Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3612489 razy)
|
Gavroche
|
Na zawodach startujesz czy wspierasz?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wspiera pewnikiem, chyba, że gościnnie dopuszczą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo jako gość honorowy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na zawodach startujesz czy wspierasz? Wspieram, dzieci startują. Ja chyba jako osobliwość mogę wystąpić. A orientujesz się jak wygląda obecnie sprawa startu np. Twojego w barwach Ukrainy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie lubi podnoszenia ciężarów?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Na zawodach startujesz czy wspierasz? Wspieram, dzieci startują. Ja chyba jako osobliwość mogę wystąpić. A orientujesz się jak wygląda obecnie sprawa startu np. Twojego w barwach Ukrainy? Hm? Nie mam pojęcia, ale Vasilij wspominał, że może zgłosi mnie do jakiś Zawodów na Ukrainie. Jest w Masters jeden kolega, który wywodzi się ze Lwowa, mieszkał w Polsce a teraz mieszka w Londynie. Startuje i w barwach UK i Polski.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Masters, zdecydowanie fajniej brzmi i kojarzy się z dojrzałością niż Weterani. Jak ktoś nazywa Zawody, Zawodami dla Weteranów to ja mam przed oczami , jakąś paradę na wózkach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oglądałem ostatnio zawody w wyciskaniu na ławce. Było dwóch zawodników niepełnosprawnych, jeden na wózku, drugi niesłyszący. Bardzo ładnie pomocnicy słuźyli wsparciem, gość na wózku potrzebował tylko asekuracji przy siadaniu na ławce, a niesłyszący pan dostawał sygnał wizualny zamiast dźwiękowego. Obaj wycisnęli powyźej 220 kg. Nie lekceważyłbym więc wózka, ale w ciężarach, fakt, trochę trudno.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Oglądałem ostatnio zawody w wyciskaniu na ławce. Było dwóch zawodników niepełnosprawnych, jeden na wózku, drugi niesłyszący. Bardzo ładnie pomocnicy słuźyli wsparciem, gość na wózku potrzebował tylko asekuracji przy siadaniu na ławce, a niesłyszący pan dostawał sygnał wizualny zamiast dźwiękowego. Obaj wycisnęli powyźej 220 kg. Nie lekceważyłbym więc wózka, ale w ciężarach, fakt, trochę trudno. A nieee, to zupełnie inna sprawa. Po prostu skojarzenie. Coś jak weterani wony wietnamskiej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, rozumiem, mnie też "seniorzy" denerwują. W tym wieku?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jasne, rozumiem, mnie też "seniorzy" denerwują. W tym wieku? Właśnie. Start grupy seniorów do 23 lat, na ten przykład.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Masters, zdecydowanie fajniej brzmi i kojarzy się z dojrzałością niż Weterani. Jak ktoś nazywa Zawody, Zawodami dla Weteranów to ja mam przed oczami , jakąś paradę na wózkach. Jakieś łamańce z powodu różnicy pokoleń? Nic mi o tym nie wiadomo.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to świetnie!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Niedawno wróciłam z Mistrzostw Okręgu Lwowskiego w podnoszeniu ciężarów.Jutro też na 11.00 będę, bo startuje Pavlik Zakaszewski. Nadzieja Dynamo. Rita, jego siostra dzisiaj poszkapiła. Hmmm. Vasilij był wkurzony tak, że pozwolił jej tylko na dwa podejścia. Fiu , bzdziu jeszcze ma w głowie, bo to 13 -latka , taka rozbiegana trochę. Stroszy piórka. Nic to, dorośnie. Chłopaki dzisiaj startowali w kategoriach od najniższej do 77 kg. No, jako tako. Vasilij się wkurza, że olewają treningi. Ja natomiast, o dziwo, podbudowana jestem moją techniką. Uuu, nie jest źle. I Vasilij sam mi powiedział, że technicznie jestem lepsza od niektórych występujących od paru ładnych lat. Ba, sama o tym pomyślałam. Ye, ye, ye. Ale, ale nakręciłam filmik i nazwałam go Wędrująca sztanga. Chłopak zszedł z pomostu, prawie wszedł w jury, potem upuścił sztangę za siebie a ta się potoczyła i go efektownie podcięła turlając się w stronę sędziego. Ja tez już ją widziałam przed sobą i lekko się zaniepokoiłam. Siedziałam w pierwszej ławce. Całość była tak komiczna , że sala pokładała się ze śmiechu. Teraz na FB lajkuja i Vkontakte tez.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Też bym lajknął, ale nie mam jak! zaraz dam link. Bo upubliczniłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|