Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3648352 razy)
|
Gavroche
|
Dzisiaj przejeżdżałem obok siłowni na Ursynowie i patrzę, że się świeci, to zaszedłem, bo zawsze mam torbę spakowaną w bagażniku. Pytam czy można, można, to wbiłem na trening. Poszły: - siady tylne 5x5 do 180kg - martwy ciąg 6x3 do 240kg - wyciskanie na ławce 3x6 do 140kg - wiosłowanie półsztangą 3x6 do 120kg - brzuch na ławce rzymskiej z żelazem na klacie 3x12 do 25kg. I dobra, inny człowiek po prysznicu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
No jak tak można się narkotyzować!
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oglądałem trochę w nocy Mr. Olympia, wykupiłem streama, ale tylko open, bo reszta to cieniasy. Zamieniłbym tylko drugiego i czwartego miejscami: 1. Big Ramy, 400 000 $ 2. Brandon Curry, 150 000 $ 3. Phil Heath, 100 000 $ 4. Hadi Choopan, 45 000 $ 5. William Bonac, 40 000 Big Rami świetnie się przygotował, należało mu się, choć dół pleców nie istnieje u niego, a za duże uda nie pasują zwłaszcza do łydek, był nie tylko fizycznie super przygotowany, również mentalnie, zawsze był trochę z boku i nie ogarniał kuwety, zawsze z tłumaczem, a teraz pewny siebie, wesoły i z komunikatywnym angielskim. Brawo. https://youtu.be/fm5NY1sSmFkSzkoda mi trochę Phila, ale wyraźnie nie kontrolował wielkiego brzucha i nie zrobił tego WOW, jak zawsze, szkoda, bo takiej sylwetki 3D, jak z komiksu, nie miał przed nim jeszcze nikt. Dexter Jackson odszedł w dobrej formie po ponad 20 latach startów, piąty krzyżyk na karku, widać też już, że ciało nie to samo, co za młodu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Owszem, byczki na całego, ale Arnold ponad wszystko...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To były inne czasy, może ładniejsze i bardziej estetyczne, dojrzalsze mięśnie i ostrzejszy, ziarnisty wygląd. Teraz to są góry mięsa, po 130kg na żyle, co samo w sobie jest niesamowite - co trzeba robić, by ciało pozwalało nosić na sobie tyle niepotrzebnej tkanki... Ale prócz tego niespecjalnie jest na co patrzeć, są zamgleni i podpuchnięci, nie wiem co powoduje taki wygląd, jakieś środki, może peptydy, insulina, w każdym razie zawsze wyglądają, jakby brakowało im kilku dni na ostateczne "spuszczenie wody" spod skóry. Może dlatego ludzie nie chcą tego oglądać i powstało wiele nowych kategorii, gdzie rywalizujący mają fajne i estetyczne sylwetki, ale ja nie oglądam, mnie interesują tylko monstra.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Owszem, byczki na całego, ale Arnold ponad wszystko... Bez dwóch zdań. Teraz nie ma tej symetrii.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Arnold Schwarzenegger to legenda, owszem, ale jakiś wybitnie "uzdolniony" do tego sportu to on nie był. Miał świetną klatkę i bardzo ładne, plastyczne bicepsy, i to w zasadzie tyle. Talia szeroka, łydek brak. W plecach wielkie braki, tył barków jakby nie istniał, uda całe do rzyci, i to wcale nie dlatego, że wówczas do nóg tak podchodzono, po prostu miał je zbyt smukłe. Zobacz sobie choćby zdjęcia gości jak Serge Nubret, Sergio Oliva czy Frank Zane. Naturalnie to bardzo nieobiektywny sport, o ile te pokazy są sportem, mnie najbardziej się podobał Dave Draper, a za najbardziej obdarowanego genetycznie uważam Matta Mendenhalla, normalnie facet bez słabych punktów, naturalny He-Man.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Terminator i tyle...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja najbardziej lubie Clarence Rossa, ale to taki kieszonkowy krazownik przy dzisiejszych potworach W zasadzie zwykly fitnessowiec
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Ronnie Coleman też był dobrze dopakowany, ale to już hardcore.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ronnie to juz epoka monstrow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale to nie ten wybitny talent od kijka w snookeru?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A mogli isc do kasyna, tam wolno cwiczyc rzadza nami debile i zlodzieje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Jak tak śledzę historię wstecz, to zawsze tak było. I to jest paradoks, że czym większy debil, tym wyżej awansuje i ze wszystkich sił prze do kryzysu, a cywilizacja pomimo to idzie do przodu - zastanawiające.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
a cywilizacja pomimo to idzie do przodu - zastanawiające. "Kierunek wschód, tam musi być jakaś cywilizacja"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|