Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3653589 razy)
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26805
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Rehabilitacja. 1.Rwania ze zwisu powyżej kolan 2-3 7, 5 kg 2.Wyciskanie jednorącz 3 x 10 kettla 4 kg 3.Martwy ciąg 3 x 10 20 kg 4.Swing 3 x 10 20 kg 5.Ściaganie drążka za plecy 3 x 10 10 kg 6.Pompowanie nóg 3 x 10 15 kg 7.Brzuszki różne , przeróżne Prysznic i Valtaren na ramię.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Oooo, dużo. Ale po tych zawodach musiałam cos sobie zrobić w ramię, że tak boli. Nie mogę dźwigać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ramię daje sygnał, że chce odpocząć...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Kochana ja mam 2 zlecenia na operację, różne rehabilitacje, zerwane przyczepy itd, itp,, aha spłaszczenie stawu nadgarstka , cuda, dziwy wszelakie i lekarze nic nie gwarantuja i nic nie proponuja dobrego. najlepiej nic nie robić.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To się nazywa prawdziwy sportowiec.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To się nazywa prawdziwy sportowiec. Jak Naczelnik, co z rwą kulszową i zwyrodnieniem biodra, że o reszcie syndromów metabolicznych i covidzie nie wspomnę! Mogli go operować od ręki, a on już rok się z tym morduje!
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Kochana ja mam 2 zlecenia na operację, różne rehabilitacje, zerwane przyczepy itd, itp,, aha spłaszczenie stawu nadgarstka , cuda, dziwy wszelakie i lekarze nic nie gwarantuja i nic nie proponuja dobrego. najlepiej nic nie robić. To naprawdę jesteś bardzo dzielna, że nie "idziesz pod nóż" tylko stale walczysz i się rozwijasz a nie "zwijasz żagli"... No , jak mi zaproponowali śrubę w nadgarstku z zaznaczeniem , że może pęknąć albo prywatnie drogą operacje z zaznaczeniem , że nie ma gwarancji to ja dziękuje bardzo. Pan doktor pokazywał mi zdjęcie nadgarstka perkusisty i bardzo się ucieszył ", no widzi pani, połamał". A najlepiej to nie dźwigać i będzie spokój. Ale dla mnie póki co , nie ma takiej opcji. Ograbili mnie z pieniędzy w Carolina Center wstrzykując czynniki wzrostu ( fuj , bolesne to, to) i co i gucio. Ale nigdzie nie mam stanów zapalnych to jest very good marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale taka śruba w nadgarstku to nobilituje przecież! No nie jest to sztuczne biodro, ale zawsze coś!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
najlepiej nic nie robić. Często właśnie tak jest najlepiej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kochana ja mam 2 zlecenia na operację, różne rehabilitacje, zerwane przyczepy itd, itp,, aha spłaszczenie stawu nadgarstka , cuda, dziwy wszelakie i lekarze nic nie gwarantuja i nic nie proponuja dobrego. najlepiej nic nie robić. To naprawdę jesteś bardzo dzielna, że nie "idziesz pod nóż" tylko stale walczysz i się rozwijasz a nie "zwijasz żagli"... No , jak mi zaproponowali śrubę w nadgarstku z zaznaczeniem , że może pęknąć albo prywatnie drogą operacje z zaznaczeniem , że nie ma gwarancji to ja dziękuje bardzo. Pan doktor pokazywał mi zdjęcie nadgarstka perkusisty i bardzo się ucieszył ", no widzi pani, połamał". A najlepiej to nie dźwigać i będzie spokój. Ale dla mnie póki co , nie ma takiej opcji. Ograbili mnie z pieniędzy w Carolina Center wstrzykując czynniki wzrostu ( fuj , bolesne to, to) i co i gucio. Ale nigdzie nie mam stanów zapalnych to jest very good marchewka. Uważam, że dobrze robisz, też bym nie ryzykowała z taką niepewną operacją, jeśli bez niej można spokojnie żyć... Ale Ty nie chcesz spokojnie żyć, wolisz wciąż nowe wyzwania...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Ale taka śruba w nadgarstku to nobilituje przecież! No nie jest to sztuczne biodro, ale zawsze coś! Nie , jestem żądna nobilitacji Wolę już ( zresztą od 5 lat) bez stawu w nadgarstku.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
najlepiej nic nie robić. Często właśnie tak jest najlepiej. Ja po prostu dalej robię swoje. Owszem , porobiłam RTG, USG, posłuchałam lekarzy, ortopedów, specjalistów od nadgarstka i ramienia i może za niemałe pieniądze cos tam zrobia , ale bez gwarancji. Uda sie albo nie uda. Więc biore przyklad z Romka Staregi ( 80 lat), który sam sie rehabilitował ćwiczeniami po okropnym ( widziałam) wypadnięciu barku . Teraz jak odnowiony. Nawet mały artykuł o nim napisałam. http://polmasters.pl/wp-content/uploads/2021/06/XXXI-MMP-Masters-Raszyn-2021-okiem-Rzecznika.pdf
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|