admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26459
|
Łatwo zweryfikować placebo. Jak się gościa przegoni i dostanie zawału, to znaczy, że doza była prawdziwa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ostatni trening w domu, jutro jedziemy na ferie. Trochę dynamicznych: -rwanie oburącz 4x10@32kg -zarzut oburącz 4x15@32kg Trochę statycznych: -wyciskanie oburącz 4x5@32kg -wiosłowanie oburącz 4x10@32kg I niedawno zacząłem izometryczny z kettlami: -trzymanie walizkowe 2x60s@32kg -trzymanie kelnerskie 2x60s@32kg -trzymanie w dolnej pozycji front squatu 2x60s@32kg. Kiedyś Tomasz mówił, że trening izometryczny jest zdrowiuśki, to robię. https://youtu.be/yFTVgw7irqU
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak jedziecie na ferie, to na pewno przyda Ci się ten trening - szczególnie to trzymanie walizkowe i trzymanie kelnerskie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wezmę jeden odważnik, bo tych zakupów i serwowania posiłków może być mało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I z odważnikiem będziesz odważniejszy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Byłem bardzo odważny, codziennie rano ćwiczyłem z odważnikiem na tarasie, a moja połówka ćwiczyła z psem aportowanie na dummy (wałkach), wnosiliśmy trochę życia do sennej osady. Potem masaż mięśni w jacuzzi i jakieś ruchy po okolicy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie zacisze "daleko od szosy"?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
My zawsze szukamy krzaków i wiochy, ale nie dalej niż 3h jazdy autem. I psa muszą tolerować.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Zakopane -to jest to!
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zakopane -to jest to! Ale tylko Krupówki, bo dalej nie ma już tłoku.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wiadomo...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj trochę zabawy z timerem. Próbuję treningu EMOM (Every Minute On the Minute) z odważnikami. Nie lubię wyścigu z czasem, ale dla urozmaicenia, czemu nie? W praktyce wygląda to tak, że robię 5 rwań dwoma odważnikami po rozpoczęciu każdej minuty, co zajmuje około 20 sekund i odpoczywam do końca minuty i tak przez 10-12 minut. Podobno jest to przykład tzw. treningu antyglikolitycznego (AGT), który bazuje na systemie energetycznym ATP/PC i tlenowym, z pominięciem glikolizy w warunkach beztlenowych. Sam pomysł nie jest nowy, pochodzi z lat '80 i bezwiednie wykorzystują go np. ciężarowcy, w tym ja, bo całe życie unikam wyniszczających treningów. Glikoliza w warunkach beztlenowych spowalnia produkcję ATP i również wydłuża czas regeneracji po jednostce treningowej. Miłośnicy kulturystyki, HIIT i tabaty, często są przewlekle obolali, mają niski poziom energii, sztywne mięśnie, rozwalone hormony, uszkodzenia wolnorodnikowe i niekorzystne zmiany w sercu. A trening ma dawać więcej korzyści, niż strat.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dalej usiłuję omijać zakwaszenie, stosując treningi "A+A" czyli alaktyczny trening i aerobowy odpoczynek. Przykładem treningu alaktycznego wraz z aerobowym odpoczynkiem jest trening sztangisty lub trójboisty. Wykonuje się wiele serii o niskiej ilości powtórzeń, nawet nie zahaczając o granicę możliwości, z odpowiednim odpoczynkiem oraz bez pompy i nadmiernego zużycia CUN. Dzisiaj było 12 serii rwania jednorącz po 4 ruchy z minutową przerwą oraz 15 serii wyciskania odważnika po 2 ruchy. Nie wiem czy działa, ale fajnie wpisuje się w domowe czynności; można krzątać się po chałupie i jednocześnie robić trening.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A najbliższe zawody kiedy?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj trochę zabawy z timerem. Próbuję treningu EMOM (Every Minute On the Minute) z odważnikami. Nie lubię wyścigu z czasem, ale dla urozmaicenia, czemu nie? W praktyce wygląda to tak, że robię 5 rwań dwoma odważnikami po rozpoczęciu każdej minuty, co zajmuje około 20 sekund i odpoczywam do końca minuty i tak przez 10-12 minut. Robilem takie jak robilem ten slynny Spartan Workout, tam byly martwe, 60%, 20 serii co minuta i podciagniecia. Niedawno robilem taki alaktyczny z tej nowej ksiazki Caculiina Be Quick And Be Dead czy jakos tak, tam sa rwania jednoracz albo swingi przetykane pompkami, kazda jednostka zaczyna sie ze startem czasu i znowu co minuta.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|