Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3644829 razy)
|
|
Gavroche
|
Właśnie i mnie pora zakończyć pewien etap. Hurra optymizmu. Potrenowałam na maksymalnym zmęczeniu, potrenowałam poprzednio 10 dni pod rząd. Teraz pora wejść w fazę treningu co 2-3 dzień. Albo 2 dni pod rząd i dzień przerwy. Jeszcze mam pewien plan co do Polski. Może się nie spodobać, ale zauważyłam, że jak się podpompowałam to miałam potem większą chęć i siłę do treningu. W tej chwili myślę , że doszłam do potrzeby zmiany bodźca. Tak czuję. Trójboistom po zakończonym cyklu siłowym czasem wrzuca się treningi 12 powtórzeń na 6 tygodni i potem stopniowo schodzi, zwiększając ciężary...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
3x3 martwego na 75kg, ładnie. Przerwy dobrze robią, a i werwy więcej do dźwigania. Ja jestem drugi tydzień na 2 sesjach tygodniowo i bardzo sobie chwalę, waga w górę, lustro bardzo dobrze, podczas treningu grawitacja prawie nie działa, za to sesja zajmuje z 1,5h, to dużo jak na mnie. Kolega, z którym raz w miesiącu trenuję, też właśnie zmienił system na 4on, 3off i wyniki poszły w górę. Czyli dajesz mięśniom odpocząć. Jak sam nauczałeś mnie. I Ty zwolennik regeneracji trenowałeś dzień w dzień. Ale to były krótkie, 20-30 minutowe sesje. Poza tym to wszystko zależy od wielu czynników, ja mam już doświadczenie w odbieraniu sygnałów z ciała. Myślę, że Tobie też nieźle to wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
3x3 martwego na 75kg, ładnie. Przerwy dobrze robią, a i werwy więcej do dźwigania. Ja jestem drugi tydzień na 2 sesjach tygodniowo i bardzo sobie chwalę, waga w górę, lustro bardzo dobrze, podczas treningu grawitacja prawie nie działa, za to sesja zajmuje z 1,5h, to dużo jak na mnie. Kolega, z którym raz w miesiącu trenuję, też właśnie zmienił system na 4on, 3off i wyniki poszły w górę. Czyli dajesz mięśniom odpocząć. Jak sam nauczałeś mnie. I Ty zwolennik regeneracji trenowałeś dzień w dzień. Ale to były krótkie, 20-30 minutowe sesje. Poza tym to wszystko zależy od wielu czynników, ja mam już doświadczenie w odbieraniu sygnałów z ciała. Myślę, że Tobie też nieźle to wychodzi. Krótkie, ale intensywne. Jeśli dochodzą ciągi dynamiczne, to już wiem, że pobór energii jest po prostu zabójczy. W jednym momencie zmobilizować wszystkie mięśnie, to jest niesamowite. Tak wyzwolic energie nie jest łatwo. Przy girjach masz to samo .
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Właśnie i mnie pora zakończyć pewien etap. Hurra optymizmu. Potrenowałam na maksymalnym zmęczeniu, potrenowałam poprzednio 10 dni pod rząd. Teraz pora wejść w fazę treningu co 2-3 dzień. Albo 2 dni pod rząd i dzień przerwy. Jeszcze mam pewien plan co do Polski. Może się nie spodobać, ale zauważyłam, że jak się podpompowałam to miałam potem większą chęć i siłę do treningu. W tej chwili myślę , że doszłam do potrzeby zmiany bodźca. Tak czuję. Trójboistom po zakończonym cyklu siłowym czasem wrzuca się treningi 12 powtórzeń na 6 tygodni i potem stopniowo schodzi, zwiększając ciężary... No, to u mnie jakaś wewnętrzna potrzeba się zrodziła szybkich pompowań, znów na ciężarze minimalnym i potem trochę większym. No i stretching. On jest odprężający. Tak , zmiana bodźcowania. Odświeżenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|