admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Ale dlaczego na jednej ręce, czy jednej nodze? Jak się ma raczej po parze tych odnóż... Bo zaś mi się z czym skojarzy i zacytuję Wieszcza...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo to jest sposób na zwiększenie oporu, w zasadzie x2, bez stosowania zewnętrznego obciążenia. Przysiad jednonóż i pompka jednorącz to wymagające ćwiczenia siłowe do wykonania w każdych warunkach. Zwykłe przysiady czy pompki to raczej ćwiczenia wytrzymałościowe, niż siłowe.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No jasne, ale zmysł równowagi trzeba mieć ok! Przy podciąganiu na drążku jednorącz mówimy: "naści piesku kiełbasy!"
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taranienko, nieudane podejście w Walii w '88: https://youtu.be/koMRW660hvUZarzut tak lekko, góra o włos i byłoby 267.5kg, ale i tak ma historyczny (nieuznawany już) rekord w podrzucie - 266kg. Nikt tyle nie podrzucił do tej pory! Co oni im tam dawali?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Kulki mocy"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Aż gryf się gnie! Gdyby nogę poprawnie dostawił...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Od rana na kołach, czasem trzeba o biznes zadbać. Ale koło 13.00 udało mi się zajechać do klubu na 45 minut. Prawie pusto było to zająłem 3 stanowiska i robiłem naprzemiennie martwy, ławkę, siady, ławkę itp. Takich obwodów poszło 5 i pod prysznic, ekspresowo.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Taranienko, nieudane podejście w Walii w '88: https://youtu.be/koMRW660hvUZarzut tak lekko, góra o włos i byłoby 267.5kg, ale i tak ma historyczny (nieuznawany już) rekord w podrzucie - 266kg. Nikt tyle nie podrzucił do tej pory! Co oni im tam dawali? Ta, Ty szo? Ne znajesz? A Własow na czym chowany? A Sułtan Rachmanow a Timur Tajmazow? Meta, meta i meta.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No właśnie nie jestem taki pewien, że meta. W popularnych opowieściach tak to wygląda, ale w rzeczywistości mogło być inaczej. ZSRR lepiej niż NRD dochowywało tajemnicy, niedawno wypłynął Rodczenkow, który siedzi w areszcie ochronnym w USA i strzela z ucha o dopingu w owych czasach. Napisał książkę. Ja z młodości pamiętam metylowany testosteron od braci, propionat testosteronu i nandrolony w jakichś śmiesznych dawkach, GH pozyskiwane jeszcze ze zwłok, "somatotropina cziełowieka". Wiem też, że używali epitestosteronu, klomidu i hCG oraz diuretyków do oszukiwania ówczesnego laboratorium. Nie mam pewności co do turanabolu i do gestrinonu, który był wówczas "niewidzialny" dla testów. Przed zawodami, pamiętam, chłopaki kłuli się bezestrowym testosteronem kilka razy dziennie, po paru godzinach już go nie było w krwiobiegu.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale na "przeprosty" nieskuteczny!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj trening domatora poszedł, bo zaraz jak siądę, to do popołudnia będę siedział. -rwanie z podwójnymi odważnikami 5x5@32kg -pompki w staniu na rękach w oparciu o ścianę 5x5 -przysiad bułgarski z dwoma odważnikami w rękach 5x5@24kg. I tyle, bo czasu na więcej brak. Znalazłem w szafeczce kreatynę, jeszcze z dobrą datą, to sobie zjem po kilka gramów przez miesiąc. A propos kreatyny, znalazłem info u Sławka, że kreatyna blokuje oś HPTA. https://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=5121.300Mistrz!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
I całe szczęście, że czasu zabrakło, bo jakże tak się więcej katować...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A to ciekawe, bo ja kreatynę zawsze w większych ilościach, ale krotko brałam. Na kobiety może inaczej działa?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, pan Ambroziak głupoty gada. U niego na forum takich kwiatków jest mnóstwo.
|
|
|
|
|
|
|
|