Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3647940 razy)
|
Dasna
Go
|
Wczoraj , złapano 21 indyjskich ciężarowców na dopingu.
I co im zrobią? Tylko zdyskwalifikują, czy jeszcze jakieś inne sankcje nałożą (np. finansowe, albo wykluczenie z udziału w zawodach na jakiś czas)? Jeśli mieli jakieś rekordy to są one kasowane, wynik również się nie liczy, nie wiem jednak jak z drużynowym. Zwykle dostaje się zakaz startów na 2-4 lata (to jest bardzo dużo, bo można np. z juniora stać się seniorem) oraz drobne kary pieniężne, na ogół dla klubu, ale zależnie od postanowień organu sądzącego, również indywidualne. Trzeba pamiętać, że sportowcy są często niepełnoletni i podanie dopingu nieświadomemu zawodnikowi to już nie przelewki i mogą kosztować nawet 5 lat paki, dla podającego oczywiście. Daniel Godelli został pozbawiony złotego medalu. A jego kolega z drużyny został zdyskwalifikowany na 8 lat. Napisał do mnie , zresztą korespondujemy, sekretarz generalny Albańskiej Federacji, przepraszał mnie za swoich sportowców. No to już zbytek łaski, bo co mi do tego, ale głupio mu.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
podaja im koksy,a pozniej przepraszaja? hipokryzja czystej wody
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wczoraj , złapano 21 indyjskich ciężarowców na dopingu.
I co im zrobią? Tylko zdyskwalifikują, czy jeszcze jakieś inne sankcje nałożą (np. finansowe, albo wykluczenie z udziału w zawodach na jakiś czas)? Jeśli mieli jakieś rekordy to są one kasowane, wynik również się nie liczy, nie wiem jednak jak z drużynowym. Zwykle dostaje się zakaz startów na 2-4 lata (to jest bardzo dużo, bo można np. z juniora stać się seniorem) oraz drobne kary pieniężne, na ogół dla klubu, ale zależnie od postanowień organu sądzącego, również indywidualne. Trzeba pamiętać, że sportowcy są często niepełnoletni i podanie dopingu nieświadomemu zawodnikowi to już nie przelewki i mogą kosztować nawet 5 lat paki, dla podającego oczywiście. Dzięki. Kary surowe, ale jednak nie aż tak drastyczne jak to podawał Admin...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niespecjalnie śledzę tę wojenkę na szabelki z cukru, bo to jest żenujące. Wszyscy wiedzą, że wszyscy biorą, a wszyscy udają, że to ich nie dotyczy. I te głupawe tłumaczenia np. Kołeckiego, że mu ktoś podał. No k..., jak można takie barana z siebie robić w mediach?! Wydaje mi się, że wygląda to tak: Laboratoria pracują nad tworzeniem sterydów jak najmniej przypominających poprzednie generacje i o określonym czasie aktywności w organizmie oraz nad tworzeniem odpowiedniego "tła" hormonalnego np. stosunek testosteron-epitestosteron, po to by na nowe środki nie było jeszcze testów je wykrywających. Ale natura ludzka jest przewrotna i apetyt rośnie w miarę jedzenia i czasem wpadka się przydarzy z niesubordynacji zawodnika, który sobie samowolnie "dosypuje" czy chemika tworzącego produkt i instrukcję stosowania. No i czasem "trzeba" po prostu kogoś złapać, by usprawiedliwić istnienie stosownych organów. Obecnie chyba wszystkie sterydy są na czarnej liście, łącznie z pigułkami antykonpepcyjnymi, DHEA i pregnenolonem. O całym morzu innych środków nie wspominając, bo nawet kofeina się tam znajduje... A pozwolić w cholerę na dowolne stosowanie wszystkiego, bo co to za różnica? Ewentualnie stworzyć konkurencję dla "naturalsów" (spektrometria gazowa włosa łonowego pozwala na wykrycie wsteczne do 3-4 lat) i po ptakach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
podaja im koksy,a pozniej przepraszaja? hipokryzja czystej wody Nie przepraszają za podawanie, tylko za wpadkę.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
podaja im koksy,a pozniej przepraszaja? hipokryzja czystej wody Nie przepraszają za podawanie, tylko za wpadkę. Własnie. I to święte oburzenie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Niespecjalnie śledzę tę wojenkę na szabelki z cukru, bo to jest żenujące. Wszyscy wiedzą, że wszyscy biorą, a wszyscy udają, że to ich nie dotyczy. I te głupawe tłumaczenia np. Kołeckiego, że mu ktoś podał. No k..., jak można takie barana z siebie robić w mediach?! Wydaje mi się, że wygląda to tak: Laboratoria pracują nad tworzeniem sterydów jak najmniej przypominających poprzednie generacje i o określonym czasie aktywności w organizmie oraz nad tworzeniem odpowiedniego "tła" hormonalnego np. stosunek testosteron-epitestosteron, po to by na nowe środki nie było jeszcze testów je wykrywających. Ale natura ludzka jest przewrotna i apetyt rośnie w miarę jedzenia i czasem wpadka się przydarzy z niesubordynacji zawodnika, który sobie samowolnie "dosypuje" czy chemika tworzącego produkt i instrukcję stosowania. No i czasem "trzeba" po prostu kogoś złapać, by usprawiedliwić istnienie stosownych organów. Obecnie chyba wszystkie sterydy są na czarnej liście, łącznie z pigułkami antykonpepcyjnymi, DHEA i pregnenolonem. O całym morzu innych środków nie wspominając, bo nawet kofeina się tam znajduje... A pozwolić w cholerę na dowolne stosowanie wszystkiego, bo co to za różnica? Ewentualnie stworzyć konkurencję dla "naturalsów" (spektrometria gazowa włosa łonowego pozwala na wykrycie wsteczne do 3-4 lat) i po ptakach. Własnie. Czasami, źle obliczą okres wykrywalności. I wpadka.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
podaja im koksy,a pozniej przepraszaja? hipokryzja czystej wody Nie przepraszają za podawanie, tylko za wpadkę. Wiem za co przepraszaja. Jestes prseciwko nam wpadasz ,jestes z nami....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To samo jest z narkotykami. Zalegalizować to wszystko w cholerę i po kłopocie. Kto się przećpa to się przećpa, reszta się dostosuje, w końcu alkohol, szlugi, kawa i pigułki są powszechnie używane i dostępne, kwestia akceptacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To samo jest z narkotykami. Zalegalizować to wszystko w cholerę i po kłopocie. Kto się przećpa to się przećpa, reszta się dostosuje, w końcu alkohol, szlugi, kawa i pigułki są powszechnie używane i dostępne, kwestia akceptacji. Tak, ale ktoś na tym zarabia. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To samo jest z narkotykami. Zalegalizować to wszystko w cholerę i po kłopocie. Kto się przećpa to się przećpa, reszta się dostosuje, w końcu alkohol, szlugi, kawa i pigułki są powszechnie używane i dostępne, kwestia akceptacji. Tak, ale ktoś na tym zarabia. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Jasne. Dlatego legalizacja ze stosownymi obostrzeniami pozwoliłaby przejąć ten strumień pieniędzy państwu, zamiast kilku pasibrzuchów. Lecz ci ludzie pewnie są tak wpływowi, że to nigdy nie nastąpi.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To samo jest z narkotykami. Zalegalizować to wszystko w cholerę i po kłopocie. Kto się przećpa to się przećpa, reszta się dostosuje, w końcu alkohol, szlugi, kawa i pigułki są powszechnie używane i dostępne, kwestia akceptacji. Tak, ale ktoś na tym zarabia. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Jasne. Dlatego legalizacja ze stosownymi obostrzeniami pozwoliłaby przejąć ten strumień pieniędzy państwu, zamiast kilku pasibrzuchów. Lecz ci ludzie pewnie są tak wpływowi, że to nigdy nie nastąpi. Właśnie. I tak trwa komedia, że dobrze wytrenowany człowiek rwie 150 kg i podrzuca 200kg. Choć dawni mistrzowie, woły dźwigali i zginali podkowy. Bez sterydów.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I go to the gym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Viktor skomentował dzisiaj mój trening: Dzień dobry. Ja wasza ciocia. Nie wiem co mi się stało, ale zachowywałam się jakbym była pierwszy raz ze sztangą. Zamiast zarzutu zrobiłam wyciskanie i wszyscy mieli oczy szeroko otwarte, bo w takim razie powinnam zarzucać 50 kg lekko. Bez podrywu, bez tupnięcia , położyłam sobie na klatce 40 kg. Ciąg rwaniowy to nagle okazała się tragedia. A ja i Viktor wiemy jaka przyczyna. Lustra, lustra , lustra. Taki to był dzisiaj trening w Dynamo. 1.Rozgrzewka 2.Rwanie 3 x 20 kg, 5 x 25 kg, 3 x 27 kg 4.Podrzut 5 x 25 kg, 3 x 30 kg, 2 x 35 kg , 3 x 40 kg. 5 Przysiady przednie 1 x 5 25 kg, 1 x 3 30 kg, 5 x 3 35 kg. 6.Brzuszki 3 x 20 I sfilmowałam Viktora DEADLIFT 2 X 22O KG.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twoje 40kg w zarzucie robi większe wrażenie, niż 220kg Wiktora, ciociu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|