|
Dasna
|
Dziękuję Reniu
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak to odbieram...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26613
|
No właśnie z tym bredzeniem to trzeba się starać, żeby głupot nie pisać! Ja tam zanim napiszę, dla przykładu, że "covid to ściema" cwaniaków, to muszę przejrzeć kilkaset doniesień naukowych z pubmed, aby na bredzącego nie wyjść... Nie mogę teraz napisać, że "szczepienie powoduje rozwój pandemii" (ponoć każdy zaszczepiony jest w teście pozytywny), bo nie miałem ochoty przejrzeć pubmedu w tym temacie i czekam na rozwój sytuacji w Israel do końca roku. Ciekawe!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawe rzeczy tu piszecie. Ja dzisiaj dzwonkowanie w klubie, bo potrzebowałem cięższych odważników: -rwanie jednorącz 4x25@20kg -wyciskanie jednorącz 6x3@48kg -wymach oburącz 4x15@60kg -ciag sumo dwoma odważnikami 4x20@48kg -rwanie oburącz 2x60@20kg. Ostatnie ćwiczenie wypruło mi flaki, ale tak pozytywnie. Kusiło mnie żeby porobić coś na sztandze, ale dałem radę, teraz odważniki mają być przedłużeniem ręki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żeby uniknąć DOMSów, trzeba je wyprzedzić, czyli ćwiczyć codziennie. Dzisiaj leciutko, tylko na pobudzenie krążenia: -zarzut oburącz 2x20@24kg -połrwanie oburącz 2x10@24kg -wyciskanie jednorącz 2x10@24kg. I niedzielę można zacząć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale dlaczego tylko półrwanie! Jak już się podchodzi, to trzeba rwać do skutku!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Też mnie dziwi to ćwiczenie, ale to element rywalizacji na zawodach. Ktoś sobie wymyślił, a teraz trzeba się męczyć. Ale to dobrze, miokiny produkowane podczas wysiłku, mają tyle różnych funkcji, a ostatnio nawet działają przeciwnowotworowo!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Rehabilitacja:
1.Rozciaganie dynamiczne. 2.Rwania od talii 2, 3 razy 7, 5 kg na siad 3.Rwania ze zwisu powyżej kolan na wysoko po 2, 3 x 17, 5 kg 4.Podrzut ze zwisu powyżej kolan 2jedynkami 15 kg 5.Zarzut dwójkami, trójkami ze zwisu powyżej kolan 25 kg 6.Zarzut z pomostu jedynkami 30 kg 5.Wyciskanie kettla 4 kg każda ręka 3 x 10 , naprzemiennie z MC 3 x 10 28 kg, naprzemiennie ze swingiem 3 x 10 24 kg 6. 20 brzuszków na ławce i prysznic i smarowanie Voltarenem naramiennego i very good marchewka.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wygląda spoko, a w ogóle to się nie przejmuj, "skrzypiące drzewo najdłużej stoi".
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Wygląda spoko, a w ogóle to się nie przejmuj, "skrzypiące drzewo najdłużej stoi". Dzięki . Mam nadzieję jeszcze poskrzypieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
A nie, więcej ujęć. O matko święta, ale mam radochę. .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Super, mam oglądanko na wieczór.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tez się załapałam i to 3 ujęcia. Och, pęknę z dumy. A to pierwsze (półtorej minuty) artystyczno- czarno-białe też wliczasz? Bo mnie z podium wyszło 5 ujęć! Super!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, BRAWO TY...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Renia! A oglądałaś chociaż? Ile Ci ujęć wyszło?
|
|
|
|
|
|
|
|
|