym piszesz.
Ja już zmieniłam ustawienie ciała i pozycję głowy.
Na dzisiaj chcę pewnie zrobić kwalifikację. 65 kg. 25 kg + 40 kg. Ale to do czerwca.
W Polsce 25-26 kwietnia. A tam mogę "tylko" wystąpić. Choć to 40 kg jest w zasięgu. Na zawodach to jeszcze adrenalina. Bywa , że mam wtedy jakby podwójna koncentracje , power i "pustkę". Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6905 : 2015-01-09, 19:44:14 »

Dwa dobre miesiące przygotowań.
Jeśli się nie zajedziesz, ani nie złapiesz poważniejszej kontuzji, to 70-75kg masz w kieszeni, ale na treningu.
Bo zawody to inna bajka, a siebie jeszcze nie znasz na zawodach, niektórym dodają one skrzydeł, ale większość osób kilka pierwszych imprez kładzie z kretesem. Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6906 : 2015-01-09, 19:48:06 »

Dwa dobre miesiące przygotowań.
Jeśli się nie zajedziesz, ani nie złapiesz poważniejszej kontuzji, to 70-75kg masz w kieszeni, ale na treningu.
Bo zawody to inna bajka, a siebie jeszcze nie znasz na zawodach, niektórym dodają one skrzydeł, ale większość osób kilka pierwszych imprez kładzie z kretesem. Very Happy
Będę uważać. Tak, kontuzja wybitnie nie jest mi potrzebna.
No, to się sprawdzę.
Kobiet w Polsce w Masters prawie nie ma, więc może zajmę I miejsce. Laughing Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72273

« Odpowiedz #6907 : 2015-01-09, 20:16:23 »

To tak jak były zawody Ruskich z Amerykańcami. Ruski przegrały i podały w swojej prasie, że zajęli zaszczytne drugie miejsce, a Amerykańce byli dopiero na przedostatniej pozycji... Cool Laughing

MariuszM
Go

Email
« Odpowiedz #6908 : 2015-01-09, 20:17:00 »

Very Happy
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6909 : 2015-01-09, 20:22:32 »

To tak jak były zawody Ruskich z Amerykańcami. Ruski przegrały i podały w swojej prasie, że zajęli zaszczytne drugie miejsce, a Amerykańce byli dopiero na przedostatniej pozycji... Cool Laughing
Laughing Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72273

« Odpowiedz #6910 : 2015-01-09, 20:25:15 »

Statystyka Ci (jak cyganka) prawdę powie... Laughing

administ
Go

Email
« Odpowiedz #6911 : 2015-01-09, 20:31:54 »

Ale ten zgięty łokieć, technika do tego, choć z drugiej strony, jak Dasna załapie atmosferę zawodów, to kto wie, co będzie?  Shocked
Może nawet w TV pokażą?  Rolling Eyes Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6912 : 2015-01-09, 20:35:17 »

Ale ten zgięty łokieć, technika do tego, choć z drugiej strony, jak Dasna załapie atmosferę zawodów, to kto wie, co będzie?  Shocked
Tylko nie w TV i takie tam inne, bo już słyszę " ooooo, w takim wieku, jaka forma" itd, itp. Po prostu sędziwa babuszka jak sie trzyma. A w życiu. Ja pie....ę. Mad Proszę o wybaczenie, ale mam to w d...e. Confused
administ
Go

Email
« Odpowiedz #6913 : 2015-01-09, 20:37:09 »

Tylko się nie przyznawaj, że "na Kwaśniewskim", jakby pytali!  Shocked
Trzeba dbać o cenę jajek...  Wink Mr. Green
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57222

« Odpowiedz #6914 : 2015-01-09, 20:40:05 »

Spoko ceny jajek OSO na szczęście pilnuje. Wink
administ
Go

Email
« Odpowiedz #6915 : 2015-01-09, 20:41:04 »

Laughing
Najlepiej to mówić, że 5*wio i witamina D3 w kapsułkach...  Wink Mr. Green
Maniek
Jr. Member
**
wiadomoci: 4136

« Odpowiedz #6916 : 2015-01-09, 20:50:54 »

Spoko ceny jajek OSO na szczęście pilnuje. Wink

Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #6917 : 2015-01-10, 15:38:32 »

Tylko nie w TV i takie tam inne, bo już słyszę " ooooo, w takim wieku, jaka forma" itd, itp. Po prostu sędziwa babuszka jak sie trzyma. A w życiu. Ja pie....ę. Mad Proszę o wybaczenie, ale mam to w d...e. Confused

Dobrze, że nie o zrozumienie. Laughing Laughing Laughing Wink
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #6918 : 2015-01-10, 17:16:09 »

Dzisiaj:

1.Rozgrzewka, rozciąganie
2.Protiażka na klatkę.  1 x 2  25 kg
                              3 x 2   30 kg
3.Podrzut z klatki na nożyce  1 x 2 20 kg
                                        1 x 2  25 kg
                                        1 x 1  30 kg
                                        1 x 1  35 kg
                                        1 x 1 40 kg - lekko
4.Przysiady tylne    1 x 3  45 kg
                           1 x 2 50 kg
                           1 x 2 55 kg   lekko
                           1 x 1 60 kg
5.Podciąganie na maszynie  3 x 10 wąskim podchwytem
6.Brzuszki 3 x 15
7.Rower 10 min.
Cały trening zmieścił się w 50 min. Shocked I jestem zupełnie nie zmęczona.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #6919 : 2015-01-10, 17:21:29 »

I tak ma być, po prysznicu masz mieć ochotę wrócić i zrobić drugie tyle Very Happy
Siady bardzo ładne i 40 się nie boisz już na górze, dobrze, dobrze, pszepani...
Strony: 1 ... 341 342 343 344 345 [346] 347 348 349 350 351 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.064 sekund z 20 zapytaniami.