|
Dasna
|
Czyli zaczyna się praca. Przyznam się bez bicia, że jestem uzależniony od potreningowego wyrzutu endorfin. Ale jak zbliża się sprawdzian, do którego się przygotowuję, to kończy się frajda, a zaczyna praca. Progres, regeneracja, wynik zamiast przyjemności tu i teraz. Nie wiem, jak Ty, ale ja staram się trzymać na co dzień w takiej formie, żeby zdołać się przygotować do ataku na maksa w ciągu 5-6 tygodni. Hm? Prawdę mówiąc w moim treningu czy to pod okiem Viktora czy Jacka nie było pojęcia maksa jako takiego. Ale już pierwsza część Twojego pytania jest mi bliższa. Bo..... prawdę powiedziawszy codziennie mogę zrobić lepszy wynik w rwaniu czy podrzucie. Nie biorę pod uwagę martwego , bo on dla dwuboistów nie ma znaczenia rekordowego jako ćwiczenie pomocnicze, niemniej zawsze fajnie poczuć , że oooo mam formę, dzisiaj podniosłam 120 kg. Jak wiesz dla nas największym pomocnikiem jest przysiad i to front squat. A back squat specyficznie z odbiciem. Noga robi górę. Ja teraz cisnę z treningiem do 7 listopada ( chyba włączę jeszcze jeden dzień) zmieniłam dietę i tez włączyłam odżywki , z tym , że lecą dawki potrójne, i więcej a kreatyna to normalnie 10 g dziennie ( i żadne stacki tylko stary, dobry monohydrat pure ), bo 13 listopada startuję, z tym , że znowu nie na rekord, bo nie jestem pewna czy nasz przewodniczący komisji historycznej uwzględnia ten Memoriał w tabeli rekordów Polski. Potem będę na roztrenowaniu, chyba z miesiąc lub dwa, a później znowu rozkręcanie do wiosny, do następnej edycji Pucharu Polski Masters jako kwalifikacji do Mistrzostw Europy w sierpniu. Oprócz tego myślę nad zmianą kat. wag na do 59 kg. Ale ponieważ już mam w głowie Mistrzostwa Europy Masters w PC Raszyn 2022 to będę wprowadzała trochę więcej elementów z trójboju . Np. wyciskanie na ławce i martwy, chociaż generalnie większość ciągów robię dynamicznych czyli podrzutowy i rwaniowy i niekiedy nie mam gdzie wcisnąć martwego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26459
|
Ale ponieważ już mam w głowie Mistrzostwa Europy Masters w PC Raszyn 2022 Optymistycznie, ale koronaświrus szaleje, to czy się odbędą "czas pokaże". Bo będzie nowa wersja świrus22 -ponoć bardzo zjadliwa dla niewyszczepionych.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Ale ponieważ już mam w głowie Mistrzostwa Europy Masters w PC Raszyn 2022 Optymistycznie, ale koronaświrus szaleje, to czy się odbędą "czas pokaże". Bo będzie nowa wersja świrus22 -ponoć bardzo zjadliwa dla niewyszczepionych. Wiem, wiem. Już Olympic Games Masters w Kansai w Japonii przenieśli na 2026. Miały być w 2022 . Ech, świat oszalał. Ale cóż biznes musi się kręcić. Świrus jest dochodowy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie "oszalał" - tylko oni dbają o cudze zdrowie, bo zysk musi być. Nic się nie przejmuj - walniesz dobrowolnie trzy zaległe dawki i czwartą profilaktycznie i Cię dopuszczą do zawodów...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Nie "oszalał" - tylko oni dbają o cudze zdrowie, bo zysk musi być. Nic się nie przejmuj - walniesz dobrowolnie trzy zaległe dawki i czwartą profilaktycznie i Cię dopuszczą do zawodów... Mmmmm A potem piąta i szóstą?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kreatyna na pewno działa. I to właśnie najlepiej monohydrant. Ja jeszcze lubiłem włączać miks adaptogenów, tak żeby szczyt dzialania osiągały na imprezę. Kategorię w dół? Chodziłaś chyba w średniej, w lekkiej ogarniesz ten sam wynik? A teraz jaka waga, jeśli można?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Waga "należna"... Lata też!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Nie "oszalał" - tylko oni dbają o cudze zdrowie, bo zysk musi być. Nic się nie przejmuj - walniesz dobrowolnie trzy zaległe dawki i czwartą profilaktycznie i Cię dopuszczą do zawodów... Mmmmm A potem piąta i szóstą? No inaczej się nie da uniknąć lockdownu...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Y, Yyy... Wytrzymajcie jeszcze dwa tygodnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Kreatyna na pewno działa. I to właśnie najlepiej monohydrant. Ja jeszcze lubiłem włączać miks adaptogenów, tak żeby szczyt dzialania osiągały na imprezę. Kategorię w dół? Chodziłaś chyba w średniej, w lekkiej ogarniesz ten sam wynik? A teraz jaka waga, jeśli można? Tak adaptogenów musze spróbowac. Waże od 63 do 65. Chce spróbować jaki były wynik.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to dość bezpiecznie, jeśli wagi przed zawodami nie trzeba będzie zbijać, to wręcz idealnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy tej wadze procentowo to nie jest tak mało... A kiedy teraz ważenie się odbywa? Tuż przed zawodami?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Przy tej wadze procentowo to nie jest tak mało... A kiedy teraz ważenie się odbywa? Tuż przed zawodami? Na 2 godziny przed zawodami. Ja teraz nie zbijam . Zobaczę na wiosnę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przy tej wadze procentowo to nie jest tak mało... A kiedy teraz ważenie się odbywa? Tuż przed zawodami? Na 2 godziny przed zawodami. Ja teraz nie zbijam . Zobaczę na wiosnę. Tylko tyle, żeby wodę uzupełnić... Słusznie, bez pośpiechu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dziś bez polotu, bo rano guza u suki wymagałem pod skórą i gdzieś się niepokój tłucze pod czaszką. -martwy ciąg z podstawek 10x3 do 300kg -wyciskanie stojąc z prętów klatki bezpieczeństwa, z poziomu brody 10x5 do 130kg. Skrócony zakres ruchu to trochę lenistwo, a trochę przyzwyczajanie się do większych ciężarów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No fakt bez polotu, można było chociaż po 11* cisnąć...
|
|
|
|
|
|
|
|