Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3612414 razy)
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj i mnie się udało poruszać. Podjechałem do chłopaków od trójboju, lubię tam ćwiczyć, dobre gryfy, duże ciężary i nikt nie mówi rzeczy typu: "200 w martwym to musi być koks" czy "przysiady niszczą kolana i kręgosłup". Ale wczesna pora była i byłem sam. Oto: -siad tylny 3x5, 120, 150, 190kg -wyciskanie na ławce 3x5, 100, 140, 175kg -martwy ciąg 3x5, 200, 250, 280kg -podciąganie na drążku 3x5, +10, +20, +40kg Taki 70 minutowy trenindżek z okazji Dnia Ojca. Przy okazji: Kolo po kilku latach treningów ciśnie >135kg stojąc, a mnie zajęło z 15 lat dojście do 150kg. Żeby człowiek wiedział dwie dekady temu, to, co wie teraz... http://www.allthingsgym.com/3-ways-to-increase-your-overhead-pressing-strength/
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj i mnie się udało poruszać. Podjechałem do chłopaków od trójboju, lubię tam ćwiczyć, dobre gryfy, duże ciężary i nikt nie mówi rzeczy typu: "200 w martwym to musi być koks" czy "przysiady niszczą kolana i kręgosłup". Ale wczesna pora była i byłem sam. Oto: -siad tylny 3x5, 120, 150, 190kg -wyciskanie na ławce 3x5, 100, 140, 175kg -martwy ciąg 3x5, 200, 250, 280kg -podciąganie na drążku 3x5, +10, +20, +40kg Taki 70 minutowy trenindżek z okazji Dnia Ojca. Przy okazji: Kolo po kilku latach treningów ciśnie >135kg stojąc, a mnie zajęło z 15 lat dojście do 150kg. Żeby człowiek wiedział dwie dekady temu, to, co wie teraz... http://www.allthingsgym.com/3-ways-to-increase-your-overhead-pressing-strength/No, no, no. Pięknie, pięknie. Bardzo skomasowany ten Twój trening i wartość . Moc jest z Tobą, kurka wodna. Uh.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Obejrzałam to video i Vasilij chce ,żebym cisnęła w inny sposób. Oczywizda, tyłek do tyło, wypięty i bardziej z barków. Mówi, że nie chodzi o ciężar a technikę pomocna do podrzutu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Cisnąć w inny sposób, a wynik przyjdzie sam? Ciekawa koncepcja...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obejrzałam to video i Vasilij chce ,żebym cisnęła w inny sposób. Oczywizda, tyłek do tyło, wypięty i bardziej z barków. Mówi, że nie chodzi o ciężar a technikę pomocna do podrzutu.
A ten Vasilij pokazuje Ci jak te ćwiczenia masz wykonywać na własnym przykładzie, czy tylko mówi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie, dziękuję...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I słusznie, bo do Lwowa masz daleko...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie po drodze mi to...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ten Vasilij pokazuje Ci jak te ćwiczenia masz wykonywać na własnym przykładzie, czy tylko mówi... To rekordzista Ukrainy w podrzucie 212 kg
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A w jakiej wadze zrobione? Dwie paki trzymać nad głową to już coś.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A w jakiej wadze zrobione? Dwie paki trzymać nad głową to już coś. Oj chyba 84 kg, ale głowy nie dam. Zaraz sprawdzę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No i...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A w jakiej wadze zrobione? Dwie paki trzymać nad głową to już coś. Oj chyba 84 kg, ale głowy nie dam... To daj nogę...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ten Vasilij pokazuje Ci jak te ćwiczenia masz wykonywać na własnym przykładzie, czy tylko mówi... To rekordzista Ukrainy w podrzucie 212 kg Na razie zweryfikowałam wynik. Podrzucił 220, 5 kg. Vasyl Pluta. Rekordzista Ukrainy. Też mój trener.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ile żywej wagi przedstartowej? Bo może jeszcze po talerzu można dołożyć...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Aha, startował w wadze do 105 kg.
|