admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
Jakie ładne przejście w podrzucie; od zwisu, przez pełne oli, do ciągu podrzutowego. Też nie mogę z podziwu wyjść...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bardzo sensowna kolejność, dawniej Dasna miała nieco chaosu w tych rozpiskach, ale teraz, panie, sędzia przecież.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może jeszcze lepiej by było, uporządkować to w kolejności alfabetycznej, np.: brzuszki ciągi podrzuty przysiady zarzuty zwisy i by było bez zarzutu...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
O właśnie! Renia rozpisz Daśnie treningi... Tylko nie zapomnij o codziennym progresie w ciężarze!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Jak Hero Dasna! Aż mi się pierś podniosła. Jakiś medal by się zdał w związku z tym! Albo broszka.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Po lekkiej rozgrzewce 1. Rwanie ze zwisu plus wycisko-podrzut szerokim chwytem zza głowy do 25 kg 2 na 3 3.Rwanie 3 x 1 27,5 kg 4.Ciąg rwaniowy do 50 kg 5.Przysiady w nożycach do 30 kg 3 x 10 na każdą nogę 6. Podskoki z gryfem 15 kg 3x 5 7. Wariacje na kółkach ( wiszenie głowa w dól, kręcenie się, o takie tam) 8.Łapanie talerza 5 kg 2 x 10 9. Jakieś rozciaganie małe i pryszni-cyk.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Poczekam aż inni się odniosą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znowu bardzo dobra kolejność ćwiczeń olimpijskich, o podskokach nic nie wiem, u nas się robiło naskoki na skrzynię. A ja dzisiaj w ramach porannej rutyny najpierw po kilka zarzutów i wyciskań jednym odważnikiem, potem, przez 10 minut, pełen podrzut dwoma odważnikami. Uff, niezła harówka, choć starałem się robić ćwiczenie powoli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po lekkiej rozgrzewce 1. Rwanie ze zwisu plus wycisko-podrzut szerokim chwytem zza głowy do 25 kg 2 na 3 3.Rwanie 3 x 1 27,5 kg 4.Ciąg rwaniowy do 50 kg 5.Przysiady w nożycach do 30 kg 3 x 10 na każdą nogę 6. Podskoki z gryfem 15 kg 3x 5 7. Wariacje na kółkach ( wiszenie głowa w dól, kręcenie się, o takie tam) 8.Łapanie talerza 5 kg 2 x 10 9. Jakieś rozciaganie małe i pryszni-cyk. Poczekam aż inni się odniosą... No ja to tylko się znam na talerzach...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Znowu bardzo dobra kolejność ćwiczeń olimpijskich, o podskokach nic nie wiem, u nas się robiło naskoki na skrzynię. A ja dzisiaj w ramach porannej rutyny najpierw po kilka zarzutów i wyciskań jednym odważnikiem, potem, przez 10 minut, pełen podrzut dwoma odważnikami. Uff, niezła harówka, choć starałem się robić ćwiczenie powoli. Powoli bywa ciężej.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Po lekkiej rozgrzewce 1. Rwanie ze zwisu plus wycisko-podrzut szerokim chwytem zza głowy do 25 kg 2 na 3 3.Rwanie 3 x 1 27,5 kg 4.Ciąg rwaniowy do 50 kg 5.Przysiady w nożycach do 30 kg 3 x 10 na każdą nogę 6. Podskoki z gryfem 15 kg 3x 5 7. Wariacje na kółkach ( wiszenie głowa w dól, kręcenie się, o takie tam) 8.Łapanie talerza 5 kg 2 x 10 9. Jakieś rozciaganie małe i pryszni-cyk. Poczekam aż inni się odniosą... No ja to tylko się znam na talerzach...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znowu bardzo dobra kolejność ćwiczeń olimpijskich, o podskokach nic nie wiem, u nas się robiło naskoki na skrzynię. A ja dzisiaj w ramach porannej rutyny najpierw po kilka zarzutów i wyciskań jednym odważnikiem, potem, przez 10 minut, pełen podrzut dwoma odważnikami. Uff, niezła harówka, choć starałem się robić ćwiczenie powoli. Powoli bywa ciężej. Może źle się wyraziłem, chodziło mi o odpoczynek pomiędzy ruchami, przy ćwiczeniach wytrzymałościowych to ważne, serce i płuca dostają w zadek. Zrobiłem 55 ruchów na 64kg, co daje ponad 3,5 tony pracy, bez odpowiedniego rytmu oddychania, zwyczajnie nie da się tego zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to teraz zastosować wypada!
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Dzisiaj wycisnęłam sobie , zarzucilam, znowu wycisnelam i skończyłam trening.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to teraz zastosować wypada! Wydolność tlenowa nie jest ciężarowcom do niczego potrzebna.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|