Dasna
Go
|
Tydzień lenistwa myślę, że dobrze mi zrobi. Nic nie robię, Nic.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy wytrzymasz...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To od kiedy zaczynasz? W tych upałach chyba jest ciężej ćwiczyć...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dziś będę ćwiczył na leżaczku ,pozycja zwisowa na wszystko .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tak,też ,podoba mi się pozycja leniwca ,dziś zastosuje
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja się nie opierniczam, cały sierpień będę leniuchował. Dzisiaj siła i moc. -dociąganie od kolan (deadlift lockout) do 375kg -dzień dobry (good morning) do 250kg -siad na pudło (box squat) do 200kg -wyciskanie stojąc (military press) do 160kg -wiosłowanie sztangą (Pendlay rows) do 180kg Jestem bardzo zadowolony z treningu, wyszedłem silniejszy niż wszedłem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No proszę ,ale dowaliłeś,może kawunie teraz?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A ja się nie opierniczam, cały sierpień będę leniuchował. Dzisiaj siła i moc. -dociąganie od kolan (deadlift lockout) do 375kg -dzień dobry (good morning) do 250kg -siad na pudło (box squat) do 200kg -wyciskanie stojąc (military press) do 160kg -wiosłowanie sztangą (Pendlay rows) do 180kg Jestem bardzo zadowolony z treningu, wyszedłem silniejszy niż wszedłem. GM robisz do 250 kg? Masakraaaaaaa. Tak Military press tez dowaliłeś.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To wszystko w Power Racku, bezpieczniej się czuję, jak odpowiednio poustawiam pręty. No dzisiaj miałem dobry dzień to pocisnąłem. Choć przyznaję, że na takich ciężarach idealna technika to to nie jest.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Uff! Gorąco, więc króciutko: -siad tylny 2x5@200 -wyciskanie na ławie 2x5@170 -martwy ciąg 2x5@280 -dzień dobry 2x5@200 -podciąganie na drążku 2x6@30 Szybko, sprawnie, z satysfakcją.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..... -dzień dobry 2x5@200 ....
Ja raz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to pewnie raz, a dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak ma być źle, to lepiej wcale...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Można i raz, ale to podobno gorzej się zapisuje w systemie nerwowym. Gorsza synchronizacja. Chociaż gdyby jedną serię robić codziennie, zwłaszcza na górną część ciała...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla mnie to jest zbyt skomplikowane. Dasna może to odkoduje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kokietujesz. Chodzi o powtarzalność bodźca. Jeśli bodziec jest zbyt słaby lub zbyt rzadko rozciągnięty w czasie, organizm się do niego nie dostosuje, ponieważ będzie go traktował jako bodziec przypadkowy. Jeśli więc wsiadasz na orbitreka dwa razy w tygodniu na 10 minut, prawdopodobnie niczego nie zbudujesz. Ale jeśli te 10 minut jest intensywne i powtarzane 6 razy w tygodniu, może wywoływać zmiany następcze w postaci adaptacji. Podobnie jeśli wsiądziesz na orbitreka dwukrotnie w tygodniu, ale na 90 minut adaptacja też nastąpi. A adaptacja jest potrzebna by można było czynić postępy. Zwiększając tylko o minutę tygodniowo czas jazdy na tym przykładowym orbitreku, po roku, zupełnie niezauważalnie, jedziesz 50 minut dłużej. Na podobnej zasadzie ja mogę się wyprostować z 320kg sztangą i przeżyć, ponieważ robiłem drobne kroczki latami całymi, a Amazoński poławiacz jadowitych pająków przeżywa pokąsanie, ponieważ od dziecka dostawał podskórnie minimalne, ale coraz wyższe dawki jadu. Ciekawe, czy można w ten sposób pokonać nadwrażliwość na dany produkt spożywczy?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Zależy jakim kosztem .Bo można też zapytać ,czy ten z amazonki ma tolerancje na keczup z plastikowej butelki.Pewnie zatrucie gwarantowane.
|
|
|
|
|
|
|
|