|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26636
|
Po co dublować...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Poprawić technikę na zawodach to nie byle co. Zuch! Dziękuję druhu !!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Czuj, czuj, czuwaj"... No i ten przeprost trzeba pilnować!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jeszcze tylko wy-szczepowego jakiego brakuje... Nikt się tu nie przyznał jeszcze, że ma covidpasport? Co za "zatwardziałe" towarzystwo!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Za chwile będą już czwartą dawkę podawać, zaległości rosną.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman
Newbie
wiadomoci: 184
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dasna, mam do Ciebie pytanie jako do sędziego PC. Nic podchwytliwego, po prostu nie wiem, co mówią obecne przepisy. Czy podrzut będzie zaliczony, jeśli drugi takt boju byłby po prostu wyciśnięciem ciężaru (military press)?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Po znajomości, pewnie że zaliczony byłby . Ale sprawdźmy przepisy...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Po co sprawdzać - wystarczy pisowska interpretacja - jak wróg - to absolutnie! Wyciskanie to wyciskanie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wyciskanie to wyciskanie... Nie jest to takie oczywiste, bo wyciskania olimpijskiego już nie ma. Dawniej, kiedy było jako jeden z bojów trójboju olimpijskiego, opis podrzutu brzmiał (z pamięci): "wypchnięcie sztangi na wysokość wyprostowanych w górę ramion z pomocą siły mięśni czworogłowych uda". Potem, jak usunięto wyciskanie z programu zawodów, wydaje mi się, że frazę "z pomocą siły mięśni czworogłowych uda" pominięto. Czyli zostałoby "wypchnięcie sztangi na wysokość wyprostowanych w górę ramion" jako wybicie góry, a przy takim sformułowaniu wyciskanie sztangi jak najbardziej się łapie.
|
|
|
|
|
|
|
|