Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3612568 razy)
|
Gavroche
|
Myślisz. A tego robić nie wolno, ciało ma działać odruchowo. Myślenie jest powolne, odruchy są błyskawiczne. W sztukach walki mówią: "nie myśl, działaj" i mają rację, dlatego tłuką setki tysięcy razy te same ruchy, by weszły one na stałe do "oprogramowania". Ciężary są bardzo podobne do szermierki na przykład. I tu i tu rozgrywka trwa parę sekund, nie ma czasu do stracenia, dlatego ruchy mają być tak wytrenowane, by odbywały się bez udziału woli. Na tej samej zasadzie kolano uderzone młoteczkiem prostuje podudzie, zanim zdążysz pomyśleć. Wiesz, że szermierze muszą zwalczyć odruchowe opuszczenie powieki w odpowiedzi na zbliżające się ostrze? Nie mają czasu nawet mrugnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Myślisz. A tego robić nie wolno, ciało ma działać odruchowo. Myślenie jest powolne, odruchy są błyskawiczne. W sztukach walki mówią: "nie myśl, działaj" i mają rację, dlatego tłuką setki tysięcy razy te same ruchy, by weszły one na stałe do "oprogramowania". Ciężary są bardzo podobne do szermierki na przykład. I tu i tu rozgrywka trwa parę sekund, nie ma czasu do stracenia, dlatego ruchy mają być tak wytrenowane, by odbywały się bez udziału woli. Na tej samej zasadzie kolano uderzone młoteczkiem prostuje podudzie, zanim zdążysz pomyśleć. Wiesz, że szermierze muszą zwalczyć odruchowe opuszczenie powieki w odpowiedzi na zbliżające się ostrze? Nie mają czasu nawet mrugnąć. To jeszcze duuużo treningów przede mną.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To fajnie, bo gonić jest przyjemniej niż złapać, przynajmniej dla lubiącego gonitwy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To fajnie, bo gonić jest przyjemniej niż złapać, przynajmniej dla lubiącego gonitwy. Pewnie. Przyszłość przede mną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie dezodorantów i perfum firmy Coty...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj w Dynamo było dużo zawodników i mój trening był bynajmniej nie lekki. Poczułam co to znaczy trenować. Viktor był ostry, ale ja to rozumiem. Przed swoimi zawodnikami, trener ,nawet Masters musi objechać, jak po raz 20 robi podryw niżej kolan. 1.ROzgrzewka 2.Rwanie 20, 25 kg po 4-5 razy. 3. Podrzut 35 kg x 5 , 30 kg x 5 4. Przysiady w nożycach 1 x 5 20 kg, 5 x 5 27 kg 5.Podskoki ze sztangą 5 x 5 20 kg. 6.Brzuszki 3 x 20 W takiej sali trening jest zupełnie inny. Było ze 20 chłopaków i jak podrzucałam to oni wszyscy zamierali i patrzyli. No, to Viktor czuje się w obowiązku musztrować mnie jak spartolę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak byłem kiedyś w Poznaniu na zgrupowaniu, mieli taką salę w MOSiR, że tylko się poczuło ten zapach i człowiek czuł się silniejszy. Serio, był taki klimat, takie męskie, szorstkie koleżeństwo, że mało który tam życiówek nie bił. Jak ktoś podchodził do poważnego dla siebie ciężaru, padało hasło: "cisza"! i wszyscy zamierali, by nie rozpraszać trenującego. Wyobrażacie to sobie? Dla nastolatka z małego miasteczka, utytułowani zawodnicy z kadry Polski przerywali trening, to się w głowie nie mieściło, a poziom testosteronu łamał wskazówki. Gdzieniegdzie są takie magiczne miejsca.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak byłem kiedyś w Poznaniu na zgrupowaniu, mieli taką salę w MOSiR, że tylko się poczuło ten zapach i człowiek czuł się silniejszy. Serio, był taki klimat, takie męskie, szorstkie koleżeństwo, że mało który tam życiówek nie bił. Jak ktoś podchodził do poważnego dla siebie ciężaru, padało hasło: "cisza"! i wszyscy zamierali, by nie rozpraszać trenującego. Wyobrażacie to sobie? Dla nastolatka z małego miasteczka, utytułowani zawodnicy z kadry Polski przerywali trening, to się w głowie nie mieściło, a poziom testosteronu łamał wskazówki. Gdzieniegdzie są takie magiczne miejsca. Tak. Opublikowałam na FB i w grupie zdjęcia. Super. I lajkuja Ci co się znają, bo widzą , że sala choć "uboga" to prawdziwa ciężkoatletyczna. To są zupełnie inne treningi.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Po treningach w Dynamo boli mnie wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po utytłaniu ciuchów w magnezji poznać mistrza!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Po utytłaniu ciuchów w magnezji poznać mistrza! Jak to mało do mistrzostwa trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiadomo, bo to pierwszego lepszego do magnezji nie dopuszczą...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|