admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Jak się nie lubi, to nie ma się co męczyć...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, bo to i niezdrowo i nieefektywnie! A jak się lubi, to samo się robi i jeszcze niedosyt pozostaje.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj tylko symboliczne dzwonkowanie, jak to teraz się mówi, aktywacyjne: -rwanie jednorącz 3x10@24kg -wyciskanie jednorącz 3x5@24kg -TGU 3x2@16kg I tyle, odświeżony układ ruchu.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
Rozumiem ze to wszystko kettlem.TGU 3x2 to w jednej serii prawa i lewa ręka?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, dzwonkami tu kiedyś Admin nazwał kettle. A tureckie wstawanie, tak, dwa wstawania z kettlem w lewej (zawsze słabsza ręka jako pierwsza), a potem dwa na prawą, jako jedna seria.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Dzwonkami" nie ja, tylko w necie tak nazywają! Bo ja to aż tak kreatywny to nie jeste,!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pewno od "bell" w kettlebell.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Z kształtu to cowbell...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj tylko symboliczne dzwonkowanie, jak to teraz się mówi, aktywacyjne: -rwanie jednorącz 3x10@24kg -wyciskanie jednorącz 3x5@24kg -TGU 3x2@16kg I tyle, odświeżony układ ruchu. dopiero wrocilem z pracy, jestem tak zmeczony, ze chyba tylko ten zestaw sobie zrobie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne zestaw i jeszcze coś do niego!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Racja, dorzuce zestaw martwych ciagow jednoracz
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj tylko symboliczne dzwonkowanie, jak to teraz się mówi, aktywacyjne: -rwanie jednorącz 3x10@24kg -wyciskanie jednorącz 3x5@24kg -TGU 3x2@16kg I tyle, odświeżony układ ruchu. dopiero wrocilem z pracy, jestem tak zmeczony, ze chyba tylko ten zestaw sobie zrobie Dlatego ja wolę trenować rano, choć ponoć najlepsza pora to koło 16.00.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Racja, dorzuce zestaw martwych ciagow jednoracz Ło Matko, ale ja nie o tym...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj "trójbojowo". -martwy ciąg sumo z dwoma odważnikami 3x20@32kg -wyciskanie na podłodze 5x10@32kg -przysiad Hacka 5x5@32kg -wiosłowanie CrocRows 3x30@32+16kg. I gitara. Good marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Jeśli to literówka i ma być Kroc to jak to trzymasz w jednej łapie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A nawet nie wiedziałem, że to się tak pisze. Racja bo to Matt Kroczaleski, ten co jest teraz kobietą. Jak trzymam? Ledwo ledwo, co nadaje temu ćwiczeniu dodatkową trudność, tym bardziej, że nie mam wielkich dłoni. Grzbiety obu uchwytów kettli przytulam do siebie i chwytam w jedną rękę. Da się tym też wyciskać, a nawet zarzucać, ale może przyszczypać.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
A spoko, bo myślałem że jakoś przekładasz dłoń przez ucho pierwszego kettla i dopiero chwytasz drugi. Fajne ćwiczenie. Hacki też lubię,robiłem 24kg i to były najcięższe przysiady jakie robiłem z najlżejszym ciężarem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo niekorzystna dźwignia, ponoć 32kg odważnik w Hacku, daje około 150 w siadzie tylnym ze sztangą. Ale nie jestem pewien czy można to tak prosto przeliczyć...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to zależy kto przelicza - jak urząd skarbowy to proste przeliczenie...
|
|
|
|
|
|
|
|