Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3612628 razy)
|
Dasna
Go
|
Czy z jakimiś znajomymi z FB? Ze mną, postanowiłem Daśnie dopingować osobiście... Nieee, poważnie?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wiktor stwierdził, że przyszła pora na zmianę treningów. Siłę już wypracowaliśmy. Teraz technika, technika, technika.
1.Rozgrzewka, rozciąganie. 2.Rwanie klasyczne 5 x 1 20 kg 10x 1 25 kg 4 x 1 27 kg 5 x 1 20 kg 3.Ciąg rwaniowy 5 x 3 54 kg 4. Przysiady przednie, pełne, głębokie, tyłek prawie na ziemi. Łokcie wysoko. 5 x 2 35 kg 1 x 2 37 kg 1 x 1 40 kg 1 x 1 45 kg 5 x 1 35 kg. 5. Brzuszki - wstawianie z ziemi 3 x 15 6.Cardio 5 min.Rower.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rwanie nie jest moja najmocniejszą stroną. Viktor wie co mówi, bo do tej pory , mówią na niego Mister Rywok. Mam dobry podrzut. Ale , to tym bardziej mnie motywuje do pracy nad rwaniem. Na ten moment powinnam rwać 30 kg lekko, ale błędy techniczne to psują.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Duża ilość serii, to dobra synchronizacja elementów ruchu, fajnie. Nie martw się, u mnie też rwanie było cięęęężkie, potem było już trochę lepiej, ale i tak zawsze lubiłem bardziej podrzut....
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Duża ilość serii, to dobra synchronizacja elementów ruchu, fajnie. Nie martw się, u mnie też rwanie było cięęęężkie, potem było już trochę lepiej, ale i tak zawsze lubiłem bardziej podrzut.... Nic to, pracuję A przysiad poprawiłam bardzo, bardzo. Viktor dzisiaj powiedział, to jest prawidłowy, ciężkoatletyczny przysiad a nie jakieś kucanki. Ale i technikę przysiadu trenowałam w Polsce w płaskim obuwiu. I z rękoma w górze do rwania.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Czy z jakimiś znajomymi z FB? Ze mną, postanowiłem Daśnie dopingować osobiście... Masz Facebooka? A skąd, wystarczy jak mnie MS i Gooogle podgląda...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Viktor dzisiaj powiedział, to jest prawidłowy, ciężkoatletyczny przysiad a nie jakieś kucanki. Ale i technikę przysiadu trenowałam w Polsce w płaskim obuwiu. I z rękoma w górze do rwania. Ło Matko U Wiktora trenowałaś przysiad w szpilkach, czy na koturnach? I nie zauważył?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu! Ja Cię proszę, Ty nie rwij tych złych owoców!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj , jak zwykle rozgrzewka i rozciąganie i 1.Protiażka rwaniowa 5 x 1 20 kg, 7 x 1 25 kg, 1 x 1 27 kg i oczywiście dla Viktora niepojęte znowu, jak przy takiej protiażce ja nie rwę śmiechem 30 kg. :?Dla mnie też. 2.Wycisko- podrzut zza głowy w chwycie rwaniowym 3 x 3 25 kg, 2 x 1 30 kg, 5 x 2 32 kg 3.Przysiady w nożycach 5 x 5 35 kg 4.Brzuszki , ręce -piłka - nogi 3 x 20 5.Cardio 5 min. A rezultaty Viktora, bo tak dzisiaj rozmawialiśmy to 212 kg podrzut, 191 kg rwanie. Karierę zakończył w 2007 r. A szkoda, ale układy, układziki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W jakiej wadze chodził, +90?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Są trzy: 94, 105 i ponad 105. Ile mówiłaś, że waży teraz, 120?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Są trzy: 94, 105 i ponad 105. Ile mówiłaś, że waży teraz, 120? do 105 . teraz 113 kg
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
U nas aktualnie rekord Polski: Kategoria 105 kg: Rwanie – Marcin Dołęga 199 kg Podrzut – Robert Dołęga 233 kg Dwubój – Marcin Dołęga 424 kg
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A rekord świata 436 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy takich wyśrubowanych wynikach różnice między złotem a brązem, czy nawet pudłem a czwartym miejscem są bardzo małe... Kilogram robi różnicę. Wiesz, tak sobie dzisiaj myślałem, że w ciągu ostatniego stulecia wyniki w PC wzrosły co najmniej dwukrotnie, dzięki technice, metodyce treningu, diecie, sterydach, a ciało ludzkie się w tym czasie nie zmieniło... Obecnie są niesamowite obciążenia organizmów ciężarowców, tak duże, że chce się wierzyć, że to już kres ludzkich możliwości... A przecież w każdej chwili może wejść na pomost jakiś magik na miarę Sulejmanoglu i wywalić wszystko do góry kołami.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja to bym chyba tam się szybko wywaliła... Przy takich wyśrubowanych wynikach różnice między złotem a brązem, czy nawet pudłem a czwartym miejscem są bardzo małe... Kilogram robi różnicę. Wiesz, tak sobie dzisiaj myślałem, że w ciągu ostatniego stulecia wyniki w PC wzrosły co najmniej dwukrotnie, dzięki technice, metodyce treningu, diecie, sterydach, a ciało ludzkie się w tym czasie nie zmieniło... Obecnie są niesamowite obciążenia organizmów ciężarowców, tak duże, że chce się wierzyć, że to już kres ludzkich możliwości... A przecież w każdej chwili może wejść na pomost jakiś magik na miarę Sulejmanoglu i wywalić wszystko do góry kołami. Ja to pewnie szybko bym się na tym pomoście wywaliła...
|
|
|
|
|
|
|
|
|