Gavroche
|
Otworzyłem sezon na balkonowe dzwonkowanie, normalnie 15 stopni było. Najpierw musiałem zamieść i zamopować płytki na balkonie, rozgrzewka taka, potem rozłożyłem matę i poszło: -rwanie dwoma odważnikami 3x10@32kg -zarzut plus wyciskanie, dwoma także 3x10@32kg -przysiad przedni z dwoma dzwonkami na klacie 3x10@32kg. Tu już się mocno błyszczałem, ale jeszcze poszło cardio: -rwanie jednorącz ze zmianą ręki za każdym ruchem (upierdliwe i męczące) 3x10@24kg -rwanie jednorącz, zmiana w połowie serii 3x20@16kg. Po tym lało się ze mnie, jak ze śniegu na dole, ale witaminy D nałapałem, że hej.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
O ja tez już doszłam do odważnika 32 kg ale,......swing oburącz. Jednorącz to chyba bym się.......
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tylko 15 stopni? Tu z 22 w półcieniu było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Zależy z której strony powieje, bo jak "bestia z Moskwy" dmuchnie, to -30 będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ja teraz łączę trening ciężarowy z kettlebell. Jestem ograniczona w zasadzie do swingu i wyciskania , bo nadgarstek ( brak stawu) wyklucza jakieś inne kombinacje. Małym ciężarem ( 4- 6- 8 kg) robię rwania i zarzuty odważnikami jednorącz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rób co możesz, tam gdzie jesteś, tym co masz.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Rób co możesz, tam gdzie jesteś, tym co masz. Amen
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A jakie tam "amaen" - jak to na mękę zakrawa!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A jakie tam "amaen" - jak to na mękę zakrawa! Zaraz "mękę" Ludzie ćwiczą i startują bez rąk, bez nóg a ja mam tylko uszkodzony staw . Więcej ćwiczę z paskami i przygotowuję się do startów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A jakie tam "amaen" - jak to na mękę zakrawa! Zaraz "mękę" bez rąk, bez nóg "...to szkieletów ludy!" - tak jakoś mi się skojarzyło...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;
Młodości! dodaj mi skrzydła!
Niech nad martwym wzlecę światem
W rajską dziedzinę ułudy:
Kędy zapał tworzy cudy,
Nowości potrząsa kwiatem
I obleka w nadziei złote malowidła.
Oda do młodości . A Mickiewicz.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś mi się kołatało, że jakaś oda. Kazika powinni uczyć, a nie Mickiewicza.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;
Młodości! dodaj mi skrzydła!
Niech nad martwym wzlecę światem
W rajską dziedzinę ułudy:
Kędy zapał tworzy cudy,
Nowości potrząsa kwiatem
I obleka w nadziei złote malowidła.
Oda do młodości . A Mickiewicz.
O właśnie! Tylko moje skojarzenie jakieś takie bardziej przyziemne...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chciałem dla odmiany trochę kalisteniki wprowadzić do treningów, przysiady na jednej nodze i pompki na jednej ręce. Niedawno w sumie jeszcze robiłem te ćwiczenia, a teraz jakiś taki brak komfortu, kolano dygoce przy siadach, a bark trzeszczy przy pompkach Trzy podejścia zrobiłem w różne dni, ale na nic. No to pistolet zamieniłem na siad bułgarski, a pompkę na jednej ręce na pompki w staniu na rękach w oparciu o ścianę. Do tego rwanie z podwójnymi odważnikami i mam krótkie FBW.
|
|
|
|
|
|
|
|